Hírmorzsák 2023-05-21 (9:15)

A nagydöntő küszöbén a Nuggets. Michael Malone szerint abban rejlik az erejük, hogy hisznek magukban, a Lakersnél innentől egymeccses párharcokra készülnek. Mo Bamba közel a visszatéréshez. A Mavericks érdeklődése nem komoly Deandre Ayton iránt, és felmérik majd, hogy kit húzhatnak a draft 10. helyén. A Wizards érdeklődik Bob Myers iránt. Tim Duncan mentorálhatja majd Victor Wembanyamát. DeMar DeRozan megbékélt azzal, hogy nem játszik Los Angeles-i csapatban pályafutása során.

A Nuggets Los Angelesben is nyerni tudott 119-108-ra, ezzel 3-0-s előnyre tettek szert a nyugati döntőben, és egyetlen győzelemre kerültek attól, hogy történetük során először bejussanak a nagydöntőbe – a történelem is mellett szól, 3-0-s hátrányból egyetlen csapat sem tudott még fordítani a liga fennállása során. A harmadik negyedben nagyot játszó Kentavious Caldwell-Pope elmondta, hogy minden meccsen sokat tanul a csapatáról, és megvan bennük az a mentalitás, hogy az aktuális állástól függetlenül küzdenek és a saját játékukat játsszák, és teszik mindezt magas szinten, ezt fogják csinálni a folytatásban is. Michael Malone szerint nagyszerű eredményekre lehet képes ez a csapat, és ezt el is hiszik, és a hit nagyon erőteljes dolog. Jamal Murray már a negyedik meccsre tekintett előre, és kiemelte, hogy abban egészen biztosak, hogy a Lakers mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy nyerjen, de ha ugyanígy állnak hozzá a következő meccshez ők is, akkor ezt is meg fogják oldani.

Darvin Ham szerint a Nuggets okkal került a tápláléklánc csúcsára ebben a szezonban, rengeteg olyan játékosuk van, akik károkat tudnak okoznia az ellenfeleknek, és ez ezen az estén is megmutatkozott. A körülmények olyanok, amilyenek, nehéz helyzetben vannak, de nem lehetetlenben. Austin Reaves szerint legalább két hónapja úgy játszanak, hogy sarokba vannak szorítva, talán egészen a trade deadline óta így van ez, és azóta nagyot küzdöttek azért, hogy eljussanak idáig. Hétfőn megtehetik, hogy csak simán kimennek a pályára, majd hazamennek, vagy megpróbálhatnak küzdeni, hogy játszhassanak utána még egy meccset, és a csapatukat ismerve nincs kétsége afelől, hogy melyik fog történni. LeBron James nem akart a társai nevében beszélni, mert nem tudja, hogy mi megy keresztül az agyukon, de ő csak arra gondol, hogy most hazamegy, regenerálódik, és készül a következő meccsre. Innentől kezdve egymeccses párharcokat vívnak, ahol minden győzelem számít.

A párharc során Mo Bamba még egyáltalán nem került pályára, mivel az első kör óta bokasérüléssel küzd, de Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a negyedik vagy az esetleges ötödik meccsen megpróbálkozhat a visszatéréssel.

Marc Stein (Substack) egyik forrása szerint erős túlzás azt állítani, hogy a Mavericks számára prioritás lenne Deandre Ayton megszerzése, túloznak azok a híresztelések, amik arról szólnak, hogy meg akarják szerezni a centert a nyáron, nem szerepel a neve a csapat legfőbb kiszemeltjei között. A Mavericks emellett felmérheti azt is, hogy ők kit tudnának kihúzni a drafton a 10. helyen, mielőtt arról döntenének, hogy elcserélik a választási jogukat, bár a rivális csapatvezetők azzal számolnak, hogy a választási jogot összecsomagolják majd Tim Hardaway Jr., Davis Bertans és JaVale McGee szerződésével, hogy olyan játékost szerezzenek, aki azonnali segítséget jelent a számukra.

Szintén Stein írta meg, hogy az új csapatvezetőt kereső Wizards is érdeklődik Bob Myers iránt. Mint ismert, a Warriors általános igazgatójának lejár a nyáron a szerződése, míg a Wizardsnál Trajan Langdon és Mike Winger is kiszemelt.

Arról is Stein írt, hogy a Spursnél Tim Duncan is szerepet vállalhat majd Victor Wembanyama mentorálásában. Duncan a 2019/20-as idényben segédedzőként is dolgozott a csapatnál, de egy szezon után úgy érezte, hogy nem neki való ez a munka, ugyanakkor az az általános várakozás, hogy San Antonioban rendszeresen ellátogathat majd a következő szezonban a csapat edzőközpontjába, hogy az 1/1-re várt tehetséggel foglalkozzon.

DeMar DeRozan a minap Paul George podcastjében vendégeskedett, ahol többek között arról is beszélt, hogy sokáig kimondott célja volt, hogy megtapasztalja azt, hogy milyen a szülővárosában, Los Angelesben játszani, de már megbékélt azzal, ha ez sosem fog összejönni. Képes az otthonát bárhonnan képviselni, ahol éppen játszik, már nem kiemelt célja, hogy LA-ben kosárlabdázzon. George felidézte, hogy két éve megpróbálta őt a Clippershez csábítani, de ehhez hiányzott a pénzügyi háttér a csapatnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus