Hírmorzsák 2022-11-26 (10:30)

Eltört Gordon Hayward válla. Brandon Ingram megsérült. A következő meccset is kihagyja a Clippers sztárduója. LeBron James és Paolo Banchero is visszatért. Kevin Durant Jamest méltatta. P.J. Tucker bokagondok miatt nem játszott a Magic-76ers végén. Luka Doncic szerint a Mavericks szurkolóinak nem kell aggódniuk a jövője miatt. Myles Turner ügynökséget vált.

Gordon Hayward ügynöke mondta el az ESPN-nek, hogy eltört a játékos válla, ezért a státusza week-to-week. Hayward a válla miatt egyszer már kihagyott nyolc meccset ebben a szezonban, utána viszont háromszor is pályára lépett már, mielőtt a Hornets ma hajnali meccse előtt ismét a sérültlistára került volna, és úgy tűnik, hogy rossz volt az első diagnózis, ami csak zúzódást állapított meg. A játékosra most további vizsgálatok várnak, és várhatóan hosszabb időt kihagy majd.

Kificamodott Brandon Ingram nag lábujja a bal lábán, emiatt a második negyedben el kellett hagynia a pályát a Grizzlies ellen, és már nem is tért vissza. A Pelicans nem osztott meg bővebb részleteket a sérülés súlyosságáról, Willie Green mindössze annyit mondott, hogy a hazatérésük után vizsgálják majd ki jobban Ingramet.

A Clippersnél ma hajnalban a várakozásoknak megfelelően nem játszott Kawhi Leonard, Paul George és Luke Kennard sem, és ugyan Tyronn Lue az nyilatkozta, hogy egyikük esetében sem számol hosszabb kihagyásra, a csapat következő meccsén még nem lesznek ott a pályán.

LeBron James eközben öt kihagyott meccs után ismét játékra jelentkezett, és a negyedik negyedben át is vette a Spurs elleni meccs irányítását. Erről úgy nyilatkozott, hogy mindig is a negyedik negyedeket szerette a legjobban, mert ekkor lehet megnyerni, lezárni a mérkőzéseket. Anthony Davis szerint ezen a meccsen megmutatkozott James vezetői képessége, a játékszervezői és a pontszerzői tudása is, és jót tett a csapatnak, hogy a hajrában ott volt a pályán. James azért nem játszott tökéletes meccset, eladott 9 labdát, ami kapcsán úgy fogalmazott, hogy még fel kell vennie a ritmust, rá kell éreznie a passzai időzítésére – jó jel, hogy az első félidei 6 eladott labdáját megfelezte a másodikban, de természetesen sokkal jobb lesz ebben a későbbiekben, ahogy egyre több meccset játszik és egyre jobban felveszi a ritmust.

Kevin Durant arról beszélt, hogy LeBron James hamarosan megdöntheti Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját, és a Nets sztárja szerint nagyon menő ezt végignézni. Szerinte bármiben elsőnek lenni nagy szó, mert 8 milliárd ember él a bolygón, így a legjobb pontszerzőnek lenni is nagy dolog. Biztos benne, hogy rengeteg érzelem fog eluralkodni Jamesen a rekorddöntés után, amit talán sem ő, sem a hozzá közelállók nem tudnak majd megfelelően szavakba önteni, de jó lesz ezt végignézni. Durant azt is elmondta, hogy sosem gondolt arra komolyabban, hogy egy napon az övé is lehetne ez a rekord, hiába predesztinálták ezt többen is a pályafutása korai szakaszában, hiába termelte úgy a pontokat, mint James vagy Michael Jordan, tudja azt, hogy mennyire nehéz ezt tartósan, huzamosabb ideig fenntartani. Sok dologra nincs is hatása az embernek, és ő csak arra koncentrál, hogy a lehető legjobb verziója legyen önmagának.

A Magicnél Paolo Banchero tért vissza hét kihagyott meccs után, elsőre 19 ponttal zárt, ugyanakkor kikaptak a tartalékos 76ers ellen. A tehetséges magasember már tegnapelőtt elmondta, hogy jól érzi magát, és örül annak, hogy ismét a társaival lehet, túlságosan is sokáig kellett külső megfigyelőként követnie az eseményeket. Moritz Wagner szintén játékra jelentkezett, ő először lépett pályára a szezon során. Ugyanezen meccs krónikájához tartozik, hogy P.J. Tucker bokafájdalmak miatt kiülte a negyedik negyede, az ő állapotáról egyelőre nem tudni többet.

Luka Doncic egy nyilatkozatban arról beszélt, hogy szerinte a Mavericks szurkolóinak nem kell aggódniuk a jövője miatt, már csak azért sem, mert még öt év van vissza a szerződéséből. Egyetlen célja van, hogy bajnoki címet nyerjen, ahogyan mindenki más is ezt akarja, ő viszont itt, Dallasban akarja ezt elérni. Minden szezonban ez a céljuk, ugyanakkor ehhez rengeteg munkát kell elvégezniük, ráadásul rengeteg kiváló csapat van a ligában, bárki legyőzhet bárkit a rájátszásban, igazán készen kell állniuk.

Marc Stein (Substack) jelentette, hogy Myles Turner két év után elhagyja a BDA Sports ügynökséget, és várhatóan a CAA-hez csatlakozik. A váltás amiatt lehet érdekes, hogy Turner a szerződése utolsó évében jár, visszatérő szereplője a cserepletykáknak, és a nyáron korlátozások nélküli szabadügynök lehet.

A Heat bejelentette, hogy Dru Smith two-way szerződést kapott tőlük, és felbontották Orlando Robinson ugyanilyen megállapodását. A tranzakció érdekessége, hogy alig két hete ezt fordítva is megcsinálták, mivel akkor magasemberre volt inkább szükségük wing helyett, most viszont nagyobb hasznát veszik Smith szolgálatainak, hiába tartja nagyra Robinsont is Erik Spoelstra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus