Hírmorzsák 2023-03-08 (10:00)

A Lakers visszavonultatta Pau Gasol mezét. D’Angelo Russell és Jalen Brunson is közel a visszatéréshez. Collin Sexton még egy hetet kihagy. Megműtötték Kenrich Williams csuklóját. Még mindig nem tudni, hogy mikor játszik ismét Karl-Anthony Towns. Hamidou Diallo szezonja valószínűleg befejeződött.

A Lakers ma hajnalban a Grizzlies elleni összecsapás félidejében visszavonultatta Pau Gasol 16-os mezszámát, amit közvetlenül Kobe Bryant 24-es meze mellé vonták fel a csapat csarnokában. Az egykori kiváló spanyol magasember még a ceremónia előtt elmondta, hogy gyorsan repül az idő, az egyik pillanatban még csak egy kölyök, aki az iskola udvarán kosarazik a barátaival, majd pislant egyet és rájön, hogy megvalósult az álma. Ez az este ugyanakkor minden vágyakozását felülmúlja, annyira sokat jelent neki. Az a tény, hogy Bryant meze is ott van fent, ad az egésznek egy még nagyobb erőt és jelentőséget, ami egyszerre szomorú és vidám, fájdalmas és örömteli. Nagyon hiányzik neki Bryant, ez ellen semmit sem tud tenni, csak azt, hogy szereti a Bryant-családot, ő így küzd meg a hiányával.

Gasol tiszteletére exkluzív társaság gyűlt össze a Lakers csarnokában: mellette volt a családja, így Marc Gasol is, a Bryant-család tagjai, honfitársai közül Jose Calderon, Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes és Juancho Hernangomez is jelen volt, a Lakers-családból Kareem Abdul-Jabbar, Derek Fisher, Metta Sandiford-Artest, Jordan Farmar, James Worthy, Gary Vitti és Phil Jackson is élőben tekintette meg a mérkőzést és a mezvisszavonultatást, de Jimmy Butler is ott volt a csarnokban, aki a Bullsban volt Gasol csapattársa.

Gasol mezvisszavonultatása és beszéde:

A Lakersben D’Angelo Russell még mindig nem tért vissza, ugyanakkor Dave McMenamin (ESPN) információi szerint péntek este a Raptors ellen valószínűleg már ott lehet a pályán. A Knicksnél Jalen Brunson hagyott ki újabb meccset lábfejsérülés miatt, de várhatóan ő sem lesz már sokáig maródi, a Hornets elleni is már kérdéses volt a státusza, és a csapattal tart a négymeccses idegenbeli túrára is. A Jazznél Collin Sexton már hat meccset hagyott ki a sérült combhajlítója miatt, és Tony Jones (The Athletic) értesülései szerint még legalább egy héten keresztül nem számolhatnak vele. A Thunder bejelentette, hogy megműtötték Kenrich Williams bal csuklóját, ami miatt befejeződött az idénye, ugyanakkor a várakozások szerint a következő szezon kezdetére teljesen fel fog épülni. A Bucks Giannis Antetokounmpo (betegség) és Jrue Holiday (nyakfájdalmak) nélkül is nyerni tudott a Magic ellen. A Trail Blazers two-way szerződésű játékosa, Ibou Badji artoroszkópiás térdműtéten esett át, ezzel eldőlt, hogy ebben a szezonban nem fog bemutatkozni az NBA-ben, mivel legalább 8 hetet kell majd kihagynia.

Chris Finch elmondta, hogy Karl-Anthony Towns a rehabilitációja utolsó fázisába lépett, látják már a fényt az alagút végén, de még mindig nem tudnák megmondani, hogy pontosan mikor játszhat ismét. A Timberwolves magasembere novemberben szenvedett vádlisérülést, és mostanra eljutott odáig, hogy kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket is végezzen, és továbbra is úgy számolnak Minneapolisban, hogy még ebben a szezonban visszakapják őt.

A Pistons bejelentette, hogy Hamidou Diallo kettes fokozatú (grade 2) bokaficammal hosszabb időre kidőlt, és nagy valószínűséggel már nem lép pályára ebben a szezonban. Diallo jobb bokája a Trail Blazers ellen sérült meg, a csapat pedig 3-4 hét múlva fogja felülvizsgálni az állapotát.

Történt egy kisebb mozgás a Bucks keretében, Lindell Wigginton two-way szerződést kapott a csapattól. Wiggintonnak ez lesz a második időszaka itt, az előző idényben már 19 meccset játszott a Bucks színeiben, akkor is two-way szerződésen volt. A Bulls is ismerős arcot köszönt a keretében, Justin Lewis írt alá two-way szerződést: az újonc játékos tavaly nyáron már aláírt egy ilyen megállapodást, de augusztusban ACL-sérülést szenvedett, ezért akkor szabadlistára tették, hogy fel tudják használni a helyét a keretben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus