Hírmorzsák 2023-09-18 (9:00)

Jose Alvarado lemaradhat az edzőtáborról. Daishen Nix a Timberwolvesnál bizonyíthat. Dillon Brooks és Jeff Green szerződése is tartalmaz bónuszt. Jordi Fernandez méltatta Brooks profizmusát. Kevin Porter Jr. ügyvédjei azt állítják, hogy nem a játékos törte el Kysre Gondrezick nyaki csigolyáját. Myles Turner azt hitte, hogy a Magic fogja draftolni. Az Olympiakosz visszavonultatta Vassilis Spanoulis mezszámát.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Jose Alvarado egy hétvégi edzés közben bokasérülést szenvedett, és emiatt kérdéses, hogy részt tud-e venni a Pelicans edzőtáborában. Alvarado hosszú kihagyás után próbálna meg visszatérni, legutóbb február 27-én lépett pályára az NBA-ben, mivel azt követően egy fáradásos reakciót mutattak ki a sípcsontjában, emiatt a világbajnokságot is ki kellett hagynia.

Charania számolt be arról is, hogy Daishen Nix csapatot talált magának, a következő szezonra aláírt a Timberwolveshoz – Chris Hine (Minneapolis Star Tribune) értesülései szerint Exhibit 10 megállapodást írtak alá a felek. Nix az elmúlt két idényben összesen 81 alkalommal lépett pályára a Rockets színeiben, idén júniusban azonban szabadlistára tették a 21 éves hátvédet.

Bobby Marks (ESPN) hívta fel arra a figyelmet, hogy a Rocketsnél Dillon Brooks és Jeff Green is bónusz formájában juthat hozzá a fizetése egy részéhez. Brooks markát 1 millió dollár üti, amennyiben bejutnak a rájátszásba, míg Green 1,6 millióval lehet gazdagabb, amennyiben legalább 55 meccsen pályára lép, és ezeken legalább 19 percet átlagol.

Jordi Fernandezt megkérdezték, hogy milyen volt Dillon Brooks a kanadai válogatottnál, és csupa jókat mondott róla. Teljesen normális volt, profin viselkedett, gondoskodott magáról, és elvégezte az ahhoz szükséges munkát, hogy maximálisan készen álljon a játékra. Az öltözőben megtalálta a kapcsolatot a társaival, és mindenki tiszteli őt. Ugyanolyan, mint a többi játékos, nincs elszállva, és a pályán nem sok olyan küzdőt látott, mint amilyen ő. A világbajnokságon megmutatta, hogy nem csupán védekezésben képes kiemelkedni, ahol szuperereje van, hanem a támadóoldalon is képes hatékony maradni akkor is, ha sokat kell vállalnia.

Kevin Porter Jr. ügyvédjei arra szólították fel a manhattani kerületi ügyészséget, hogy ejtsék ügyfelük ellen a másodfokú testisértés vádját, mivel nem ő törte el Kysre Gondrezick nyaki csigolyáját. Mindezt arra alapozzák, hogy több dokumentum is bizonyítja, hogy az egykori WNBA-játékosnak egy születési rendellenesség miatt van eltörve a nyaki csigolyája, legalábbis ezt állítják az ügyvédek. Porter továbbra is másodfokú fojtogatás vádjával néz szembe, amiért maximálisan 7 év börtönbüntetés szabható ki, emellett harmadfokú testi sértés vádjával is szembe kell néznie.

Myles Turner felidézte a 2015-ös draft éjszakáját, és elmesélte, hogy amikor a Magic választhatott az ötödik helyen, meg volt győződve arról, hogy őt húzzák majd ki, és amikor meghallotta, hogy Mario Hezonja nevét mondják be, azt sem tudta, hogy ki ő. Végül a Pacers vitte el a 11. helyen, és utólag már áldásnak érzi, hogy ez így történt.

A végére Vassilis Spanoulis maradt, akinek visszavonultatta a 7-es mezszámát az Olympiakosz. Az egykori kiváló játékos elmondta, hogy sosem fogja elfeledni ezt az estét, és az elnyert címek mellett ez a pályafutása legszebb napja. Az ünnepségen többek között Sasha Vezenkov, Dejan Bodiroga, Nikos Zisis, Nick Calathes, Sofoklis Schortsanitis, Pero Antic, Dimitris Itoudis és Giannis Sfairopoulos is részt vett személyesen, emellett több korábbi csapattárs és ellenfél is videóban üzent Spanoulisnak. Olyanok is üzentek neki, akik rajongóként is követték a pályafutását, így Nikola Jokics és Luka Doncic is.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus