Hírmorzsák 2023-05-01 (8:45)

Továbbjutott a Warriors, teljes a második kör mezőnye. Klay Thompson méltatta Stephen Curry-t. Jimmy Butler sérülten is pályán maradt a Heatnél. Jalen Brunson magát hibáztatja a Knicks veresége miatt. Julius Randle nem játszott. Dillon Brooks nem bánta meg a szavait. Steven Adams a következő szezon kezdetére egészséges lehet. A Timberwolvesnál megtartanák Naz Reid-et.

Tegnap este befejeződött az NBA rájátszásnak az első kör, utolsóként a Warriors is továbbjutott, miután 120-100-ra nyerni tudtak a Kings otthonában, így ők készülhetnek a Lakers elleni párharcra. A Warriors továbbjutásához Stephen Curry 50 ponttal járult hozzá, aki ezzel minden idők legtöbb pontját érte el egy hetedik meccsen, a Warriorsnak még 40 pontos játékosa sem volt korábban hetedik találkozón. Klay Thompson szerint csapattársa okkal kétszeres MVP, mivel képes arra, hogy ilyen pillanatokban is a másik csapat fölé juttassa a sajátját. Amikor így játszik, akkor azon vannak, hogy segítik őt eljutni oda a pályán, ahonnan dobni szeret, eljuttatják hozzá a labdát, és eltűnnek az útjából. Erre a meccsre örökké úgy fog emlékezni, mint a Steph Curry-meccs.

A Heat rögtön elvette a pályaelőnyt a Knickstől, 108-101-re nyertek New Yorkban, ráadásul az utolsó 5 percet úgy játszották le, hogy Jimmy Butler egy bokaficam miatt nagyrészt a sarokban álldogált a támadásaik idején. Butler a meccs után elmondta, hogy a végén egy pocsék triplakísérletet leszámítva nem csinált sokat, de nyertek. Amikor arról kérdezték, hogy hogy érzi magát, annyit mondott csak, hogy „mint akinek kificamodott a bokája”. Erik Spoelstra sem tudott sokat mondani sztárja állapotáról, a bokaficamok különben is ilyenek, az is lehet, hogy holnapra sem lesznek okosabbak. Nem tehetnek mást, várniuk kell, és majd meglátják, hogy miként változik az állapota. Butler a sérülése után a szemébe nézett, közölte vele, hogy pályán akar maradni, és megígérte, hogy nem lesz a csapata hátrányára, be akarta biztosítani a győzelmet. Abban a pillanatban ez volt a lényeg, ezt meg is valósították, és utána meglátják, hogy mi történik a második meccsig hátralévő időben.

Jalen Brunson 25 pontot dobott jó hatékonysággal, mégis magát tartja felelősnek a Knicks veresége miatt. A meccs után kiemelte, hogy a Heat erősen fejezte be a második és a harmadik negyedet is, és voltak olyan kulcspillanatok, amikor nekik is erősen kellett volna valamit befejezni, de nem tették, és ez vele kezdődik. Rettenetesen játszott, egészen karakteridegen módon, úgyhogy övé a felelősség, neki kell jobbnak lennie a folytatásban. A triplavonalon belül kimondottan hatékony volt, azon kívül viszont borzasztó – ellenfelük egy jó csapat, remek a védekezésük, jó edzőjük és tapasztalatuk is van, úgyhogy elismerést érdemel a Heat, viszont ettől még jobban kell játszania neki is.

A Knicks-Heat meccs krónikájához tartozik, hogy Julius Randle nem tudta vállalni a játékot bokasérülés miatt, Quentin Grimes viszont pályára lépett, ugyanakkor nem került vissza a kezdőbe, csereként kapott 10 percet.

Dillon Brooks a Lakers elleni kiesés után olyan hamar távozott a Grizzlies öltözőjéből, hogy az újságíróknak nem volt lehetőségük beszélni vele, és az NBA 25,000 dolláros büntetést szabott ki rá, amiért nem állt a média rendelkezésére. Mint ismert, Brooks még a párharc közben tett egy elékezetes nyilatkozatot, amiben többek között öregnek nevezte LeBron Jamest, illetve hangsúlyozta, hogy addig nem tisztel senkit, amíg nem dob ellenük 40 pontot. A Grizzlies szezonzáró sajtóeseményén már részt vett Brooks, és itt elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg a szavait, mert ő egyszerűen ilyen, versenyző típus, és nem gondolja, hogy Jamesre különösebb hatással lett volna ez, elvégre visszatérhetett a rájátszásba, ahol egy ideje már nem járt. Összességében nézve egy jobb csapat legyőzte őket, egy nagyobb csapattól kaptak ki, amelyik teljes volt, és amelyiknek egyetlen játékosa sem hiányzott.

A Grizzlies kiesése után Zach Kleiman általános igazgatót megkérdezték a szabadügynökké váló Brooks jövőjéről, de ezt nem akarta kommentálni, ugyanakkor azt megjegyezte, hogy a csapatnak olyan figyelmet elterelő dolgokon kellett átnavigálnia a rájátszásban, amiket maguk teremtettek. A GM egy kérdésfelvetésre azt is elmondta, hogy a jelenlegi várakozásaik alapján a térdsérüléssel küzdő Steven Adams fel fog épülni a következő szezon kezdetére.

A Timberwolvestól Tim Connelly-t a szabadügynökké váló Naz Reid jövőjéről kérdezték, és kifejtette, hogy olyan franchise akarnak lenni, amelyik megbecsüli azokat a játékosokat, akik hasznosak a csapat számára. Mióta Reid hozzájuk került, javított a fizikai állapotán, minden egyes évben fejlődött, és nem akarja elkiabálni, de nagyon reménykednek abban, hogy hosszú-hosszú ideig velük lesz még, keményen dolgoznak azon, hogy hosszabb időre le tudják őt kötni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus