Hírmorzsák 2022-11-30 (9:30)

Towns 4-6 hetet hagy ki, Simmons sérülése nem súlyos, Lillard vasárnap térhet vissza. A játékvezetők többször hibáztak a Pels-OKC végén. A Bulls hosszabbított Donovannel, Alize Johnson a Spursben. Kemba Walker érkezik a Dallashoz. A Mavs Doncic parádéjával verte a GSW-t, Curry méltatta. Tony Brotherst pihentette a liga a Dinwiddie-eset miatt? 12 játékos helyzete bizonytalan a Heat következő meccse előtt. Fox hűségesküt tett Sacramentónak. Új résztulajdonos Washingtonban. 

Kezdjük Karl-Anthony Towns-szal: a Wolves sztárja tegnap szenvedett kontakt nélkül egy komolynak tűnő lábsérülést, de szerencsére megússza hosszabb kihagyás nélkül. A vizsgálatok alapján az Achillese szerencsére nem sérült, így a szezonja nem ért véget, a jobb vádlija miatt körülbelül 4-6 hét kihagyásra kényszerül, január első felében visszatérhet. 

A minap Ben Simmons térdgondok miatt nem fejezte be a Nets meccsét, várhatóan a következőn sem lép pályára, de Jacque Vaughn vezetőedző szerint nem fog hosszabb időt kihagyni, másrészt ez a probléma egyértelműen a hátműtétjének következménye, a kihagyás miatt a teste még nem szokott hozzá a folyamatos terheléshez. Damian Lillard is egyre közelebb van a visszatéréshez: a Portland sztárjának vádlisérülése szépen gyógyul, várhatóan vasárnap este a Pacers ellen már játszhat. 

Tegnap játszották a Pelicans-Thunder mérkőzést, amit 105-101-re nyert meg a hazai csapat, ugyanakkor az NBA utolsó két percet vizsgáló L2M riportja szerint kritikus pillanatban egy rossz bírói döntés sújtotta az Oklahomát. 103-101-nél az egyenlítésért támadhatott a Thunder, azonban Shai Gilgeous-Alexanderre támadófaultot fújt az egyik játékvezető, egy másik pedig a betörő SGA elé álló Herb Jonest látta szabálytalannak. Mark Daigneault, a Thunder vezetőedzője elmondta, hogy a pályán védőhibát fújó bíró azt mondta neki, hogy társa jobb helyzetben volt, ezért az ő döntését fogadták el. A felülvizsgálat azonban kimutatta, hogy Herb Jones követett el védőhibát, így 2.3 másodperccel a rendes játékidő vége előtt az OKC két büntetővel esélyt kapott volna a döntetlenre. 

Az esetet árnyalja, hogy a L2M riport szerint korábban három esetben is a Thunder javára tévedtek a játékvezetők: nem fújtak be egy védő három másodpercet, illetve Dyson Danielst egy támadáson belül SGA és Lu Dort is faultolta, de egyiket sem ítélték annak. 

A Chicago Bulls bejelentette, hogy még az alapszakasz kezdete előtt meghosszabbították a vezetőedző Billy Donovan szerződését. Az eredeti megállapodás 2024 nyaráig szólt, az viszont egyelőre nem ismert, hogy most mennyi idővel toldották meg. A San Antonio Spurs kitette Jordan Hallt és egyéves szerződést adott Alize Johnsonnak. A csatárt a szezon előtt tette ki a Spurs, azóta viszont a G-Ligás farmcsapatukban 22 pont és 10 pattanó felett átlagolt. 

Folytassuk a Mavericksszel, mert több hír is kapcsolódik hozzájuk. A Dallas a várakozásoknak megfelelően felbontotta Facundo Campazzo szerződését és a korábbi All-Star hátvédet, Kemba Walkert igazolta le egyéves, nem garantált minimummal. Walker már a csapattal van, de utoljára februárban játszott, így egyelőre nincs bevethető állapotban. 

Ma hajnalban a Dallas a Warriorst fogadta és óriási izgalmak közepette 116-113-ra győzött, kicsit törlesztve a nyugati konferencia döntőjében elszenvedett vereségért. Spencer Dinwiddie máshogyan is igyekezett elégtételt venni, a negyedik negyed elején egy belemenésnél úgy könyökölte arcon Jordan Poole-t, hogy Flagrant 2-val kiállították. Ide kapcsolódik, hogy pár hete Tony Brothers játékvezető állítólag keresetlen szavakkal illette Dinwiddie-t a pályán egy csapattársa füle hallatára. Marc Stein (Substack) szerint a liga ugyan nem verte nagydobra, de nem hivatalosan egy meccsre pihentették a veterán sípmestert. 

Luka Doncic egy 41 pontos tripla-duplával vezette a Dallast, a meccs másik hazai hőse viszont az a Tim Hardaway Jr. volt, aki tavasszal sérülés miatt nem léphetett pályára a konferenciadöntőben: 22 pontot szerzett, a végjátékban pedig helyére küldte a kulcstriplát – Steve Kerr, a Warriors mestere szerint lassan fel kellene készülniük rá, hogy minden csapat naptárában kiemelt meccs a bajnok elleni, készülnek ezekre a dobásokra és nem fogják azokat kihagyni. 

Steph Curry sem játszott élete clutch formájában, előbb Doncic blokkolta le a közeli kísérletét, majd 10 másodperccel a vége előtt egy sima ziccer helyett saját bevallása szerint egy „hero” dobást akart végrehajtani, de lépéshiba lett belőle. Curry szerint hülyeséget csinált, mert nem volt tisztában a hátralévő idővel, ugyanakkor szerinte az eset nem volt lépéshiba. 

Jason Kidd a meccs után azzal viccelődött, hogy kezd unalmassá válni Doncic teljesítménye, igazán variálhatna a játékán, például átválthatna a bal kezére. Steph Curry szerint Doncic mérete és labdakezelése miatt egyetlen pillanatig sem lazíthatnak, ráadásul betörésből, tempóból és triplából is remekül dob, és akkor még ott van a térlátása – ha bemelegszik, sok mindent nem lehet vele kezdeni, mert ha megpróbálsz elvenni valamit a játékából, másféle módon büntet meg. 

A Miami Heat igen szokatlan meccs előtti sérültjelentést tett közzé. Csütörtök hajnalban három játékos, Jimmy Butler, Victor Oladipo és Ömer Yurtseven biztosan nem lép pályára, hét kosaras játéka kérdéses, kettőnek pedig a meccs előtti bemelegítésnél dől majd el a sorsa. 

Chris Haynes (B/R) beszélgetett De’Aaron Fox-szal, aki nemrég váltott ügynökséget és már a Klutch Sports ügyfele. Akkor felröppentek a pleytkák, hogy ezzel a lépéssel a Kingstől való távozását készíti elő, ezt azonban Fox kategorikusan cáfolta. Szerinte amikor egy neves sportoló nagyobb váltást kezdeményez, akkor egyből jönnek a spekulációk, de ő megnyugtathat mindenkit, hogy imád Sacramentóban lenni, és a váltás arról szólt, hogy a Klutch segíthet neki olyan területeken is üzleti lehetőségeket teremteni, ahol eddig ez nem sikerült. Fox elmondta, hogy a sacramentói drukkerek ugyanolyanok, mint a Kentucky szurkolói az egyetemen. Szerepelhet akárhogyan egy másik helyi csapat, a kosárlabda első helyét semmi nem veszélyezteti, márpedig ha egy ilyen helyen sikerül valami komoly dolgot véghezvinni, akár bajnokságot nyerni, az egy igazán különleges érzés. 

A Washington Wizardsnak új résztulajdonosa lesz Jeff Skool személyében. Skoll az Ebay felfuttatásából gazdagodott meg, vagyonát 5.6 milliárd dollárra becsülik, most pedig bevásárolta magát Wizardsot és az NHL-es Capitalst tulajdonló Monumental Sportsba. a cég többségi tulajdonosa, Ted Leonsis várhatóan az ügyletből szerzett pénzt arra fordítja majd, hogy a főváros MLB-csapatát, a Nationalst is megvásárolja. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus