Hírmorzsák 2023-05-07 (9:15)

Jimmy Butler jól tért vissza. A 76ers tagjai őszinték egymással. Jock Landale megvédte Deandre Aytont. Steve Kerr szerint kiegyensúlyozottabbnak kell lennie a Warriorsnak. LeBron James szerint mindig csak a következő kihívásra szabad koncentrálni. Bronny James a USC játékosa lesz a következő szezonban. A Pistons érdeklődhet Dillon Brooks iránt. Josh Hart, Kristaps Porzingis, Kyle Kuzma és Jakob Pöltl is maradhat a jelenlegi csapatánál, Gary Trent Jr. viszont távozhat a Raptorstól.

Jimmy Butler a várakozásoknak megfelelően játékra jelentkezett, és a vezetésével magabiztos győzelmet aratott a Heat a Knicks felett. Butler a meccs után elmondta, hogy rendben érzi magát, és kihangsúlyozta, hogy rengeteg munka volt abban, hogy pályára tudjon lépni, amiben egy egész csapat segítette őt – az emberek nem látják, hogy mennyien dolgoznak azért, hogy mindene meglegyen, amikor a pályán kívül regenerálódik.

A 76ers egymást követő két meccset is elvesztett a Celtics ellen, Tyrese Maxey pedig azt emelte ki a csapat tegnapi videózása után, hogy a csapat tagjai őszinték voltak egymással, ami jó dolog. Minden családban fontos, hogy anank a tagjai őszinték legyenek egymással, a családtagoknak ki kell fejezniük magukat, meg kell osztaniuk az érzéseiket, hogy mi nyomja a szívüket. Maxey emellett a dobásán is dolgozott az elmúlt nap során, amiről elmondta, hogy igyekeztek szimulálni néhány olyan helyzetet, ami a Celtics ellen is előfordult, emellett próbálta is visszanyerni a dobóformáját, amit elvesztett az előző találkozón. Doc Rivers azt mondta neki, hogy az előző meccsen úgy látta, hogy magabiztosan kezdte a harmadik negyedet, de egy-két elrontott dobás után megingott az önbizalma, ezt követően már nem volt agresszív, úgyhogy ezen is dolgoztak.

Deandre Ayotnnak rossz meccse volt tegnap a Nuggets ellen, ezt követően viszont Jock Landale a védelmére kelt. A cserecenter hangsúlyozta, hogy Ayton remek csapattárs, és ha ő vagy Bismack Biyombo valamit jól csinál, akkor Ayton az első, aki megünnepli őket, tőle kapják a legtöbb biztatást, és ez sokat elmond arról, hogy milyen ember ő, csak ezt az emberek hajlamosak elfelejteni. Egész évben ezt csinálta, támogatta a társait, különösen a saját cseréit, mindig bátorítja őket, amikor neki nem megy.

A Lakers 30 pontos győzelemmel vágott vissza a legutóbbi 27 pontos vereségért a Warriorsnak, ami után Steve Kerr azt emelte ki, hogy kiegyensúlyozottabban kell teljesíteniük, mint ahogyan azt ezen a meccsen tették. Az alapszakaszban könnyebb reagálni egy rosszabb periódusra, de a rájátszásban minden kis részlet felnagyítódik, és egy rossz periódus emiatt tud még rosszabbá válni – levették a lábukat a gázpedálról, a Lakers pedig kihasználta ezt. Stephen Curry is azt emelte ki, hogy a szezon során sok meccs csúszott ki amiatt a kezükből, mert produkáltak egy 3 vagy egy 6 perces rossz periódust, és az ilyesmi az egész meccs lefolyására kihatással van. Az előző párharcukban bizonyították, hogy képesek válaszokat találni, túl tudják tenni magukat a szerencsétlen történéseken, és ezt ismét meg kell tenniük.

LeBron Jamest arról kérdezték, milyen tanácsot adna a fiatalabb csapattársainak, akik még kevésbé tapasztalták meg azt, hogy milyen a rájátszás. Szerinte az a legfontosabb, hogy ilyenkor ne nézzenek tévét, ne figyeljék a közösségi oldalaikat, mert egy győztes meccs után magasztalja őket mindenki, míg egy vereség után csak a sárdobálás megy. Annyi a feladat, hogy mentálisan készülni kell a következő kihívásra: most elkönyvelhetik azt, hogy a harmadik meccsen jól játszottak, de hétfőn este újra játszanak.

James fia, Bronny James bejelentette, hogy a USC csapatában kezdi meg a következő szezonban az egyetemi pályafutását. A hátvédet az évfolyam egyik legjobbjának tartják a posztján, az ESPN top 100-as listáján a 19. helyet foglalja el a középiskolás játékosok között, míg Jonathan Givony (ESPN) mock draftja jelenleg a 10. helyre várja őt a 2024-es drafton. Bronny James döntése egyben azt is jelenti, hogy az édesapjától sem lesz távol, Los Angelesben lesz egyetemista. LeBron Jamest is megkérdezték a fiáról a Warriors elleni meccs után, és természetesen elmondta, hogy nagyon büszke rá, majd kihangsúlyozta azt, hogy egyik felmenője sem járt egyetemre, ahogyan ő sem, úgyhogy a család James-ágán ő az első, akinek megadatott ez.

Marc Stein (Substack) írta meg azt, hogy leginkább a Pistons mutathat érdeklődést Dillon Brooks iránt, több forrása is a detroiti csapatot említette, mint potenciális kérő. Stein szerint gyakorlatilag elkerülhetetlen az, hogy Josh Hart hosszabbítson a nyáron a Knicksnél, legalábbis más csapatok vezetői így számolnak, hogy New Yorkban marad akkor is, ha kilép a 12,9 millió dolláros opciójából. Eric Pincus (B/R) több játékosról írt nagyon hasonlót, szerinte a Wizardsnál az a valószínű, hogy Kyle Kuzma és Kristaps Porzingis is lemond az opciójáról, majd új szerződést ír alá Washingtonban. Torontóban már felemás a helyzet, ott az garantáltnak tűnik, hogy Jakob Pöltl hosszabbít, várhatóan évi 13-15 millió dollár környékén kaphat majd, ugyanakkor az nem valószínű, hogy Gary Trent Jr. a Raptorsnál marad – neki 18,8 milliós játékosopciója van, és ha lehívja azt, akkor elképzelhető, hogy cserélik őt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus