Hírmorzsák 2023-08-12 (8:30)

Tragédia: a pályán összeesett és életét veszítette Caleb White, a középiskolás sztár. Giannis kihagyja a világbajnokságot, Landale, Brooks és Sengün viszont ott lesz. Hamarosan kiderül a szezonközi NBA-torna menetrendje. Ma este iktatják be a Hírességek Csarnokába Dwyane Wade-et, Tony Parkert, Dirk Nowitzkit és Pau Gasolt, Gregg Popovich Parkerről beszélt. Egy évvel előbb kerülhet a ligába Cooper Flagg. Victor Wembanyamát Rudy Gobgert szintjére értékelték az NBA 2K-ban. Elkészült a Kobe Protro 8 “Halo” kosárcipő. James Cain aláírt a Heatnél. 

Tragédia történt csütörtökön: az Alabama játékosa, a 17 éves középiskolás sztár, Caleb White összeesett a pályán, és életét veszítette. A fiatal egy iskolai edzésen vett részt, ahol hirtelen rosszul lett, és hiába rohantak vele a kórházba, nem tudták már megmenteni. A családja, a barátai és az iskola is megrendült, a halál pontos okát egyelőre nem közölték - egyes értesülések szerint a boncolás után derülhet erre fény. A magasan jegyzett White már a második összeeső középiskolás az utóbbi időben, szerencsére Bronny Jamest, LeBron James fiát sikerült megmenteni nemrég., 

Giannis Antetokounmpo nem játszik a világbajnokságon, ezt maga az érintett jelentette be. A Milwaukee Bucks görög sztárja Twitteren azt írta, hogy mindenki tudja, mennyire elkötelezett a válogatott iránt, ez az érzés soha nem fog megváltozni, és az NBA-szezon vége óta elment a határig, mindent megtett, hogy az a játékos legyen, akire szüksége van csapatának. Azonban az orvosokkal történt konzultációt követően biztossá vált, hogy nem fogja időben elérni ezt a kívánt szintet. Úgy fogalmazott, hogy ez nem választás kérdése volt, borzasztó csalódott, de sajnos nem tudott máshogyan dönteni. Innentől kezdve arra koncentrál, hogy a görög nemzeti csapat kijusson a 2024-es olimpiára. 

Giannis az alapszakaszban 11 meccset hagyott ki a bal térdének problémái miatt, a fájós testrészt pedig a Bucks szezonjának befejezését követően kitisztították, a procedúrát követő felépülés elhúzódott. Jó hír, hogy ha nem lesz visszaesés az állapotában, akkor minden bizonnyal teljesen formába tud lendülni a Bucks edzőtáborának kezdetére. 

Egyre biztosabb, hogy rajta kívül több "nemzetközi" NBA-játékos ott lesz a tornán. A Rocketsnál Jock Landale (Ausztrália), Dillon Brooks (Kanada) és Alperen Sengün (Törökország) is nemzeti csapatával készül, de a GM Rafael Stone elmondta egy interjúban, hogy kifejezetten örül neki, hogy játékosai nemzetközi tapasztalatot szereznek, különösen azért, mert mindegyikük olyan pontján vban a karrierjének, ahol ez a tapasztalat nagyon fontos. 

Az NBA bejelentette, hogy augusztus 15-én (magyar idő szerint este 21 órakor) teszi közzé a szezonközi torna részletes menetrendjét az ESPN NBA Today című műsorában. Az már korábban kiderült, hogy a csoportküzdelmek november 3-án kezdődnek, a döntőre pedig december 9-én kerül majd sor. A hat darab, ötfős csoportba osztott gárdák mindegyike egyszer játszik egymással, a csoportgyőztesek és konferenciánként a rajtuk kívül legjobb mérleggel rendelkező gárda jut be a negyeddöntőbe, ott pedig már egyenes kieséses rendszerben dől el a győztes kiléte. A torna végén MVP-t és álomötöst is választanak, a győztes csapat tagjai fejenként 500 ezer, a döntős 200 ezer, az elődöntősök 100 ezer, a negyeddöntősök 50 ezer dollárral gazdagodnak. A csoportok:

A-csoport (Kelet): Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers, Atlanta Hawks, Indiana Pacers, Detroit Pistons.

B-csoport (Kelet): Milwaukee Bucks, New York Knicks, Miami Heat, Washington Wizards, Charlotte Hornets.

C-csoport (Kelet): Boston Celtics, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls, Orlando Magic.

A-csoport (Nyugat): Memphis Grizzlies, Phoenix Suns, Los Angeles Lakers, Utah Jazz, Portland Trail Blazers.

B-csoport (Nyugat): Denver Nuggets, Los Angeles Clippers, New Orleans Pelicans, Dallas Mavericks, Houston Rockets.

C-csoport (Nyugat): Sacramento Kings, Golden State Warriors, Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs.

Ismetté vált Victor Wembanyama NBA 2K24-es értéke: a játékban 84-es értéket kapott, ami minden idők legmagasabb pontszáma egy újonctól, korábban Zion Williamson tartotta a rekordot 81-gyel. Idén 84-est kapott Cade Cunningham, Jalen Green, Josh Giddey, Paolo Banchero, Tyler Herro és Rudy Gobert is. Amikor felvetették a Spurs újoncának, hogy a szezon végére elérhet-e a 90-es értéket, annyit mondott, hogy ez nem kétséges. 

Egy évvel előbb kerülhet be a ligába a következő, igazán nagynak várt tehetség, Cooper Flagg. A jelenleg 16 éves játékos 2025 helyett már 2024-ben egyetemre fog járni, vagyis 2025-ben ott lehet az NBA-drafton, és a várakozások szerint ő lesz majd a top prospect. A hírek szerint a Duke-nak van rá a legnagyobb esélye, de a UConn, a Kansas és a Kentucky is versenyben van még.

Kobe Bryant özvegye, Vanessa Bryant közreműködésével elkészült a Kobe Protro 8 “Halo” kosárcipő. A teljesen fehér lábbeli augusztus 23-án válik elérhetővé - Vanessa Bryant annyit írt, hogy ezen kívül további színekben is készül majd a szériából. 

Ma iktatják be a Hírességek Csarnokába Dwyane Wade-et, Dirk Nowitzkit, Pau Gasolt és Tony Parkert. Ennek kapcsán Gregg Popovich elmondta, hogy nem indult túl jól a kapcsolata Tony Parkerrel. Elsőre az volt a benyomása a francia irányítóról, hogy egy 19 éves nyavalygó, kontaktot kerülő, egyáltalán nem agresszív "virsliről" van szó, és utálja, látni sem akarja. Parker ügynöke azonban meggyőzte az edzőt arról, hogy adjon egy második esélyt neki, Popovich végül belement, a játékos pedig ott már parádézott - ahogy Popovich mondta, "a többi már történelem."

James Cain aláírta a QO-t és marad a Miami Heatnél two-way játékosként. A nyári ligában villogó Cain tavaly 18 meccsen játszott a Heatnél, de ennál stabilabb, garantáltabb szerződést keresett magának az utóbbi hetekben - úgy fest, hogy nem talált ilyet, így aláírta a floridaiak ajánlatát.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus