Hírmorzsák 2023-11-12 (10:15)

Kelly Oubre Jr.-t elütötte egy autó, de már kiengedték a kórházból. Draymond Greent érdekes körülmények között állították ki, Steve Kerr szerint bizarr helyzet volt. Jimmy Butler személyes okok miatt nem játszott. Maxi Kleber legalább 2, Scoot Henderson 2-3, Delon Wright 4-6 hetet hagyhat ki. Ben Simmons további kezeléseket kap a csípőjére. Damian Lillard és LeBron James is vádlisérüléssel küzd.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

A 76ers szóvivője számolt be arról az ESPN-nek, hogy Kelly Oubre Jr.-t elütötte egy autó Philadelphiában. A játékos stabil állapotban került kórházba, ahonnan később ki is engedték, viszont várhatóan hosszabb ideig nem lesz bevethető – a sérülései jellegéről nem adott tájékoztatást a csapat, csak annyit osztottak meg, hogy nem kell a teljes idényt kihagynia. Oubrét otthona közelében ütötte el egy ezüstszínű autó, ami a balesetet követően elhajtott, a rendőrség pedig vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban.

Ahogyan arról már az összefoglalónkban is írtunk, a Cavaliers rövid időn belül másodszor is nyerni tudott a Warriors ellen, a mérkőzés viszont egy harmadik negyedben történt eseménysorozat miatt váltott ki nagyobb visszhangot. A Cavaliers egyik támadásánál Draymond Green a labdától távol kilökte a pályáról Donovan Mitchellt, de ezt a játékvezetők nem vették észre, ezért Mitchell a következő labdabirtoklásnál látványosan faultolta Greent. A játékvezetők először amiatt nézték vissza az esetet, hogy kell-e flagrant-szabálytalanságot ítélni Mitchell ellen, végül azonban annak fényében hozták meg az ítéletüket, hogy figyelembe vették Green korábbi szabálytalanságát is – az erőcsatár megkapta a második technikaiját, amivel kiállították, míg Mitchell megmozdulását mezei szabálytalanságnak ítélték.

Green a meccs után elmondta, hogy már semmi sem lepi meg, mert ő ugyanaz az ember, akit a nagydöntőben is eltiltottak meccs után megítélt flagrant-szabálytalanságért. Steve Kerr azt emelte ki, hogy sosem hallott még arról a szabályról, hogy két játékkal visszamenőlegesen is meg lehet ítélni egy technikait, és elég sok olyan játék van, amin szeretne módosítani három évvel ezelőttről, bizarr volt ez a helyzet.

A Heat ma hajnalban Jimmy Butler nélkül is nyerni tudott, a sztár személyes okokból maradt távol a csapattól. Az nem publikus, hogy mi állt a távolmaradása hátterében, de várhatóan ma este a Spurs ellen már ismét Erik Spoelstra rendelkezésére állhat.

Brad Townsend (The Dallas Morning News) értesülései szerint Maxi Kleber legalább 2 hetet kihagy a sérült kislábujja miatt. Kleber eredetileg november 1-én sérült meg, majd egy hét kihagyás után megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott normálisan mozogni és csak 15 percet tudott vállalni, ezért ezt követően ismét a kiültetése mellett döntöttek.

A Wizards Delon Wright kapcsán jelentette be, hogy 3 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. A hátvéd péntek este szenvedett térdsérülést, és Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint 4-6 hét múlva térhet vissza a pályára.

Ben Simmons csípősérülés miatt ülte ki a Nets elmúlt két meccsét, amiről Jacque Vaughn elmondta, hogy a játékos kezelést kapott a sérült testrészre, de további kezelésekre szorul. Jelenleg egyik fél sem érzi úgy, hogy ebben az állapotában képes lenne úgy teljesíteni, ahogyan eddig játszott – Simmons 6 meccsen 6,5 pontot, 10,8 lepattanót és 6,7 gólpasszt átlagolt az idény elején.

A Bucks ma hajnalban kikapott a Magic otthonában, és a találkozó krónikájához tartozik, hogy Damian Lillard egymást követő második találkozóját hagyta ki a fájós bal vádlija miatt. Lillard előzetesen a „kérdéses” megjelölést kapta a Bucks sérültlistáján, ez alapján valószínűleg közel van a visszatéréshez.

A Lakers ma este a Trail Blazers ellen lép pályára, és a csapat sérültjelentése alapján LeBron James játéka kérdéses, neki a bal vádlija zúzódott meg az előző, Suns elleni meccs első negyedében. James a meccs után elmondta, hogy nem tudott fellazulni az izom, és miután lecsökkent az adrenalinszintje, eléggé elkezdett fájni a lábszára.

Tegnap írtunk már arról, hogy sajtóértesülések szerint Scoot Henderson legalább 2 hetet kihagy még bokasérülés miatt, és ezt követően a Trail Blazers is hivatalos bejelentést tett az állapotáról. A csapat közleménye alapján 2-3 hetet kell még kihagynia, mivel az MRI rámutatott arra, hogy nem csupán bokaficamja van, hanem a csont is zúzódott a jobb bokájánál.

Ugyancsak a Trail Blazershez kapcsolódó hír, hogy Skylar Mays two-way megállapodását átalakították hagyományos szerződéssé. Mays az új idényben 14,3 perc alatt 6,1 pontot és 2,7 gólpasszt átlagol, a felszabaduló two-way helyét pedig Jamaree Bouyea kapta meg Portlandben.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Így teltek a 10 legnagyobb átigazolás mézeshetei – 5 újonc, akiket nem feltétlenül vártak All-Rookie-ba, de oda tartanak – Wemby MSG-s debütálása inkább csalódás volt – a 2024-es draft Top25-ös rangsora – honnan ered a „too small” ünneplés? – Alex Caruso lassan Év Védője szinten – egy fontos szám, amiért úgy érezheti a Lakers, hogy ellene fújnak a bírók – a csapatoknál hol kellene kellene változtatni a kezdőötösökön? – hogyan tud együtt játszani Scottie Barnes és Pascal Siakam? – Curry és Durant hihetetlen teljesítményt nyújt 35 felett – Mikal Bridges a liga Vasembere – wingbőség a Philly-nél – a Hawks támadásban komoly szintet lépett tavalyhoz képest – Anthony Edwards egyre jobb kapitánynak tűnik – Devin Booker passzai alapján már irányító – továbbra is az eladott labdák Jaylen Brown Achilles-sarka.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus