Hírmorzsák 2023-02-28 (10:45)

LaMelo Ball bokatörést szenvedett. A Lakersnél attól tartanak, hogy LeBron James több hetet is kihagyhat. Negatív lett Draymond Green MRI-je. Jayson Tatumot először állították ki pályafutása során. Quin Snyder a lehetőséget látja a Hawks átvételében. Marc Lasry eladja a részesedését a Bucksból. Jól haladnak a tárgyalások az új kollektív szerződésről. A Pistons kivásárolta Nerlens Noelt. Willie Cauley-Stein a Rocketsnél.

Ahogyan arról már külön is beszámoltunk, a ma hajnali Hornets-Pistons összecsapás harmadik negyedében eltört LaMelo Ball jobb bokája. Elsőre úgy tűnt, hogy csak kifordult a bokája, de még a meccs alatt megerősítette a csapat, hogy töréssel dőlt ki az irányító. Steve Clifford nem mondott arról konkrétumot, hogy körülbelül mikor térhet vissza Ball, ugyanakkor a Hornets 19 meccset játszik csak, és jelenleg 9,5 meccs a lemaradásuk a 10. helyen álló Wizardstól, vagyis a playin sem tűnik reálisnak számukra, úgyhogy nem lenne meglepő, ha ebben a szezonban már nem lépne pályára a játékos.

LeBron James még vasárnap este szenvedett lábfejsérülést, de azzal együtt is pályán maradt a Mavericks ellen és hozzásegítette a csapatát a győzelemhez. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Lakersnél attól tartanak, hogy komoly a gond, és akár hetekre is elveszíthették a sztárt, éppen ezért tovább vizsgálatoknak vetették alá az elmúlt nap folyamán – ezek eredményei egyelőre nem publikusak. Egyelőre annyi a biztos, hogy James nem játszik a Grizzlies elleni ma esti meccsen, emellett a bokasérüléssel küzdő D’Angelo Russell státusza is „kétséges” a csapat sérültlistáján.

Tegnap írtunk arról, hogy Draymond Green térdfájdalmak miatt újabb meccset volt kénytelen kihagyni, emiatt a Warriors el is küldte őt egy MRI-re. Steve Kerr jó hírt osztott meg, a vizsgálat nem mutatott ki szerkezeti elváltozást Green térdében, és kérdéses a játéka a ma esti, Trail Blazers elleni összecsapáson.

A Celtics ma hajnalban 109-84-es vereséget szenvedett a Knicks otthonában, és szűk négy perccel a meccs vége előtt Jayson Tatum megkapta a második technikaiját, és ezzel pályafutása során először kiállították. Amikor arról kérdezték, hogy mi vezetett ideáig, elmondta, hogy nem tudja, ugyanakkor a legnagyobb játékosokat is kiállították párszor pályafutásuk során, úgyhogy ez jót is tehet a megítélésének. Tatum az első technikaiját arra kapta, hogy több olyan elmaradt fújást is számon kért a játékvezetőkön, amiknél egyértelmű volt, hogy faultolták őt, a másodikat pedig azért kapta, mert közölte az egyik játékvezetővel, hogy soha korábban nem játszott még ilyen jól vezetett mérkőzésen – erről Tatum annyit mondott a meccs után, hogy csak próbálta megdicsérni a játékvezetést, de nem ment át az üzenete.

Bemutatták Quin Snydert a Hawksnál, és a frissen kinevezett vezetőedző azt emelte ki a székfoglalójában, hogy mindig kihívás szezon közben átvenni egy csapatot, de ezek sokszor kifizetődőek és sokszor ezek a legjobb lehetőségek. Amikor megkeresték, akkor átgondolta, hogy milyen lehetőség adódott előtte, mert ez tényleg egy nagy kihívás, de lehetőség arra is, hogy már ebben a szezonban bemutassanak egy hosszabb futást a rájátszásban. Landry Fields GM elmondta, hogy az edzőkeresés során több szempontot is figyelembe vettek, Snyder neve mellett pedig minden pontot ki tudtak pipálni, és sokat jelent a csapatnak, hogy azonnal megtalálták a tökéletes edzőt a kispadjukra.

Az elmúlt hetekben már lehetett arról hallani, hogy Marc Lasry eladhatja a részesedését a Bucksból. Egy ideje a Cleveland Browns tulajdonosai, Jimmy és Dee Haslam tűnnek a befutóknak, és az elmúlt nap során megszületett a megegyezés a felek között. A csapatot 3,5 milliárd dollárra értékelték, ehhez viszonyítva fizetnek az új tulajdonosok Lasry részesedéséért, amennyiben a liga is engedélyezi a tranzakciót, bár ez általában csak formaság szokott lenni. Lasry körülbelül 25 százalékos részesdéssel rendelkezik, vagyis hozzávetőlegesen 875 millió dollárt fizethet neki a Haslam-házaspár.

A már említett Shams Charania írta meg, hogy jól haladnak az egyeztetések az új kollektív szerződésről, és a játékosok szakszervezeti jelezte a liga felé, hogy szeretnének megállapodásra jutni a március 31-i kilépési határidő előtt. Mint ismert, az NBA és az NBPA kétszer is eltolta már a kilépési határidőt, viszont úgy tűnik, hogy a következő egy hónapban megszülethet a megállapodás, mivel az elmúlt hetekben több kulcsfontosságú kérdésben is sikerült közös nevezőre jutniuk a feleknek. Az egyik legfontosabb kérdés, amiről még zajlanak az egyeztetések, hogy milyen feltételek mellett léphessék át a luxusadós határt a csapatok, ebben az eddiginél nagyobb lehet a rugalmasság: jelenleg 1,5 dollár adót kell fizetniük minden elköltött dollár után azoknak a csapatoknak, amelyek kevesebb mint 5 millióval lépik át a luxusadós határt, és ezt az 5 milliós határt tolhatják ki valamennyivel. Szintén központi kérdéskor, hogy azok a játékosok, akik az új szerződésük első évében legfeljebb 120 százalék emelést kaphattak, kaphassanak innentől 140, esetleg 150 százalék emelést. A liga azt is szeretné kiharcolni, hogy az új tévés szerződések miatt megemelkedő bevételek után ne azonnal emelkedjen hatalmasat a fizetési sapka, hanem fokozatosan, mivel szeretnék elkerülni a 2016-ban történtek megismétlődését.

Adrian Wojnarowksi (ESPN) jelentette, hogy a Pistons megegyezett Nerlens Noellel a szerződése kivásárlásáról, a center azt követően szabadon igazolhatóvá válik, hogy lekerül a waiverről. A szezont eddig G Ligában töltő Willie Cauley-Stein 10 napos szerződést kapott a Rocketsnél. A Thunder a közelmúltban alakította át hagyományos szerződésre Eugene Omoruyi two-way megállapodását, most mégis szabadlistára tették őt, hogy a szintén two-way megállapodással rendelkező Lindy Waters III aláírhasson egy 2 éves, 3,8 millió dolláros szerződést, aminek a második éve csapatopciós.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus