Hírmorzsák 2022-12-05 (10:15)

Trae Young és Nate McMillan összekülönböztek. Damian Lillard visszatért, ma este James Harden is játékra jelentkezhet. Anthony Davis MVP-skandálást kapott Washingtonban, de ő csak a bajnoki címre koncentrál. Darvin Ham szerint láthatóan egészséges Davis. Jose Alvarado élete meccsét játszotta. Zion Williamson X-faktorként tekint Alvaradóra.

Shams Charania és Sam Amick (mindketten The Athletic) értesülései szerint Trae Young azért sem lépett pályára a Hawks péntek esti, Nuggets elleni meccsén, mert aznap délelőtt összeveszett Nate McMillan vezetőedzővel. Az irányító hivatalosan egy vállsérülés miatt nem lépett pályára, és a nézeteltérés abból fakadt, hogy az edző szerette volna, hogy Young részt vegyen a Nuggets elleni készülődésben, miközben a játékos kizárólag a kezelésére akart koncentrálni, és annak fényében akarta eldönteni, hogy tud-e játszani. McMillan ezt követően két lehetőséget vázolt fel neki: csereként lép pályára, vagy egyáltalán nem játszik, és végül az utóbbi történt. Az edző tegnap azt mondta, hogy egy félreértés miatt nem játszott Young, ugyanakkor azzal számolnak, hogy hétfőn este a Thunder ellen ismét a pályán lesz.

Damian Lillard november 19-e óta először lépett pályára, miután felépült a vádlisérüléséből, a Pacers ellen 21 ponttal és 6 gólpasszal járult hozzá a Trail Blazers győzelméhez. A meccs után elmondta, hogy jól érzi magát, különösen annak fényében, hogy az előző este is nagy győzelmet aratott a csapat, és csak arra koncentrált, hogy kellő energiát vigyen a pályára az újabb győzelem begyűjtéséhez. Lillard üzent Anfernee Simons és Jerami Grant kettősének is, azt akarja, hogy ugyanolyan agresszívak maradjanak a visszatérése után is, mint amilyenek az elmúlt időszakban voltak, míg ő úgyis megoldja magának, hogy elég dobása legyen.

James Harden is hamarosan visszatérhet, tegnap már öt az öt ellen edzett, és minden jel arra mutat, hogy egy hónap kihagyás után pályára léphet a Rockets-76ers összecsapáson.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Dean Wade több hetet kihagyhat, és a Cavaliers bejelentése alapján körülbelül egy hónapig nem számolhatnak vele vállsérülés miatt.

Anthony Davis parádés formája továbbra is kitart, ma hajnalban Washingtonban vezette újabb győzelemre a Lakerst 55 ponttal és 17 lepattanóval – noha idegenben játszottak, a negyedik negyedben felharsant az MVP-skandálás is a nézőtérről. Patrick Beverley szerint ez a meccs megváltoztathatja az idei MVP-párbeszédet, innentől kezdve Davis nevét is ilyen kontextusban kell emlegetni. LeBron James is hasonlóan szépeket mondott csapattársáról, szerinte a pálya mindkét oldalán úgy játszik Davis, mint a liga MVP-je, egyszerűen dominál. A magasember ugyanakkor elmondta, hogy továbbra is egyetlen célra koncentrál, a bajnoki címre, mert ha az ember erre összpontosít, akkor más elismerések is jönni fognak azzal együtt – mindig is így gondolkodott, a csapatsikereket helyezi az első helyre, úgyhogy ha meccseket nyernek, akkor maguktól is jönnek majd az egyéni elismerések.

Darvin Ham szerint egyértelmű, hogy Davis teljesítményében az egészsége a kulcs. Úgy véli, hogy játékosa most jól érzi magát, a teste jó állapotban van. A szezon elején volt egy kis gondja a hátával, de kemény munkával túltette magát azon is, és mindenki láthatja, hogy milyen elszántsággal az arcán játszik. Davis élvezi a játékot, mert nincsenek fájdalmai, és ezt a társak is tudják, tisztában vannak azzal, hogy kin keresztül kell játszaniuk.

A játéknap másik nagy története Jose Alvarado 38 pontos teljesítménye, akinek a keresztnevét skandálta a meccs végén a Pelicans közönsége. Az irányító elmondta, hogy hihetetlen érzés ez neki, és akárhányszor azt hallja a nézőtérről, hogy az ő nevét kiabálják, libabőrös lesz, pedig ez már a második szezonja a ligában. Sosem fogja ezt megunni, és ez arra ösztönzi őt, hogy még keményebben játsszon. Alvaradót megkérdezték, hogy mikor dobott utoljára 38 pontot, és elmondta, hogy nem emlékszik rá, mert nem az az elsődleges feladata, hogy pontokat pakoljon fel a táblára. Ezen az estén rendre jó helyzetben találták meg a társai, beestek a dobásai, ugyanakkor semmi különlegeset nem csinált. Biztos régen dobott legutóbb 38-at, talán még sosem fordult ez elő, nem emlékszik rá, de erre a meccsre mindig emlékezni fog.

Zion Williamson is dicsérte csapattársát, elképesztő az az energia, amit minden egyes este a pályára visz. Mindig azt mondja neki, hogy legyen önmaga, mert ha így tesz, akkor ő az X-faktor náluk, és szükségük van arra, amit csinál. Willie Green azt emelte ki, hogy nagyon ritkán történik meg, hogy Alvarado pályára lép és nem hozza a szokásos játékát, mert ő ilyen, ugyanezt csinálja az edzéseken és a videós elemzések alatt is, egyszerűen élvezet nézni a játékát. Az ESPN adatai alapján még sosem dobott ilyen sok pontot egy draftolatlan játékos csereként beszállva, illetve a Pelicans történetében senki sem dobott még 38 pontot se csereként, se draftolatlanként – az NBA statisztikusai az 1970/71-es idény óta vezetik a kezdőket és a cseréket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus