Hírmorzsák 2023-09-19 (9:00)

Kelly Oubre Jr. a 76ers-nél. A LAC (időszakosan?) lemondott Harden átigazolásáról, titokzatos keleti kérője lehet Lillardnek. Nurse nagyobb szerepet akar adni Tobias Harrisnek. Brodgon továbbra is rossz viszonyban van a Bostonnal. Randle elhagyja a Knicks “házi” ügynökségét. Holiday-en múlhat Giannis maradása Milwaukee-ban? Markieff Morris szerződése csak minimálisan garantált. Ben Simmons szerint remek, hogy a Netsben mindenki a csapat sikeréért dolgozik. Kevin Love lehet Haslem utódja a Heat öltözőjében. Kaszát kapott a Winning Time. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Philadelphia 76ers egy évre veteránminimumért leigazolta Kelly Oubre Jr.-t. A december 28. életévét betöltő kiscsatár tavaly a Hornetsben 48 mérkőzésen lépett pályára, karriercsúcsot jelentő 20.3 pontot, illetve 5.2 lepattanót, 1.1 gólpasszt és 1.4 labdaszerzést jegyzett. A Sixersnek ezzel betelt a 21 fős edzőtábor-kerete, és meglehet a 15-ös garantált szerződéses keret is, amennyiben Oubre ilyet kapott. A Philly-nél egyelőre kérdéses James Harden jövője, ha a szezon elején nem lép pályára, akkor Oubre akár markáns perceket is kaphat, de amúgy is fontos láncszem lehet, mivel az előző szezonhoz képest gyengült a Sixers wing-poszton, hiszen távozott Georges Niang, Jalen McDaniels és Shake Milton is. 

Ide kapcsolódik, hogy Brian Windhorst (ESPN) arról beszélt egy podcastben, hogy a Los Angeles Clippers továbblépett és nem akarja leigazolni James Hardent. A szakíró információi szerint a Sixers folytatta volna a tárgyalásokat, a LAC viszont megtette ajánlatát, amit a másik oldal nem fogadott el, így a kaliforniaiak léptek. Véleménye szerint a szezon közepén még megegyezhetnek a felek, de addig nem valószínű. Marc J. Spears (ESPN) információi szerint egy ismeretlen keleti gárda is bejelentkezett a Portlandnél Damian Lillardért, akik eddig nem kerültek be a hírekbe, de konkrét nevet nem tudott mondani. 

Ky Carlin (Sixers Wire) beszélgetett Nick Nurse-szel, a Sixers új vezetőedzője beszélt az idei tervekről. Azt szeretné, ha Joel Embiid a lehető legtöbb meccsen pályára lépne, mert abban hisz, hogy a játékosai annyi meccsen játsszanak, amennyin csak bírnak (Embiid az előző évadban 66, előtte 68 mérkőzésen játszott). Nurse azt is szeretné, ha Tobias Harris nagyobb szerepet kapna, mert nagyon sok olyan dologra képesnek tartja, amit eddig nem kértek tőle, holott megvan hozzá a tapasztalata és a tudása - azt akarja, hogy Harris kezdjen el “nagyot álmodni” arról, hogy feljebb lépjen. 

Gary Washburn (Boston Globe) úgy tudja, hogy mindenki rendben van a Celtics-nél, kivéve Malcolm Brogdont, aki dühös a menedzsmentre, amiért először belekerült a Porzingis-cserébe, és egyelőre nem is sikerült rendezni a két fél kapcsolatát, sőt az is felmerülhet, hogy a játékos el fogja húzni a rehabját, hogy ezzel büntesse a csapatot. Júniusban már le volt tárgyalva a deal, amikor a Clippers kilépett belőle Brogdon egészségi állapota miatt (a playoffban szenvedett szalagszakadást a jobb könyökében), végül emiatt kellett átstrukturálni a megállapodást és kellett elcserélni Marcus Smartot a Memphishez. 

Julius Randle ügynökséget vált, a CAA helyett innentől kezdve a WME Sports képviseli. Ez azért érdekes, mert a CAA mélyen be van ágyazva a Knicksnél: a vezetőségből Leon Rose és William Wesley korábban itt dolgozott, míg a vezetőedző Tom Thibodeau, illetve Jalen Brunson, Josh Hart és Isaiah Hartenstein is az ügyfelük. A játékos talán nyitva akar hagyni egy kiskaput ezzel a lépéssel, vagy nagyobb mozgásteret szeretne a leendő új kontraktusánál. Leghamarabb egyébként 2025-ben léphet ki a szerződéséből, ha nem hívja le a 2025-26-os szezonra szóló opcióját. 

Bobby Marks, az ESPN cap-szakértője szerint Jrue Holiday maradása vagy távozása nagy hatással lesz arra, hogy Giannis Antetokounmpo is megy vagy marad Milwaukee-ban. Marks felhívta rá a figyelmet, hogy Holiday 2024 nyarán kiléphet a szerződéséből (ha nem hívja le az opcióját a 2024-25-ös évadra), ugyanakkor február 22-én meghosszabbíthatóvá válik a kontraktusa. Ha sikerül megegyezniük a feleknek, az pozitív visszajelzés lehet Giannis-nak, ha viszont nem tudnak és Holiday jövő nyáron kilép és távozik, akkor a görög is komolyan elgondolkodhat a távozáson, hiszen nem hogy erősödne, de jelentősen gyengülne a csapat és kihullana a bajnokesélyesek közül. Giannis-nak 2025 nyaráig garantált a szerződése, a 2025-26-os évadra már játékosopcióval rendelkezik. 

A San Antonio Spurs a draftolatlan újoncnak, Setric Millnernek adott two-way szerződést, aki a Spurs nyári ligás csapatában hívta fel magára a figyelmet. Millner, illetve a korábban a Hawkshoz aláírt Trent Forrest szerződése is csak egyéves, így 2024 nyarán korlátozott szabadügynökök lesznek. A Spurs egy Exhibit10-t is kiosztott Javante McCoy-nak. Arról már írtunk, hogy Markieff Morris 3.2 millió dollárért aláírt a Dallashoz, azonban most kiderült, hogy a megállapodás csak minimálisan, 200 ezer dollárig garantált. Korábban arról is szó esett, hogy Taj Gibson is a veteránmimumért szerződött a Wizardshoz, az ő megállapodása viszont teljesen garantált - a Washingtonnál jelenleg 17 garantált szerződésű játékos található, kettőtől mindenképp meg kell szabadulniuk az alapszakasz kezdetéig. 

Egy tévés nyilatkozatában Ben Simmonst arról kérdezték, hogy miért jó együtt játszani mostani csapatával, Mikal Bridges-szel vagy Cameron Johnsonnal. Azt válaszolta, hogy azért, mert egyetlen céljuk a győzelem, szerinte nincsenek különösebb egyéni vágyaik, a csapat számukra az első. Magáról annyit mondott, hogy érzi, hogy tartozik mindenkinek, a szurkolóknak azzal, hogy visszatérjen arra a szintre, ahol lennie kellene, és ennek a célnak rendelt alá mindent a nyáron. 

Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) arról írt, hogy Kevin Love át tudja venni a visszavonuló Udonis Haslem szerepét a csapaton belül: bajnoki pedigrével rendelkezik, és már az előző hónapokban is mentorként viselkedett az öltözőben. Winderman kiemelte, hogy Love különösen nagy szerepet kaphat a fiatal Nikola Jovics fejlesztésében. 

Végül egy popkulturális hír: az HBO elkaszálta Winning Time című sorozatát, a Showtime Lakersről készült széria így tulajdonképpen félbemaradt. 

Legfrissebb hírlevelünk témái: Kaszát kapott a Winning Time, a legrosszabbkor marad félbe az HBO sorozata - Dame új leendő állomáshelyei - zseniális horog a francia ligából - Jokics együtt ünnepelt a szerb válogatottal, miközben Avramovicsot tízezres tömeg várta a szülővárosában - Szvetiszlav Pesics megfontolandó gondolatai a szerb kosárlabda jövőjéről - hogyan illeszkedhet be új csapatába Christian Wood, Grant Williams, Bruce Brown, John Collins és Donte DiVincenzo?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus