Hírmorzsák 2022-12-04 (9:30)

Edzői nyilatkozatok a Gobert-Williams csörte után. Jalen Brunson először játszott a Maverciks ellen. Ja Morant pénzbüntetést kapott. Kiállt Draymond Green mellett az a szurkoló, aki miatt megbüntették a Warriors játékosát. Kawhi Leonard és Paul George is elutazik a Clippers túrájára. Kérdéses LeBron James és Dennis Schröder ma esti játéka. Nico Harrison tényként kezeli, hogy Kemba Walker térde nincs jó állapotban. Nassir Little 6 hetet hagyhat ki. Dean Wade több hetet kihagyhat.

Ahogyan azt a Visszajátszásban már megmutattuk, Rudy Gobert számára idő előtt befejeződött a Thunder elleni összecsapás, mivel kiállították őt Kenrich Williams gáncsolásáért – Williams egy betörés után került a földre, majd Gobert átesett rajta, és amikor a Thunder kosarasa fel akart állni, a Timberwolves centere gáncsolta őt, és ezért a tettéért kiállították. A meccs után Mark Daigneault elmondta, hogy ő bízik a játékvezetők ítélőképességben, és szerinte jó döntés született a kiállítással. Chris Finch szerint eluralkodott rajtuk a frusztráció, csapatként sem viselkedtek valami éretten, ennek is az eredménye, hogy nyolc technikait kellett kiosztani a meccs során, köztük ötöt a Timberwolves játékosainak.

Nyári csapatváltása óta először játszott a Mavericks ellen Jalen Brunson, sok babér azonban nem termett neki, a Dallas 21 ponttal nyert New Yorkban, és az irányító is megállt 13 pontnál és 3 gólpassznál egykori csapatával szemben. Jason Kidd szerint nem őt, hanem a játékosait kell arról megkérdezni, hogy jelentett-e nekik bármiféle extra motivációt az, hogy korábbi csapattársuk új csapatával mérkőztek meg. Brunson négy évet töltött Dallasban, az természetes, hogy sokaknak hiányzik, sok barátja van a csapatból, és néhányukkal igazán szoros kapcsolatot ápol, úgyhogy nem biztos abban, hogy mindenképpen utaztak volna rá. Elképzelhető, hogy néhányan esetleg meg akarták mutatni, hogy képesek nélküle is nyerni, és ezért mindent megtettek annak érdekében, hogy lassítsák őt a pályán, de erről tényleg a játékosokat kell megkérdezni. Luka Doncic és Tim Hardaway Jr. egyaránt azt mondta, hogy fura volt Brunson ellen játszani.

Brunson is megszólalt a meccs után, és elmondta, hogy egyáltalán nem élvezte ezt a meccset, a Mavericks nagyszerűen játszott, amiért elismerést is érdemelnek, de nem gondolja, hogy másképp állt ehhez a meccshez, mint ahogyan a többihez szokott. Annak örült, hogy a meccs után le tudott pacsizni a volt csapattársaival, tiszteli őket, és egy hónap múlva ismét találkoznak majd.

Az NBA bejelentette, hogy Ja Morant 35,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért a hétközi, Timberwolves elleni meccs hajrájában a kiállítása után nem hagyta el időben a játékteret, illetve nem megfelelő nyelvezetet használva vitatta a játékvezető döntését. Draymond Green a Mavericks elleni meccsen szólalkozott össze egy szurkolóval, amiért 25,000 dolláros büntetést kapott, ugyanakkor a szóban forgó szurkoló Green védelmére kelt, szerinte csak jól érezték magukat, és nem kellett volna megbüntetni Greent. Alykhan Rehmatullah tett egy felajánlást is, Green büntetésének megfelelő összeget ajánl egy alapítványnak, amit a játékos választhat ki, ezzel szeretné elérni, hogy valami jó is kisüljön ebből az egészből.

A Clippersnél ma hajnalban sem játszott Kawhi Leonard és Paul George kettőse, ugyanakkor mindkét sztár elutazik a csapat négymeccses idegenbeli túrájára, amely során várhatóan vissza is térhetnek a pályára. Tyronn Lue elmondta, hogy Leonard és George is részt vett a Clippers pénteki edzésén, és utána is jól érezték magukat, úgyhogy a reményeik szerint hamarosan ismét játszhatnak.

Marc Stein (Substack) információi szerint a bokasérüléssel küzdő LeBron James játéka kérdéses a ma esti, Wizards elleni összecsapáson, míg Dennis Schröder személyes okok miatt maradhat le az összecsapásról, jelen állás szerint az ő játéka is kérdéses.

Nico Harrison Kemba Walker leigazolásáról beszélt, és elmondta, hogy egyáltalán nincs jó állapotban az irányító térde, ennek tudatában szerződtették őt, ugyanakkor az elmúlt két évet nézve most van a legjobb állapotban Walker térde. Meglátják, hogy meddig tart ez az állapot, de az, hogy évek óta rossz a térde, nem jelenti azt, hogy ne tudna így is játszani.

Néhány napja már beszámoltunk arról, hogy Nassir Little hosszabb ideig az oldalvonal mellé szorulhat a csípősérülésével, és a Trail Blazers tájékoztatása alapján hozzávetőlegesen 6 hetet hagyhat ki emiatt. A Cavaliersnél Dean Wade egy ideje már sérült vállal játszott, a Magic elleni meccsen viszont súlyosbodott az állapota, ezért várhatóan néhány hétig nem fog majd játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus