Hírmorzsák 2023-07-05 (8:30)

A Magic elengedte Bol Bolt. A nyári ligában kezdik tesztelni a floppok büntetését. A Trail Blazers nem elégedett a Heat Damian Lillardért tett ajánlatával. A 76ers nem bánná, ha James Harden maradna. Grant Williams iránt nagy az érdeklődés. Dwight Powell kisebb fizetésért maradt Dallasban, mint amit a Rockets kínált neki. Három segédedzőt szerződtetett a Mavericks. John Lucas GM-segéd lesz a Rocketsnél.

A Magic bejelentette, hogy nem garantálják Bol Bol 2,2 millió dolláros szerződését a 2023/24-es szezonra, és szabadlistára teszik. A waiver-rangsorban jelenleg az a Pistons foglalja el az első helyet, amelyik 2022 januárjában már próbálkozott a megszerzésével, de a játékos orvosi vizsgálatán problémát találtak, ezért nem került akkor hozzájuk. Bol pályafutása legjobb szezonján van túl, 70 meccsen átlag 21,5 percet játszott, ezalatt 9,1 pontot, 5,8 lepattanót és 1,2 blokkot átlagolt.

Az NBA bejelentette, hogy a nyári ligában elkezdik tesztelni a mostanában sokat emlegetett szabálymódosítást, ami lehetőséget ad a játékvezetőknek, hogy meccsen belül büntessék a floppokat egy ellenfélnek megítélt büntetővel. Mint ismert, a liga igazgatótanácsa a közeljövőben fog szavazni arról, hogy érvénybe léptessék-e ezt a szabálymódosítást a „nagyoknál” is.

A Trail Blazers bejelentette, hogy szerződést adtak a draft 43. helyén kiválasztott Rayan Rupertnek, a megállapodás részletei egyelőre nem publikusak. Isaiah Mobley és Craig Porter is two-way megállapodást írt alá a Cavaliersnél. Jaylen Martin a Knicksnél kapott two-way szerződést.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Trail Blazerst több csapat is megkereste Damian Lillard kapcsán, egyesek csak az áráról érdeklődtek, míg mások komoly ajánlatot is tettek az irányítóért. A szakíró úgy hallotta, hogy Portlandben nem elégedettek azzal, hogy mit ajánlott a sokak által legfőbb kérőnek tartott Heat. A Trail Blazers rá fogja szánni az időt arra, hogy megtalálják a legjobb csomagot, amit Lillardért kaphatnak, és a következő időszakban arra fognak koncentrálni, hogy mit kaphatnak más csapatoktól. Shams Charania (The Athletic) annyival egészítette ezt ki, hogy a Heat-szálon felmerültek három- és négycsapatos cserék lehetőségei is, amikben a Trail Blazers több első körös draftjogot is kaphatna, mint amennyit a Heat önmagában kínálni tudna.

Arról is Wojnarowski beszélt, hogy James Harden helyzetét két szálon kell kezelni. Mivel a 76ers továbbra is szeretné őt megtartani, elmehetnek abba az irányba, hogy a nyár során megpróbálják meggyőzni arról, hogy akarjon maradni, és elhitessék vele, hogy a jelenlegi keretükkel van esélyük a bajnoki címért küzdeni. Ezzel párhuzamosan viszont tárgyalásokat kell folytatniuk a többi csapattal, hogy mit kaphatnak érte, a Clippers például továbbra is komolyan érdeklődik.

A korlátozott szabadügynök Grant Williams sorsa még nem dőlt el, és Jared Weiss (The Athletic) információi alapján a Hawks, a Hornets, a Mavericks, a Knicks és a Wizards is érdeklődik iránta. Az érdeklődők két úton indulhatnak el Williams kapcsán, felajánlhatják neki a nem adófizető csapatok MLE-jét, vagy megpróbálnak összehozni a Celticsszel egy sign&trade üzletet. Weiss úgy tudja, hogy a 12,4 milliós MLE azért nem lehet elég, mert annyiért a Celtics tartaná a rá érkező ajánlatokat, ettől viszont nem nagyon szeretnének feljebb menni Bostonban. A kérők helyzetét nehezíti, hogy a Celtics jelenleg első körös draftjogot vár vissza egy sign&trade üzletben.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint a Rockets nagyobb évenkénti fizetést kínált Dwight Powellnek, mint amit később odaadtak Jock Landale-nek (4 év, 32 millió dollár). Powell ehelyett a Mavericks 3 éves, összesen 12 millió dollárt garantáló szerződését fogadta el, ugyanakkor Landale megállapodásának csak az első éve garantált Houstonban, és feltételezhetően hasonló konstrukcióban gondolkodtak Powell esetében is.

Három segédedző szerződtetését jelentette be a Mavericks. A legismertebb név közülük Alex Jensen, aki 2013 óta dolgozott a Jazznél, és komoly szerepe volt Rudy Gobert fejlesztésében is, míg most Dereck Lively kerülhet a kezei közé. Bryan Gates 2009 óta több csapatnál is dolgozott segédedzőként, az elmúlt két idényt a Sunsnál töltötte. Josh Broghamer a Cavalierstől érkezik, ahol játékosmegfigyeléssel és fejlesztéssel is foglalkozott, de korábban dolgozott már együtt Jason Kidd vezetőedzővel a Bucksnál. A három érkezőre azért is volt szükség Dallasban, mert a szezont követően Greg St. Jean, Peter Patton és Quinton Crawford szerződését sem újították meg – Patton a Bullshoz, St. Jean és Crawford a Sunshoz szerződött azóta.

Jonathan Feigen (Hosuton Chronicle) számolt be róla, hogy John Lucas nem lesz tagja Ime Udoka edzői stábjának, de marad Houstonban, Rafael Stone általános igazgató munkáját fogja innentől kezdve segíteni. Lucas a 2016/17-es idény előtt érkezett a csapathoz Mike D'Antoni sgeédedzőjeként, de korábban dolgozott vezetőedzőként is a Spursnél, a 76ersnél és a Cavaliersnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus