Hírmorzsák 2023-01-02 (10:00)

Az elferdülő gyűrű miatt 35 percet állt a Nuggets-Celtics meccs, Jaylen Brown szerint az illetékesek rosszul kezelték az esetet. Joe Mazzulla visszatért a Celtics kispadjára. Nikola Jokics vezeti az NBA MVP-rangsorát. Giannis Antetokounmpo térdfájdalmak miatt nem játszott. Joe Harris, Cameron Payne, Landry Shamet és Gary Payton is valószínűleg visszatér ma este. Andrew Wiggins ma este sem játszik, Darius Garland játéka kétséges, Evan Mobley bevetése kérdéses. Kelly Oubre Jr. kihagy pár meccset. Megbeszélést hívtak össze a Timberwolves játékosai.

Nem mindennapi közjáték miatt 35 percet állt a játék a Nuggets és a Celtics összecsapásán, a negyedik negyed közepén ugyanis elferdült az egyik gyűrű Robert Williams III zsákolása után. A helyreállítási műveletek nagyon lassan haladtak, akárhogy próbálkoztak a szakemberek, a vízmérték változatlanul azt mutatta, hogy nem sikerült egyenesbe hozni a gyűrűt, és Jaylen Brown ki is fakadt emiatt a meccs után: a Celtics kiválósága azt nehezményezte, hogy egyáltalán nem kommunikáltak a játékosok irányába, emellett pedig teljesen feleslegesen töltöttek el annyi időt a gyűrű szerelésével, mert amikor visszatértek a pályára, akkor is ugyanolyan ferde volt. Pocsékul kezelték ezt a helyzetet az illetékesek, mert az ilyesmi komoly kihatással van a mérkőzés lefolyására, és amikor ilyen hosszú leállás után térnek vissza a pályára, az könnyen sérülésekhez is vezethet – szerencsére most nem következett be ilyesmi.

A Nuggets-Celtics meccs krónikájához tartozik, hogy Joe Mazzulla két kihagyott meccs után visszatérhetett a vendégek kispadjára. Mazzulla egy kosarazás közben összeszedett szemsérülés miatt maradt távol átmenetileg a csapattól, Damon Stoudamire helyettesítette a Rockets és a Clippers ellen is, és elmondta, hogy csak az utóbbi meccset tudta nézni, mert a Rockets-meccs idején egyszerűen nem tudta kinyitni a szemét.

A keleti és a nyugati konferencia első helyezettjének az összecsapását végül a Nuggets nyerte 123-111-re, köszönhetően annak is, hogy Nikola Jokics 32 ponttal, 12 lepattanóval és 12 gólpasszal jelentkezett. Ide kapcsolódik, hogy az NBA kiadta a legfrissebb MVP-rangsorát, amit már Jokics vezet, őt sorrendben Jayson Tatum, Luka Doncic, Kevin Durant és Giannis Antetokounmpo követi az első ötben.

Ha már szóba került Giannis Antetokounmpo, akkor folytassuk is vele, a Bucks sztárja ugyanis térdfájdalmak miatt nem lépett pályára a Wizards ellen. A Bucks nélküle simán kikapott, mivel Jrue Holiday betegség, Khris Middleton térdsérülés miatt változatlanul maródi.

Több sérült játékosról is jó hír érkezett. A sorozatban 11 győzelemnél járó Netsnél négy kihagyott meccs után valószínűleg visszatér ma este a térdével bajlódó Joe Harris. A Suns hátvédrotációja nagy lökést kaphat a Knicks ellen, Cameron Payne kilenc, Landry Shamet három kihagyott meccs után térhet vissza. Gary Payton II bemutatkozására a jelek szerint nem kell többet várni a Trail Blazersnél, a legfrissebb sérültlistájuk alapján megkezdheti a szezont a Pistons ellen.

Tartalékos lesz a Warriors a Hawks ellen, Andrew Wiggins betegsége még mindig nem jött rendbe, de rajta kívül Jonathan Kuminga, James Wiseman és JaMychal Green sem lesz bevethető Stephen Curryn túl. Valószínűleg a Cavaliers sem tud majd teljes csapattal kiállni a Bulls ellen, a csapat sérültlistája alapján az ujjsérüléssel küzdő Darius Garland játéka kétséges, és Evan Mobley pályára lépése is kérdéses bokafájdalmak miatt. A Hornetsnél Kelly Oubre Jr. várhatóan még kihagy pár meccset kézsérülés miatt.

A Timberwolves 16-21-es mérleggel fejezte be a naptári évet, ami azzal együtt is csalódás, hogy Karl-Anthony Towns már 16 meccset kihagyott a szezon során. A csapat legutóbbi, Pistons elleni veresége után megbeszélést hívtak össze a játékosok, hogy átbeszéljék a problémáik forrásait. Részleteket senki sem akart megosztani, de Naz Reid elmondta, hogy nagyon produktív megbeszélés volt, és úgy érzi, hogy ezek után képesek lehetnek elindulni a megfelelő irányba. Tudják, hogy miért szenvednek a pályán, ez nem rejtély a számukra, de nem akarja megosztani ezt a külvilággal, belülről akarják megoldani a problémáikat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus