Hírmorzsák 2023-11-13 (10:30)

Tyrese Maxey 50 pontot dobott, a bordatörést szenvedő Kelly Oubre Jr.-nak ajánlotta a teljesítményét. Tyronn Lue szerint James Harden túlságosan udvariaskodik. Stephen Curry szerint szervezettebbé kell válnia a Warriorsnak. Donovan Mitchell nem hagyhatta szó nélkül Draymond Green lökését. Ketten is visszatértek a Pistonsnál. Kobe Bufkin és Mouhamed Gueye is hosszabb időre kidőlt. Miles Bridges rögtön nagy szerepet kaphat a Hornetsben. Taylor Jenkinst megbüntették. Khani Rooths a Michigan játékosa lesz.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Tegnap már írtunk arról, hogy Kelly Oubre Jr. egy sajnálatos balesetben megsérült, elütötte egy autó, de szerencsére legalább már a kórházat elhagyhatta. Egy ideig nem volt publikus, hogy milyen sérüléseket szenvedett, azóta viszont a 76ers megerősítette, hogy eltört az egyik bordája, illetve több vágást és zúzódást is összeszedett. A játékos várhatóan kedden megfigyelőként már ellátogat a 76ers edzőközpontjába, majd egy hét múlva felül fogják vizsgálni az állapotát, ami alapján meghatározzák azt, hogy mikor térhet vissza. Nick Nurse elmondta, hogy a játékos jelenleg otthonában pihen, és ugyan eléggé traumatizáló hatású volt a baleset, rendben van Oubre, és viszonylag kényelmes körülmények között pihen. A rendőrségi jelentésből kiderült, hogy miként történt a baleset: Oubre épp átsétált egy úton, amikor nagy sebességgel rákanyarodott arra egy autó, és annak a vezetőoldali visszapillantótükre találta el a játékos mellkasának a felső részét – a sofőr ezt követően elhajtott a helyszínről.

A 76ers először lépett pályára Oubre balesete óta, és az 50 pontot szóró Tyrese Maxey vezetésével 137-126-ra legyőzték a Pacerst. A mérkőzés után Maxey a balesetet szenvedő csapattársának ajánlotta a teljesítményét, ami elmondása szerint egyáltalán nem saját magáról szólt, csakis Kelly Oubréról. Imádkoznak érte, és annak ellenére is szereti őt, hogy nemrégiben találkoztak csak, és reméli, hogy mihamarabb meggyógyul. Maxey azt is elmondta, hogy Joel Embiid jobban akarta, hogy meglegyen az 50 pont, mint saját maga, és az utolsó kosara előtt is úgy adta oda neki a labdát, hogy felszólította közben a dobásra. A regnáló MVP erről annyit mondott, hogy egymásért játszanak és bíznak egymásban. Talán úgy tűnt, hogy nem védekeztek ezen az estén, de a Pacers nagyon gyors, elképesztő tempót diktált. Tudták, hogy sok pontot fog majd dobni ellenfelük, de felvették velük a versenyt, és Maxey segített nekik lezárni a meccset.

A Clippers negyedszer is kikapott James Hardennel a soraiban, amiről Tyronn Lue úgy nyilatkozott a Grizzlies elleni összecsapás után, hogy a hátvéd túlságosan is udvarias. Túlságosan is azon fáradozik, hogy megpróbáljon beilleszkedni, ez viszont edzőként a saját sara, mert tegnap is arról beszélgettek a csapattal, hogy Hardennek önmagának kell lennie. Az elmúlt két-három évben ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt, megcsinálta a játékokat, nagyszerű a pick-and-roll helyzetekben, úgyhogy meg kell engedniük neki, hogy önmaga legyen. Szerinte az egész csapat megérti azt, hogy rajta keresztül fognak játszani, ezt Harden füle hallatára megbeszélték, de ő senki elől nem akarja elvenni a lehetőséget, mert annyira tiszteli a Westbrook-Leonard-George triót, már csak azért is, mert régebb óta a csapatnál vannak. Nekik viszont arra van szükségük, hogy önmaga legyen, és ez az edző felelőssége.

A Warriors az elmúlt öt meccséből a negyediket bukta el, és Steve Kerr szerint arra van szükségük, hogy Stephen Curry mellett mások is dobjanak pontokat. A Timberwolves ellen 38 egységig jutó hátvéd elmondta, hogy nem pánikolnak, ugyanakkor kicsit okosabbnak és szervezettebbnek kell lenniük. Ha egy csapat sorozatban háromszor kikap, akkor minden lehetőséget mérlegelni kell, hogy min lehetne változtatni, mert ilyenkor szükség van a változásra – nem tudja, hogy a rotációba kell belenyúlniuk, vagy valami másba, de mindenkinek készen kell állnia arra, hogy előlépjen. Noha Kerr az ezt megelőző vereség után még ellenkezett, hogy változtatna a rotációján, a ma hajnali meccs után már nem zárkózott el ennek a gondolatától, mert ha nem megy nekik a játék, akkor olyanokat kell találni, akik képesek a csapatnak adni egy szikrát. Draymond Green szerint neki és Chris Paulnak kell gondoskodnia arról, hogy miként használják fel úgy Curry jelenlétét, hogy azzal másokat hozzanak jó helyzetbe. Amikor Currynek megy, akkor nagyon megy neki, folyamatosan mozgásban van, és ezt kell megtanulniuk kihasználni.

Tegnap nagy vihart kavart Green és Donovan Mitchell incidense, amiről elmondta a véleményét a hátvéd. Szerinte annyi történt, hogy Green meglökte őt, ezért visszalökött, egyszerű fogat fogért helyzet volt. Tudta, hogy ezt követően vissza fogják nézni az első játékot is, bár ehhez nem árt kicsit ismerni a szabálykönyvet is. Indokolatlanul nem szokott másokat meglökni, de nem engedhette meg, hogy Green büntetlenül megússza az esetet, úgyhogy visszaadta neki, amit kapott tőle.

A Pistons két fontos játékosát is visszakapta az elmúlt játéknapon, Alec Burks 6, Jaden Ivey 4 kihagyott mérkőzés után jelentkezett újfent játékra. Detroitban így sem lehet teljes az öröm, mert Jalen Duren még a 76ers elleni összecsapás közben kivált bokafájdalmak miatt, emiatt a Bulls ellen sem lehetett pályán, és Monty Williams nem is tudta megmondani, hogy mikor térhet vissza a magasember. Meglátják, hogy miként reagál a kezelésekre, de azt el akarják kerülni, hogy visszatér, majd rövid időn belül ismét kidől, óvatosnak kell lenniük vele.

A Hawks két újoncáról is rossz híreket kapott. Egy friss vizsgálat után kiderült, hogy eltört Kobe Bufkin hüvelykujja a bal kezén, emiatt várhatóan 8-10 hetet kell majd kihagynia. Mouhamed Gueye derékfájdalmak miatt hagyta ki az elmúlt két találkozót, az MRI pedig a jobb derekánál fáradásos törést mutatott ki, az ő állapotát 4 hét múlva vizsgálják felül legközelebb.

A Hornets tegnap este lejátszotta a kilencedik összecsapását, így már csak egy meccset kell letöltenie Miles Bridgesnek az eltiltásából, és Steve Clifford elmondta, hogy rögtön jelentős szerephez juthat a wing. Először pénteken este a Bucks ellen léphet pályára, és az edző szerint készen fog állni Bridges, mert minden nap velük készül, keményen dolgozik és remek formában van, ráadásul szervezettnek is tűnnek, amikor velük van a pályán. Ha őszinte akar lenni, akkor az ő helyzete még a jövő zenéje, minden második nap játszanak, és jelenleg az foglalkoztatja, hogy nem futnak vissza védekezni és nem mindig zárnak ki a lepattanóknál, az viszont biztos, hogy azonnal jelentős szerepet kap Bridges.

Taylor Jenkins 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott az NBA-től, amiért a Grizzlies péntek esti, Jazz elleni veresége után kritizálta a játékvezetést. Jenkins kijelentette, hogy ez volt az egyik legrosszabbul vezetett meccs, amit valaha látott, szörnyű volt a játékvezetés. Jaren Jackson Jr. az egyik legprofibb játékos a ligában, és arra kapott két technikait, hogy elmaradt fújásokat tett szóvá az egyik játékvezetőnél. Kihajtották a belüket, és ő csak párbeszédet próbál folytatni, hogy megvédje a játékosait. A mérkőzésen egyébként a Jazz 29, a Grizzlies 13 büntetőt dobhatott. Jenkinst egyszer már a 2022-es rájátszásban is büntették a játékvezetés kritizálásáért, akkor azt mondta, hogy sosem látott még ennyire következetlenül és arrogánsan vezetett meccset.

A végére egy kis kitérő az NCAA-be: Khani Rooths bejelentette, hogy a Michigan programjában kezdi meg az egyetemi pályafutását. Az ESPN 100-as rangsorában 23. helyet elfoglaló wing elmondta, hogy azért választotta ezt a programot a Georgia vagy a Florida State helyett, mert innen korábban több hozzá hasonló játékos is eljutott az NBA-be, ezért nagyszerű lehetőségnek találta ezt.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Papírforma MVP-rangsor - már ismerjük Wemby olvasási szokásait is - 8 aktuális téma boncolgatása az egyik legismertebb NBA-szakértőtől - itt tart most az In-Season Tournament - 7 játékos, aki több percet érdemelne - az elmúlt 10 év nyolc legrosszabb büntetőzője - a 10 legígéretesebb G-Ligás játékos - Nick Nurse NFL-es edzői munkamegosztása - Ben Simmons régi önmagát idézi, pozitív és negatív értelemben is - Családi kapcsolatok: Shaq lánya úton a WNBA felé, Steve Kerr fia debütált a Santa Cruz Warriors kispadján - Derrick Jones Jr. lehet az MIP? - Lonnie Walker és Austin Reaves ellentétes útja - képeken az elmúlt héten viselt legjobb cipői - a Hawks korhatáros paródiával promózta egyik meccsét.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus