Hírmorzsák 2023-10-05 (10:15)

Balhé nélkül lezajlott Harden idei első napja a Sixersnél. Damian Lillard felesége beadta a válópert, helyrehozhatatlan károkat szenvedett a házasságuk. Lillard izgatott a Giannisszal közös munkájuk miatt. Paul George egyeztet a Clippersszel a hosszabbításról, de még nem ugyanazt akarják a felek. Tyronn Lue top ötös védekezést akar a csapatától. Malcolm Brogdon maradni akar Portlandben. Kyle Lowry és Nikola Jovics is nagyobb szerepet kaphat a Heatnél. Josh Richardson mindig tudta, hogy visszatérhet majd Miamiba. A Heat Bradley Bealért sem tett agresszív ajánlatot.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Nem történt incidens James Harden idei első Sixers-edzésén - a játékos tegnap csatlakozott először a csapatához, miután a médianapot és az edzőtábor kezdetét kihagyta. Az edzést aztán még azelőtt elhagyta, hogy a média képviselőit beengedték volna, így nem kaphatott kérdést, de Nick Nurse vezetőedző és Tobias Harris is arról beszélt, hogy itt mindenki érett felnőtt, és semmilyen dráma nem történt - hogy mi lesz később, azt nem tudják, de jelen pillanatban nyugodtabb a helyzet, sőt Harris szerint Harden "energiája" és aktivitása is rendben volt. Mind tisztában vannak a helyzettel és az NBA üzleti részével, de a játékosoknak ez nem számít. Egyetlen társa sem neheztel Hardenre, megértik, hogy miért kért cserét, senkivel sincs rossz viszonya - ebben nagyon különbözik az ő helyzete Ben Simmons korábbi cseréjétől.

Pihenőt kapott a Milwaukee Bucks szerdai edzésén Damian Lillard, aki így viszont egy hosszabb interjúra ült le Marc J. Spearsszel. A beszélgetés során elmondta, hogy eléggé más most látni magát a Bucks mezében 11 portlandi év után, és eléggé "megütötte" az egész átigazolás a médianap környékén - mostanra viszont már kezdi megszokni, és úgy fogalmazott, hogy ez az a hely, ahol lennie kell. Lillard beszélt Giannis Antetokounmpóról is, és ahogy fogalmazott: amikor Giannis beszél a maga dolgairól és a játékról, akkor mintha az ő nyelvét beszélné, emiatt nagyon izgatott kettejük közös munkájával kapcsolatban. Szerinte az ilyen hozzáállású játékosok mellett tud ő is a legjobb lenni.

Lillard nem beszélt erről, de sajtóértesülés szerint egy másik komoly változás is történik az életében, ugyanis egy-két nappal a Milwaukee-ba cserélése után beadta a válópert a felesége, Kay'La. Már azóta együtt jártak, hogy Lillard egyetemista volt, de végül csak 2021-ben házasodtak össze, három közös gyerekük van. A kiszivárgott dokumentum szerint a válókeresetben az áll, hogy összeegyeztethetetlen különbségek léptek fel a felek között, ami orvosolhatatlanná tette a házasságukat.

Szintén a Milwaukee-hoz kötődik, hogy egyelőre nem tudni, hogy ki lesz az ötödik kezdő Lillard, Middleton, Antetokounmpo és Brook Lopez mellett - Pat Connaughton indul a legjobb esélyekkel, de nincs kőbe vésve a posztja, Malik Beasley, vagy MarJon Beauchamp is eséles lehet.

Khris Middleton is kihagyta egyébként a szerdai edzést, és Adrian Griffin vezetőedző nem adott megnyugtató választ az állapotával kapcsolatban - nem mondta meg, hogy a tavaszi térdműtétjének utóhatásai hátráltaták-e, és azt sem jelentette ki egyértelműen, hogy bevethető lesz majd a szezonrajton vagy sem.

Hírek a Warriorsról: Steve Kerr szerint a Steph Curry nélküli perceik újulhatnak majd meg Chris Paullal, mert Curry nélkül még a Durant-érában is csak a túlélésre és a védekezésre figyeltek ilyenkor, most viszont Paul képes lehet úgy mozgatni a támadójátékot, hogy az Curry nélkül is veszélyes legyen. A tervek szerint Curry, Paul és Klay Thompson egyébként sokat lesz fent egyszerre a pályán, Andrew Wigginsnek pedig az ellenfél legjobb pontszerzőin kell majd védekezni, főleg a kiscsatárokon, ezért is jött az az ötlet, hogy Thompson próbálja meg fogni a négyeseket - az edzéseken most ezt gyakorolják.

A Miami Heat játékosai nagyon motiváltnak tűnik, Jimmy Butler hangzatos kijelentéseket tesz - trollkodja az ellenfeleket, vagy akár korábbi csapattársát, Max Strust is, akinek azt írta, hogy "ennyi minden csak azért, hogy kikapjatok tőlünk", reagálva Strus egyik edzős képére. Szerinte ezúttal is döntőzni fognak, ahol most majd megtalálják a győzelem módját, le fogják győzni a Milwaukee-t és a Bostont is. Tyler Herro azt mondta, hogy ő nem aggódik a Portland miatt (hogy milyen lesz ellenük játszani a cserepletykák után és amiatt, hogy őt nem akarta a Blazers), mert őt csak a legjobbak érdeklik, a Portland pedig nem tartozik közéjük.

További hír a Heatről, hogy Kyle Lowry állítólag jó eséllyel ismét kezdő irányító lesz a csapatnál, de ez még nem dőlt el - nincs rajta kívül igazi irányítójuk, de ő sokkal eredményesebb és hasznosabb volt tavaly a kispadról beszállva, úgyhogy még mérlegelik, hogy hogyan alakítsák ki a rotációt. Ebben egyébként Nikola Jovicsnak is jelentősebb szerepet szánnak, ő állítólag 6-7 kiló izmot szedett magára, és sokkal komolyabban számol vele a stáb, mint eddig.

Sajtóhírek szerint a Miami Bradley Bealért sem tett agresszív ajánlatot, mert nem akartak olyan játékost a keretükben tudni, akinek no-trade clause van a szerződésében - így került Beal Washingonból Phoenixbe. 

Még mindig Miami: Josh Richardson szerint ők a távozása óta beszélgettek Erik Spoelstrával arról, hogy majd egyszer visszatér, csak eddig ez nem tudott megtörténni, most viszont sikerült összehozniuk. Richardson mindig is értette, hogy ő értékes játékos a Heat számára, csak annak idejé Jimmy Butler megszerzése érdekében kellett beletenniük abba a cserébe, de megmaradt a jó kapcsolat és a bizalom - ezt Spoelstra is kiemelte, aki szerint sokat várnak a visszatérő játékostól.

Paul George megerősítette, hogy egyeztet a hosszabbításáról a Clippersszel - erről a Los Angeles Times számolt be. Mint mondta, a tárgyalások aktívak, de még dolgozniuk kell azon, hogy pontosan ugyanazt akarják, ez történik éppen.

A Clippers edzője, Tyronn Lue egyébként azt mondta, hogy a legfőbb változás, amit látni akar a csapatától idén, az a védekezés feljavulása, azt a célt jelölte meg, hogy top ötös védekező csapat legyenek az alapszakasz során.

Végezetül pedig Malcolm Brogdon, aki szeretne Portlandben maradni - mint mondta, sok butaságot olvasott magáról az utóbbi napokban, de őt akarja a Blazers, és ő is szívesen játszana ott, úgyhogy nincs szó a továbbcseréléséről, vagy hogy ő hol máshol akar majd pályára lépni.

 

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: A Celtics a tehetséget választotta az érzelmek helyett – a Holiday-csere győztesei és vesztesei több nézőpontból – a Lillard-Ayton-Holiday tranzakció története – Clyde Drexler véleménye Lillardról és Aytonról – Brogdon hat lehetséges új állomáshelye – véget ért az a 13 éves korszak, amikor a sztárok döntötték el, hol és kivel akarnak játszani? – Paul George-nagyinterjú – Spencer Haywood 50 évvel ezelőtt eladott pár részvényt, amit nem kellett volna – LeBron James „hosszú életének” titkai – néhány játékos, akinek idén jöhet el az áttörés – videón az 1996-os és 1997-es draft öltönykölteményei.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus