Hírmorzsák 2023-08-17 (9:15)

Jamal Murray is kihagyja a világbajnokságot. Kristaps Porzingis rehabilitációja 4-6 hetet vehet igénybe. James Harden tábora fájdalmat akar okozni a 76ersnek. Josh Green idő előtti hosszabbításban, PJ Washington évente 20 millió dollárban reménykedik. A Knicks garantálni fogja Jericho Sims szerződését. Vit Krejci szabadlistára került. Terence Davis iránt a Barcelona érdeklődhet.

A világbajnokságról lemaradók listája újabb nagy névvel bővült, Jamal Murray sem vesz részt a tornán. A Nuggets hátvédje elmondta, hogy azzal a felfogással ment el a kanadai válogatott edzőtáborába, hogy majd meglátja azt, hogy a teste mennyire bírja a terhelést a hosszú szezonja után, és képes-e a legmagasabb szinten teljesíteni a világbajnokságon. Egyeztetett az orvosi stábbal és a csapattal is, és arra jutottak, hogy pihenésre van szüksége, így meghozta azt a nehéz döntést, hogy kihagyja a tornát. Továbbra is az az álma, hogy a hazáját képviselhesse az olimpián, és a csapatot minden lépésében támogatni fogja az odáig vezető úton. A 2021-es ACL-szakadásából az előző szezonra felépülő Murray döntése annyiban nem meglepő, hogy már a nemzeti csapata Európában lejátszott felkészülési meccsein sem vett részt.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy talpsérülés miatt Kristaps Porzingis is kihagyja a világbajnokságot, és a Celtics bejelentése alapján a játékos rehabilitációja körülbelül 4-6 hetet vehet igénybe, vagyis az edzőtábor kezdetére várhatóan teljesen egészséges lesz.

Brian Windhorst (ESPN) újabb részleteket osztott meg James Harden sagájával kapcsolatban, értesülései szerint a játékos tábora a hétvégén közölte a 76ersszel, hogy fájdalmat fognak okozni nekik, miután a csapat arra a döntésre jutott, hogy nem folytatja a tárgyalásokat Harden cseréjéről. Ennek lett az egyik következménye, hogy Harden nyilvánosan hazugnak nevezte Daryl Morey csapatigazgatót, de úgy tűnik, hogy ez még csak a kezdet, máshogy is megpróbálhatják megszorongatni a csapatot, hogy meggondolják magukat a cseréjével kapcsolatban. Ramona Shelburne (ESPN) szintén arra célzott, hogy mindez csak a kezdet, és további fejlemények várhatóak ezen a fronton.

Josh Green az ausztrál válogatott színeiben készül a világbajnokságra, és egy kérdésfelvetésre elmondta, hogy most csak a tornára koncentrál, de szívesen aláírna egy hosszabbítást a Mavericksnél. Rengeteg munkát fektetett bele abba, hogy eljusson idáig, és szeretné folytatni is ezt a munkát, méghozzá Dallasban, mert ott akar lenni. Szereti Dallast, a szurkolókat, a csapattársait, és fantasztikusnak találja azt a gondolatot, hogy hosszabb időre lekösse magát a csapatnál. Green az alapszakasz kezdetéig jogosult idő előtti hosszabbításra, és ha nincs megegyezés, akkor korlátozott szabadügynök lesz 2024 nyarán.

Chris Fedor (Cleveland.com) értesülései szerint a 2023-as szabadügynökpiac utolsó korlátozott szabadügynök játékosa (a two-way szerződésű kosarasokat nem számolva), PJ Washington olyan szerződést szeretne kapni, ami évente 20 millió dollár magasságában fizetne neki. Az újságíró értesülései szerint a Cavaliers mutatott némi érdeklődést azzal kapcsolatban, hogy megszerezzék őt egy sign&trade üzletben a Hornetstől, de komolyabb tárgyalások nem folytak erről.

Történt néhány kisebb megállapodás, játékosmozgás az elmúlt nap során. Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint a Knicks teljesen garantálni fogja Jericho Sims 1,93 millió dolláros szerződését a következő szezonra – jelenleg 1,2 millió garantált a fizetéséből, de augusztus 20-án a fennmaradó összeg is garantálttá válik, amennyiben akkor is a keret tagja lesz. A Hawks elköszönt Vit Krejcitől, szabadlistára tették a cseh kosarast. A 2021-es draft 37. választottja egy-egy szezont játszott a Thunderben és a Hawksban, mióta bekerült az NBA-be, az elmúlt idényben 29 meccsen átlagosan 5,7 percet töltött a pályán. Darius McGhee meghívót kapott a Pacers edzőtáborába, miután két meccsen 6,5 pontot és 2 gólpasszt átlagolt a csapat nyári ligás együttesében. Terry Taylor Bullsnál aláírt szerződése 2 évre szól, ugyanakkor egyáltalán nem garantált, leghamarabb akkor juthat pénzhez (350,000 dollárhoz), ha az alapszakasz első napján is a keret tagja.

Arale Weisberg (Walla Sport) értesülései szerint a Barcelona figyeli Terence Davis helyzetét, aki továbbra sem talált magának csapatot az NBA-ben. Davis másfél szezont játszott a Raptorsban, majd két és fél idényt töltött el a Kingsnél, az elmúlt szezonban 64 meccsen átlagosan 13,1 perc lehetőséget kapott Sacramentóban. A Barcelona a közelmúltban szerződtette Jabari Parkert, aki 1 évre írt alá 2 millió dollárért, és a megállapodása tartalmaz egy kilépési záradékot is, amennyiben az NBA-ből szerződtetnék – Davis valószínűleg ehhez hasonló ajánlatot kaphat majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus