Hírmorzsák 2023-03-04 (11:00)

Jonathan Isaac szezonja befejeződött. Norman Powell legalább egy hetet kihagy. 28 pontos hátrányból nyert a Nets. Kevin Durant szerint a Mavericks elleni meccs is csak egy lesz a sok közül. Steve Kerr szerint fordulóponthoz érkezett a Warriors. Dillon Brooks megkapta a 16. technikaiját. Sandro Mamukelashvili a Spursben folytatja. Anthony Morrow súlyos vádakkal néz szembe.

A Magic bejelentette, hogy elszakadt Jonathan Isaac combközelítő izma a bal lábában, emiatt meg kellett őt műteni, és ezzel befejeződött a szezonja. Isaac vesszőfutása ezzel tovább folytatódik, még 2020 augusztusában szenvedett ACL-szakadást, ami után csak idén január 23-án tudott visszatérni, és mindössze 11 meccset játszhatott ebben a szezonban – 11,3 perc alatt 5 pontot és 4 lepattanót átlagolt ezeken az összecsapásokon.

A Clippers arról számolt be, hogy Norman Powell kezeléseket kap a bal vállára, emiatt legalább egy hetet kénytelen lesz kihagyni, ennyi idő múlva vizsgálják majd felül az állapotát. A Clippers egyébként sincs könnyű helyzetben, ma hajnalban sorozatban ötödször kaptak ki, ráadásul kisebb sérülések miatt Ivica Zubac (vádli) és Marcus Morris (könyök) sem állt Tyronn Lue rendelkezésére, míg Kawhi Leonard pihenőt kapott.

A Nets annak ellenére is nyerni tudott a Celtics ellen, hogy a második negyed derekán 51-23-as hátrányban voltak, ezzel a szezon legnagyobb fordítását mutatták be – néhány nappal ezelőtt a Lakers 27 pontos hátrányból nyert a Mavericks ellen, ezt a fordítást múlta most felül a Nets. A Celtics ezt megelőzően sorozatban 10 győzelmet aratott mostani ellenfelével szemben, tavaly a rájátszásban is 4-0-ra kisöpörték őket. A Nets győzelmében kulcsszerepet játszott a 38 pontos Mikal Bridges, aki az újabb ponterős teljesítményéről annyit mondott, hogy egyszerűen csak próbál agresszív lenni, mert úgy érzi, hogy el tud jutni azokra a helyekre a pályán, ahonnan vállalni szeret, és képes is értékesíteni a dobásait.

A Suns másodszor is nyerni tudott Kevin Duranttel a pályán, legközelebb viszont a Dallasba látogatnak, akik ellen tavaly kiestek a rájátszásból, és ahol a sztár először léphet pályára Kyrie Irving ellen, mióta mindkettőjüket elcserélte a Nets. Durant egy újságírói kérdésre elmondta, hogy megérti azt, hogy sok ember miért kezeli ezt a találkozót kiemelten, de ez is csak egy meccs lesz a sok közül, amit az alapszakaszban le kell játszani. Csak az előttük álló munkára koncentrálnak, hogy miként működhetnének még jobban csapatként. Irvinggel játszottak már ezt megelőzően is egymás ellen, küzdöttek már egymás ellen, és szerinte a Suns csapatként is hasonlóan áll hozzá ehhez a meccshez.

A Warriors sorozatban az ötödik meccsét nyerte meg, ráadásul Stephen Curry is közel áll a visszatéréshez. Steve Kerr is pozitívan értékelt a Pelicans legyőzése után, érzése szerint fordulóponthoz érkezett a szezonjuk, és nagyon izgatott amiatt, ahogyan jelenleg játszanak. Klay Thompson szerint mostanra mindenki ráérzett arra, hogy mit követel meg a szerepe a csapatban, emellett kiváló az erőnlétük is, mindezek mellett pedig jól is érzik magukat. Tisztában vannak azzal, hogy mennyire fontos minden egyes mérkőzésük, mindent meg akarnak tenni azért, hogy hazai pályán kezdhessék a rájátszást.

Dillon Brooks ma hajnalban a Nuggets ellen begyűjtötte a 16. technikaiját, amiért automatikusan egymeccses eltiltás jár. Brooks emiatt a Clippers elleni meccsről fog lemaradni, és innentől kezdve minden második technikaija után újabb meccset kell majd kihagynia.

A Bucks a közelmúltban tette szabadlistára a two-way szerződésű Sandro Mamukelashvili-t, a Spurs ugyanakkor lecsapott rá, lehívták a waiverről, majd átalakították a szerződését hagyományos megállapodásra. A Spursnek ehhez fel kellett szabadítania egy helyet a keretében, ennek érdekében Isaiah Roby-t tették ki. A Thunder is igazolt egyet, two-way megállapodást kapott tőlük Jared Butler. Eugene Omoruyi 10 napos szerződést kapott a Pistonstól. Jamaree Bouyea a Wizardsnál tölti a következő 10 napot. A Bulls hagyományos szerződést adott az eddig two-way szerződésen játszó Carlik Jonesnak.

Az egykori NBA-játékos Anthony Morrow-t még február 10-én letartóztatták, majd két nappal később 15,000 dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Morrow a vádak szerint bántalmazott, fojtogatott és megfenyegetett egy nőt, emellett másodfokú emberrablással is vádolják őt. Az egykori triplaspecialista hátvéd 2008-ban draftolatlanként került az NBA-be, 9 szezon alatt összesen 564 alkalommal lépett pályára a Warriors, a Nets, a Hawks, a Mavericks, a Pelicans, a Thunder és a Bulls színeiben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus