Hírmorzsák 2022-12-29 (11:00)

Devin Booker legalább 4, Alekszej Pokusevski 6-8 hetet hagyhat ki. RJ Barrett egy hétig nem játszik, Bradley Beal státusza day-to-day. Tömegjelenet alakult ki Pistons-Magic meccsen. Grayson Allen ismét a középpontba került a Bulls ellen. Marc Lasry eladhatja a részesedését a Bucksból. LeBron James nem tudja, hogy meddig játszik még, de csak a győzelem érdekli. Zion Williamsont is csak a győzelem érdekli. Jacque Vaughn szerint a magabiztossága és a hite miatt sikeres jelenleg a Nets. A Jazz miatt elhalt egy háromcsapatos csereötlet, amibe Jae Crowder és John Collins is bekerült volna.

Kezdjük a sérülésekkel, sajnos több játékosról is ilyen jellegű hír érkezett. A Suns bejelentette, hogy ágyéksérülés miatt legalább 4 héten át nem léphet pályára Devin Booker, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. A Thunder 6-8 héten keresztül kénytelelen lesz nélkülözni Alekszej Pokusevskit, miután eltört a bal lába. A Knicksnél eddig minden meccsen pályára lépő RJ Barrett legalább egy hetet kihagy ujjsérülés miatt. Bradley Beal újabb combhajlítóizom-sérülése nem súlyos, a státusza day-to-day, és arra is mutatkozik esély, hogy holnap este visszatérjen.

Tömegjelenet alakult ki a Pistons és a Magic ma hajnali összecsapásán. Az eset azzal indult, hogy Moritz Wagner ki akart engedni egy labdát, Killian Hayes viszont utánament, hogy megmentse azt, és amikor Wagner mellé ért, a Magic játékosa kilökte őt a Pistons kispadjára. Ezt követően Hamidou Diallo indult meg először, hogy elégtételt vegyen, majd a felpattanó Hayes hátulról úgy fejbe vágta Wagnert, hogy átmenetileg elvesztette az eszméletét. Az eset után mindhárom játékost kiállították (Wagner és Hayes flagrant 2-vel, Diallo 2 technikaival szállt ki), de nem lenne meglepő, ha mások számára is lenne további következménye a történteknek, mert a Magic összes cserejátékosa, így Franz Wagner, Cole Anthony, Wendell Carter Jr, Gary Harris, Mo Bamba, R.J. Hampton, Terrence Ross és Admiral Schofield is elhagyta a saját kispadját, és ők is részt vettek a tömegjelenetben.

Dwane Casey a meccs után nehezményezte is, hogy a Magic játékosai annak ellenére is elhagyták a kispadjukat, hogy ez tiltott, mondván ezekből alakulhatnak ki az igazán rossz dolgok. Franz Wagner elmondta, hogy ismerik a szabályokat, de nem volt más választásuk, mert az ilyenek általában a pályán történnek, és nem a másik kispadon, aggódtak amiatt, hogy a csapattársukat egy egész csapat veszi körül. A fiatalabbik Wagner azt is elmondta, hogy a bátyja jól van, és ugyan nem látta a videót az esetről, de biztos abban, hogy egyáltalán nem állt szándékában azt tenni, ami történt.

A Bulls-Bucks meccsen is lejátszódott egy sportpályára nem illő jelenet, amikor Grayson Allen zárást próbált adni, és miután Patrick Williams faultolta őt, úgy botladozott oldalra, hogy hátba vágja DeMar DeRozant. A Bulls sztárja elesett, de hamar felpattant, hogy „megvitassa” a történteket a Bucks kosarasával, de megállították abban, hogy igazán közel menjen ellenfeléhez. DeRozan annyit mondott, hogy egyszer csak érzett egy ütést, és olyan volt ez, mintha egy NFL-meccs közepére keveredett volna. Nem tudja, hogy ez szándékos volt-e, de Allennek megvan a múltja, és ő azt érezte, hogy kapott egy erős ütést – ha mondjuk Boban Marjanovics lett volna vele szemben, akkor ő sem így reagált volna a történtekre. Allen úgy értékelte az esetet, hogy meglökték őt, és egyszerűen csak próbált talpon maradni, amikor összeütköztek. A játékvezetők is így ítélték meg az esetet, egyedül Williams faultját fúták be, DeRozan ugyanakkor 42 pontot dobva hosszabbításos győzelemre vezette a Bullst.

Ugyancsak a Buckshoz kapcsolódó hír, hogy Marc Stein (Substack) értesülései szerint Marc Lasry eladhatja a tulajdonjogát. Az üzletember részesedésére a Bucks társtulajdonosa, Wes Edens is vevő lehet, de elképzelhető, hogy kívülről érkezik az új tulajdonos, a hírek szerint Mat Ishiba is érdeklődött, mielőtt a Suns megvásárlása mellett döntött.

LeBron James ma hajnalban korábbi csapata, a Heat otthonába látogatott, majd szenvedett vereséget a Lakersszel, és a meccs után megkérdezték tőle, hogy meddig tervez még játszani. James elmondta, hogy nem tud erre számszerűleg válaszolni, nem tudja, hogy hány szezon van még benne, mert minden azon múlik, hogy mentálisan meddig marad elköteleződött a játék mellett. Amíg az elméje rendben van, addig a teste miatt sem kell aggódnia, mert arról is gondoskodik az elméje, és változatlanul végzi majd az ahhoz szükséges munkát, hogy pályán tudjon lenni. Egyetlen dolog motiválja őt, a győzelem, változatlanul nyerni akar, és azon van, hogy olyan helyzetbe hozza magát, hogy legyen esélye a bajnoki címért küzdenie. Ezzel mindig is így volt, amikor 18 évesen megérkezett a ligába, akkor is csak a győzelem foglalkoztatta őt, és most is csak ez érdekli, úgyhogy majd meglátja, hogy mentálisan még hány évig lesz képes ezért küzdeni.

Zion Williamson 43 pontos karriercsúccsal járult hozzá a Pelicans győzelméhez, ráadásul ő szerezte a csapata utolsó 14 pontját, a végjátékban is lehetett rá számítani. A Timberwolves 119-118-as legyőzése után az erőcsatár elmondta, hogy az emberek a győztesekre emlékeznek, és amikor a liga történetének a legjobbjairól beszélnek, rögtön az kerül szóba, hogy ki hány bajnoki címet szerzett, mit csináltak a legfontosabb pillanatokban, és azt akarja, hogy győztesként emlékezzenek rá. Nem elég, ha azt mondja, hogy nyerni akar, ezt meg is kell mutatnia a pályán. A hajrában CJ McCollum is odafordult hozzá, és azt mondta neki, ha tényleg meg akarja mutatni, hogy a legnagyobbak közé igyekszik, akkor itt az alkalom.

A Nets 15 pontos hátrányból fordítva nyert a Hawks ellen 108-107-re, ezzel begyűjtötték sorozatban a 10. győzelmüket is, és a találkozó után Jacque Vaughn elmondta, hogy most azzal a hittel lépnek pályára minden meccsen, hogy képesek azt megnyerni. Az NBA-ben nagyon nagy szerepet játszik a csapatok sikerességében a hit és a magabiztosság, mert ezzel bármilyen helyzetből ki lehet kászálódni. Kevin Durant szerint ha követik a meccstervet, és az működik, akkor egyre jobban elkezdenek hinni magukban – a szezon elején nem volt meg az identitásuk, de az elmúlt hetekben, az elmúlt egy hónapban egyre több kérdésre megtalálták a választ, úgyhogy most úgy lépnek pályára, hogy bármi történjen, ők rendben lesznek, amíg ragaszkodnak a játékukhoz, és bármit is mond nekik Vaughn, hisznek benne.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint egy háromcsapatos cseréről egyeztetett a Hawks, a Suns és a Jazz, amiben Jae Crowder Atlantába, Malik Beasley és Jarred Vanderbilt Phoenixbe, John Collins pedig Salt Lake Citybe került volna. A csere végül azért esett szét, mert a Jazz több első körös draftjogot akart kapni Collins mellett, akinek a hosszú szerződését negatívumként hozták fel a tárgyalások során. Michael Scotto (HoopsHype) információi szerint a Jazz úgy gondolja, hogy Vanderbilt önmagában is megér egy első köröst, és ő jegyezte meg azt is, hogy a tárgyalások során annak a lehetősége is felmerült, hogy Landry Shamet is a Hawkshoz kerüljön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus