Hírmorzsák 2023-06-09 (10:45)

Herro jó eséllyel kihagyja a 4. meccset is. Malone bízik MPJ-ben, nem fogja padra ültetni. Murray kellemetlen, de nem súlyos kézsérülést szenvedett. Eddig jó a döntő nézettsége. Curry szava dönt és még egy évet együtt marad a GSW? Middleton térdét megműtötték, júliusban már edzhet – két új segédedzőt igazolt a Bucks. Scariolo a legesélyesebb a Raptors vezetőedzői posztjára, három főre szűkült a versenyfutás. Isiah Thomas azt javasolja Jaylen Brownnak, hogy maradjon Bostonban, szerinte a hirtelen edzőváltás(ok) nehézségei miatt esett vissza a játéka. A Magic felcserélne a drafton, a Pacers és a Mavs veteránra cserélné a pickjét. Coulibaly lehet a Jazz kiszemeltje, Jarace Walker szinte biztosan Top10-ben kel majd el. Scoot Henderson mentora aláírt a Blazershez. Háromrészes dokusorozat érkezik Wilt Chamberlainről. 

Magyar idő szerint szombat hajnalban 2:30-tól következik a nagydöntő 4. mérkőzése, amelyen szinte biztosan nem vesz részt Tyler Herro. Erik Spoelstra vezetőedző elmondta a csütörtöki edzést követően, hogy a kéztörésből gyógyuló hátvéd végigcsinálta a neki szánt penzumot az edzésen és szépen halad előre, de a folyamat még nem tart ott, hogy játszhasson. Az első időszakban csak dobott és futott, majd jöttek a kontaktos játékok az edzőkkel, majd pedig a játékostársakkal edz, de még egyértelmű, hogy nincs bevethető állapotban. Jimmy Butler szerint egész szezonban fontos volt nekik Herro, aki iszonyatosan fel van spannolva és mindent megtesz, hogy visszatérhessen – nem tudja, társa hol tart jelenleg, de látja, hogy mosolyogva végzi el a kemény munkát, és a jelenléte nem csak saját magának, de a csapatnak is komoly pluszt jelent. Nagyon várják vissza, és ha visszatér, akkor jobbak lesznek, mint valaha. 

Michael Malone, a Nuggets vezetőedzője azt mondta a csütörtöki edzést követően, hogy bár Michael Porter Jr. számai és játéka jelentősen visszaesett, továbbra is élvezi a bizalmát és nem kérdés, hogy MPJ a gárda kezdő kiscsatára. Malone szerint sok ember túl hamar mond elhamarkodottan ítéletet és mond le játékosokról – MPJ remek dobó, akinek most nem mennek be a dobásai, ugyanez igaz Kentavious Caldwell-Pope-ra is. A csapat feladata, hogy jobb dobóhelyzeteket teremtsenek számukra, amiket aztán el is kell vállalniuk, mert csak így jöhetnek ki a gödörből. Biztos benne, hogy MPJ-nek lesz majd egy parádés napja, amivel segít megnyerni a bajnoki címet. A játékos annyit mondott, hogy nem arról van szó, hogy nincs önbizalma, vagy érzi a nyomást, egyszerűen felemeli a jó dobásokat, amik azonban most nem mennek be. A társai és edzői bíznak benne, hogy egyszer csak elkezdenek beesni, és ő sem aggódik emiatt. Úgy érzi, hogy védekezésben, lepattanózásban sikerült kompenzálnia a dobásait, de tudja, hogy támadásban is szükség lesz rá.

A Nuggetshoz tartozik, hogy Jamal Murray egy kisebb kötést viselt a bal kezén az edzésen, de Malone szerint mindössze annyi történt, hogy a harmadik meccsen egy esésnél a parkett a tenyerének alsó részéről lekapta a bőrt, ami fájdalmas, de nem komoly sérülés. 

A nagydöntő 3. meccsét egyébként átlagosan 11.24 millió tévénéző követte élőben, ami a teljes országos nézettség 6%-át tette ki – a csúcson 12.39 millió néző kapcsolt oda. Bár sokan aggódtak a nézettség miatt, ez mindössze 2%-kal marad el a tavalyi Celtics-Warriors 3. meccs adataitól, és az előző két meccs számai is mindössze 2-3%-kal maradtak el a 2022-es nagydöntőjétől. 

Az ESPN számolt be róla, hogy a Bucks All-Starja, Khris Middleton jobb térdét nem sokkal a Bucks elsőkörös kiesését követően arthroszkopikus módszerrel megműtötték – ha minden jól megy, már júliusban elkezdheti az edzéseket. Middleton az egész szezonban bajlódott a térdével, ami még a tavalyi rájátszás során sérült meg. Middletonnak játékosopciója van a következő évadra, egyelőre kérdéses, hogy hogyan dönt. A Bucks-hoz kapcsolódik, hogy az új vezetőedző Adrian Griffin stábja Joe Prunty-val és Patrick Mutombóval bővült. Prunty korábban hosszabb ideig dolgozott a Bucks-nál, 2018-ban átmeneti vezetőedző is volt, így jól ismeri a Middletont és Giannis Antetokounmpót, míg Mutombo 2016 és 2020 között a Raptorsnál dolgozott együtt a vezetőedzővel, legutóbb pedig a Suns-nál Monty Williams stábját erősítette. Mutombo egyébként ugyanúgy Kinshasában, Zaire fővárosában született, mint Dikembe Mutombo, de nem rokonok. 

Tim Kawakami (The Athletic) szerint a Warriors számára az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy még egy szezonra együtt tartják a jelenlegi magot, mivel Steph Curry ezt szeretné, és az ő szava dönt. Talán Jordan Poole távozhat a nagy szerződése miatt, de a szakíró véleménye szerint a GSW csak akkor cseréli el, ha megfelelő ellenértéket kap érte, nem fogják csak azért elpasszolni, hogy kitakarítsák a fizetését. 

Marc Stein (Substack) szerint célegyenesbe fordult a Toronto Raptors edzőkeresése, az új szakmai vezető Sergio Scariolo, Kenny Atkinson és Darko Rajakovic közül kerül majd ki – a Kings segédedzője, Jordi Fernandez kihullott az utolsó rostán. Több ligaforrás úgy látja, hogy a spanyol válogatott szövetségi kapitánya lehet a befutó, Scariolo ráadásul jól ismeri a Raptors-t is, hiszen 2018 és 2021 között Nick Nurse segédedzőjeként dolgozott, de Atkinson is erős jelölt – Scariolo jelenleg még az olasz bajnokság döntőjében dolgozik a Bolognával, emiatt csúszik a végső döntés. 

Steve Bulpettnek (Heavy.com) adott interjút a Pistons legendás játékosa, Isiah Thomas, aki régóta Jaylen Brown tanácsadója. Thomas azt tanácsolja a nyáron idő előtt hosszabbítható játékosnak, hogy írjon alá a Bostonnal, mert itt sikerült a liga egyik legjobb játékosává válnia, és ez egy win-win helyzet lenne mindkét fél számára. Thomas szerint Ime Udoka szezon előtti, illetve Will Hardy és Damon Stoudamire szezon közbeni távozása nagyban hozzájárult Brown gyengébb játékához a playoffban – akármilyen tehetséges egy csapat, ha az edzői gárda fele hirtelen távozik, az hatással van a játékosokra. 

CJ McCollum arról beszélt, hogy Miami ideális célállomás lenne Damian Lillard számára, mert nagyszerű a kultúrájuk, Erik Spoelstra kiváló edző és van egy fiatal magjuk, aki mellé tökéletesen passzolna az, amit Lillard nyújtani fog. Hozzátette, hogy legjobb tudomása szerint Lillard maradni akar Portlandben és bajnoki címet akar odavinni, szóval ez jelenleg csak ötletelés. 

A Thunder swingmanje, Jalen Williams kiváló újoncszezont futott, bekerült az All-Rookie Első Ötösbe is, ennek ellenére játszani akar az idei Summer League-ben. A Bucks újonca, MarJon Beauchamp hamarosan Görögországba utazik és Giannis Antetokounmpóval edz, majd szintén részt vesz a nyári ligában. 

Néhány drafthír. Michael Scotto (Hoopshype) információi szerint az Orlando Magic szívesen odaadná a 6. és 11. választás jogát, ha feljebb tudna lépni a 3-5. helyek egyikére. Az Indiana Pacers a 7. választás jogáért egy azonnali segítséget nyújtó csatárt keres, a Mavericks pedig szintén egy hasznos veteránra áldozná be a 10. pickjét. Rafael Barlowe (NBA Big Board) draftszakértő úgy tudja, hogy a 9. helyen húzó Utah Jazz irányítót keres és fő célpontja Victor Wembanyama franciaországi csapattársa, Bilal Coulibaly, aki remekel a jelenleg zajló francia playoffban. A Jazz a 16. és 28. jogot is birtokolja, az egyikkel a swingman Julian Phillipsre mehetnek rá, aki kiváló draft combine-t teljesített. A kiváló periméter-védőnek számító Jarace Walker privát edzésen járt a Pacers-nél, de hamarosan az 5. helyen választó Pistons-hoz és a Jazzhez is ellátogat. 

A korábban Európában szép karriert befutó Pooh Jeter befejezi profi pályafutását és a Portland Trail Blazers fejlesztési edzője, illetve a Blazers G-Ligás csapatának GM-asszisztense lesz. Ez azért fontos, mert Jeter 2021 óta a G-Ligás Ignite csapatában játszott és mentorálta Scoot Hendersont, akit a 2-3. helyen jegyeznek az idei drafton, a Blazers pedig a 3. picket birtokolja. 

Wilt Chamberlainről háromrészes dokumentumfilmet készített a Showtime Sports, amely a Goliath címet kapta és július 14-én mutatják be. A producerek közleménye szerint mesterséges intelligencia és Chamberlain hangjának felhasználásával olyan lesz a széria narrációja, hogy a legenda meséli el a saját történetét. A sorozat egyik producere Kevin Garnett

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus