Hírmorzsák 2023-02-26 (10:30)

Andrew Wiggins családi okok miatt határozatlan ideig a Warriorstól távol tartózkodik. Shai Gilgeous-Alexander újabb meccset hagy ki. Ivica Zubac státusza day-to-day. Chris Finch hiányolja az elszántságot a Timberwolves játékából, Willie Green is kritizálta a Pelicanst. A Warner feladja a regionális meccsek közvetítését, az országos jogokat megtartanák. A francia válogatott nagyon csábítja Joel Embiidet.

Steve Kerr még a minap beszélt arról, hogy Andrew Wiggins családi okokból kifolyólag határozatlan ideig a Warriorstól távol tartózkodik. Wiggins már az All-Star szünet előtti utolsó meccset is kihagyta, és az azóta lejátszott két találkozót is, azt viszont nem árulta el Kerr, hogy pontosan mi miatt van a csapattól távol. A játékos a szezon korábbi szakaszában sérülésekkel is küszködött, de az edző hangsúlyozta, hogy Wiggins egészséges, viszont csak akkor tér vissza, amikor úgy érzi, hogy készen áll erre.

Shai Gilgeous-Alexander kihagyta a Thudner előző összecsapását, és valószínűleg ma este a Kings ellen sem tud majd játékra jelentkezni, mivel hasizomhúzódással és bokaproblémákkal is küzd. A Clippersnél legutóbb nem léphetett pályára Ivica Zubac, a center vádlihúzódással küzd, de Tyronn Lue elmondta, hogy nincs nagy probléma, a játékos státusza day-to-day.

Chris Finch még a Timberwolves tegnap hajnali veresége után kongatta meg a vészharangokat, az edző szerint ugyanis hiányzik a megfelelő elszántság a csapatából. Már csak 20 meccsük van hátra, mindössze hétszer játszanak hazai pályán, és kemény a sorsolásuk is, mégis mintha kivárásra játszanának, pedig az idő őket sürgeti. Rudy Gobert szerint el kell dönteniük, hogy milyen csapat akarnak lenni: a szünet előtt egy fájdalmas vereséget szenvedtek, ami után azt gondolhatta volna az ember, hogy más hozzáállással térnek majd vissza, mégis ugyanott folytatták, ahol az All-Star hétvége előtt abbahagyták.

A Pelicans úgy kapott ki a Knicks ellen, hogy nem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani, és ezt követően Willie Green is komolyan kritizálta a csapatát. Az edző úgy véli, hogy ezen a meccsen nem ütötték meg azt a mércét, ami elvárható lenne, jobbnak kell lenniük, és neki is jobban elszámoltathatóvá kell tennie a játékosait. Tudják, hogy valamikor vissza fogják kapni Zion Williamsont, azt viszont nem tudják, hogy pontosan mikor, és miként tudják majd visszaépíteni a csapatba, de abban azért bíznak, hogy még a rájátszás előtt játékra jelentkezik. Amikor visszatérhet, akkor majd le fognak ülni a csapatvezetőkkel, az orvosokkal és az edzőkkel együtt beszélni arról, hogy miként integrálják vissza a csapatba, és mi lenne a legjobb terv.

A Warner Bros. Discovery arról tájékoztatta a csapatokat, hogy a jövőben nem terveznek lokális mérkőzések közvetítésével foglalkozni, és ezzel pár héten belül fel is terveznek hagyni. Ez az NBA-ben három csapatot érint, a Trail Blazers, a Jazz és a Rockets meccseinek a közvetítési jogait a WBD birtokolja, és a csapatoknak március 31-ig van idejük megegyezni arról, hogy visszaszerezzék ezeket a jogokat, ezt követően ugyanis megindulhat a jelenlegi csatornák felszámolása. A WBD ezen döntésétől függetlenül szeretne megegyezni arról az NBA-vel, hogy továbbra is közvetíthessenek országosan mérkőzéseket – mint ismert, a TNT is a médiabirodalom égisze alá tartozik.

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Vincent Collet elmondta, hogy nagyon szeretné azt, ha Joel Embiid ténylegesen is csatlakozna hozzájuk, mert a világ három legjobb játékosa közé tartozik, és kivételes párost alkothatna Victor Wembanyamával. Embiiddel megszilárdulna a magasember-rotációjuk, és az eddiginél is erősebbé válna. Természetesen nem játszhat mindenki 30 perceket, ezt el kell fogadni egyeseknek, okozna nehézségeket is, ha Embiid csatlakozna hozzájuk, de sokkal több előnye lenne ennek, mint ahány hátránya (Collet itt arra utalt, hogy ebben a formában Rudy Gobert a kispadra szorulna – a szerk.). Más poszton is erősödhet a francia nemzeti csapat, pályafutása során először válogatott lehet a Mavericks egykori játékosa, a 35 éves Rodrigue Beaubois is, aki elmondta, hogy a válogatottság az egyetlen dolog, ami még hiányzik a pályafutásából, de nem ő állítja össze a keretet, úgyhogy majd kiderül, hogy ez összejön-e neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus