Hírmorzsák 2023-01-08 (10:45)

Klay Thompson térdfájdalmak miatt nem játszott. Zach LaVine úgy érzi, hogy ismét önmaga. Dennis Schröder büntetőivel nyert a Lakers, a Kingsnél vitatták a fújást. Fred VanVleet, Myles Turner és Jordan Clarkson is visszadobott egy hosszabbítási ajánlatot. Kétszámjegyű az olyan csapatok száma, akik érdeklődnek Bojan Bogdanovic iránt. A Rockets védettség nélküli első körös draftjogot vár Eric Gordonért. Kelly Oubre Jr. iránt több csapat is érdeklődött a sérülése előtt. Chris Paul státusza day-to-day, Cameron Payne visszatérésére még várni kell. Lonnie Walker IV és Austin Reaves állapotát is két hét múlva vizsgálják felül. Több játékos szerződését is garantálták a napokban. Közel lehet a Spurs az NBA nézőcsúcsához.

A tartalékos Warriors hazai pályán kapott ki a Magic ellen, és a tervekkel ellentétben Klay Thompson mégsem lépett pályára, mert a bemelegítésnél fájdalmat érzett a korábban műtött bal térdében. Steve Kerr elmondta, hogy Thompsont elővigyázatosságból ültették ki, elvégre egy olyan játékosról van szó, aki több komoly műtéten is átesett az elmúlt években. Az természetes, ha egy idősödő játékosnál előjönnek kisebb nyavalyák, főleg akkor, ha korábban voltak műtétjei is, ezzel együtt kell élni. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Andrew Wiggins 15 kihagyott találkozó után ismét játékra jelentkezett, ő 19 perc alatt 12 pontig jutott, míg Andre Iguodala a szezon során először játszott a Warriorsban.

Zach LaVine a nyári térdműtétjét követően lassan kezdte a szezont, de most back-to-back dobott 41, illetve 36 pontot, amivel kapcsolatban elmondta, hogy ismét úgyérzi, hogy önmaga tud lenni a pályán. A szezon elején nem is játszott egymást követő estéken, majd amikor először vetették be back-to-back meccseken, akkor sem volt képes jó teljesítményt nyújtani mindkét meccsen, de most már teljesen egészséges, remekül érzi magát, és örül annak, hogy ismét önmaga lehet. LaVine ezen a két meccsen 17/25 triplát küldött a helyére, és erről Billy Donovan el is mondta, hogy szeretné, ha játékosa meccsenként beleállna 10-15 hármasba, amennyiben azok továbbra sem erőltetett próbálkozások lesznek – természetesen meg kell találnia az egyensúlyt a kinti és a benti játéka között, de LaVine-nek nagyon nagy szerepe van a csapat triplázásában.

A Lakers Dennis Schröder 3,1 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett két büntetőjével nyert 136-134-re a Kings otthonában, ugyanakkor a hazaiak nem érezték jogosnak a fújást. Mike Brown ki is kérte az eset visszanézését, de a játékvezetők nem változtattak az ítéleten. A meccs után De’Aaron Fox nem állt a sajtó rendelkezésére, Twitterre viszont kiírta azt, hogy „engedjék, hogy a játékosok döntsék el a meccset” – a bejegyzést nem sokkal később törölte. Schröder annyit mondott az esetről, hogy megérti az ellenfél frusztráltságát, mert az ilyet nem mindig fújják le a meccsek végjátékában, de a szabálykönyv alapján jó döntés született. A német irányító azt is hozzátette, hogy Foxnak elképesztő meccse volt, a szemében All-Star teljesítményt nyújt idén, de nem faultolhat ilyenkor, különösen úgy, hogy a csapata is már a bónuszban jár.

Josh Lewenberg (TSN) információi szerint a Raptors a szezon előtt 114 millió dollárt kínált Fred VanVleetnek, de a hátvéd visszautasította ezt az ajánlatot. A Raptors idő előtti hosszabbításként ennyit ajánlhatott maximum, a nyáron viszont nagyobb pénzt is kaphat a játékosopcióval rendelkező hátvéd, és az újságíró értesülései szerint legalább olyan értékű megállapodást akar magának, mint amilyen Tyler Herrónak van jelenleg, vagyis minimum 130 milliót 4 évre. Ugyancsak a Raptorshoz kapcsolódó hír, hogy Joe Wieskamp 10 napos szerződést kapott tőlük.

Marc Stein (Substack) több témát is érintett a legutóbbi hírlevelében. Az újságíró értesülései szerint a Pacers Myles Turnerrel, a Jazz Jordan Clarksonnal igyekszik idő előtti hosszabbítást kötni, de mindkét játékos visszadobta csapata első ajánlatát – arról nincs információ, hogy milyen ajánlatot kaphattak.

Azt is Stein írta meg, hogy elképesztő mértékű az érdeklődés Bojan Bogdanovic iránt, kétszámjegyű azon csapatok száma, amelyek vinnék a Pistons veteránját. Detroitban nem feltétlenül akarják most elcserélni a játékost, de ha olyan ajánlatot kapnak, ami tartalmaz egy védettség nélküli első körös draftjogot is, akkor meggondolhatják magukat. Egyes csapatvezetők arra számítanak ugyanakkor, hogy a Pistons csak blöfföl azzal, hogy milyen ellenértéket kér jelenleg Bogdanovic-ért, és a deadline előtt lejjebb mehet az ára. Érdekesség, hogy a Rockets ugyanilyen feltételek mellett cserélné csak el Eric Gordont, védettség nélküli első köröst akarnak érte.

Stein szerint Kelly Oubre Jr. piaca is elég komoly volt addig, amíg nem szenvedett kézsérülést, többek között a Cavaliers, a Raptors és a Suns is érdeklődött a Hornets játékosa iránt.

Duane Rankin (Arizona Republic) számolt be róla, hogy a csípősérüléssel küzdő Chris Paul státusza day-to-day. Cameron Payne visszatérésére még várni kell, a lábfejével bajlódó csereirányító állapotát 2 hét múlva vizsgálják felül, vagyis pár meccsről még biztosan lemarad.

A Lakers háza tájáról több kisebb hír is érkezett. A már sokszor hivatkozott Marc Stein írta meg, hogy DeMarcus Cousins mellett egy másik center, Cody Zeller is ott van a radarjukon, ő a múlt héten járt náluk próbajátékon. A Lakers bejelentette, hogy a térdével bajlódó Lonnie Walker IV és combhajlítója miatt oldalvonal mellé szoruló Austin Reaves állapotát is 2 hét múlva vizsgálják felül. Az ESPN arról számolt be, hogy a Lakers garantálta Reaves és Wenyen Gabriel szerződését is a szezon végéig.

Más csapatoknál is több játékos szerződése garantálttá vált. A Knicksnél Svi Mykhailiuk és Ryan Arcidiacono, a Netsnél Yuta Watanabe, Edmond Sumner és Markieff Morris, a Hawksnál Vit Krejci és Tyrese Martin, a Pacersnél Oshae Brissett és James Johnson, a Heatnél Haywood Highsmith, míg a Kingsnél Matthew Dellavedova és KZ Okpala megtartása mellett döntöttek. A Kingsnél egy távozó is van, Chima Moneke szabadlistára került.

Mint ismert, január 13-án az Alamodome ad otthont a Spurs-Warriors összecsapásnak, ahol a hazaiak nem titkolt célja, hogy nézőcsúcsot állítsanak fel. A Spurs bejelentése alapján ahhoz már kevesebb mint 5,000 jegyet kell csak eladniuk, hogy megdöntsék az 1998-ban felállított 62,046 nézős rekordot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus