Hírmorzsák 2023-11-14 (9:15)

Michael Malone új szerződést kapott. Több nézőt vonz a Szezonközi Torna. Észak és dél felé is terjeszkedhet az NBA. Joel Embiid és Anthony Edwards a Hét Játékosa. 23 pontos hátrányból fordított a Raptors. De’Aaron Fox és Damian Lillard is visszatért. Jae Crowder legalább 2 hónapot kihagy. Javul Jarred Vanderbilt állapota. Larry Nance Jr. bordatörést szenvedett. Zion Williamson igyekszik hinni a Pelicans támadórendszerében.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy szerződéshosszabbításról egyezett meg Michael Malone és a Nuggets. A megállapodás pontos részletei nem ismertek, ugyanakkor a szakíró értesülései szerint az NBA egyik legjobban kereső vezetőedzője lesz Malone ezzel a szerződéssel. A csapathoz közeli újságíró, Mike Singer értesülései szerint a 2026/27-es idény végéig tolták ki az edző megállapodását. Malone egyike annak a nyolc jelenleg is a ligában dolgozó vezetőedzőnek, aki bajnoki címet tudott nyerni, és csak Gregg Popovich, Erik Spoelstra és Steve Kerr irányítja hosszabb ideje a saját csapatát, mint ő a Nuggets-et. Malone 647 meccsen irányította eddig a csapatát, ezekből 375-öt nyert meg, és mindkét kategóriában a harmadik helyet foglalja el a házi örökranglistán, csak Doug Moe és George Karl van előtte.

Az NBA statisztikát tett közzé a Szezonközi Torna nézettségéről, az ESPN közvetítéseit eddig átlagosan 1,7 millióan követték, míg az elmúlt idényben hasonló idősávban sugározott találkozókat csak átlagosan 1,09 millióan nézték, azaz 55 százalékos növekedés figyelhető meg.

Adam Silvert az elmúlt napokban kétszer is kérdezték az NBA esetleges létszámnöveléséről. A Mexikóvárosban rendezett Hawks-Magic meccs után elejtett egy olyan megjegyzést, hogy szeretnék megvetni a lábukat Mexikóban is, mert azzal nyithatnának a latin-amerikai közösség irányába, ezért elképzelhető, hogy újabb G Ligás csapatot is létrehoznak itt, de a végső cél egy NBA-s csapat lenne. Ma hajnalban a Celtics-Knicks meccs közvetítése során kérdezték Silvert a létszámemelésről, és itt azt hangsúlyozta, hogy Kanada nagyszerű piaccá vált, köszönhetően a Raptors jó munkájának, és tudja, hogy Montreal érdeklődik is, ahogyan Vancouver sem tett le arról, hogy visszatérjen oda egy csapat. Amikor először Kanada felé nyitottak, még egyértelműen a jégkorong uralkodott ott, a fiatalok közül viszont egyre többen szeretnek bele a kosárlabdába is. Rengeteget fejlődött ott a sportág, elég csak megnézni a férfi válogatottjuk világbajnokságon elért eredményét, emellett Kanada adja a legtöbb Egyesült Államokon kívül született játékost is az NBA-nek.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket: keleten Joel Embiid, nyugaton Anthony Edwards kapta a díjat. Embiid és a 76ers 4-0-s héten van túl, amiből a center átlagosan 36,3 ponttal, 12,5 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét. A Timberwolves ugyancsak 4-0-s futást hozott az elmúlt héten, ehhez Edwards meccsenként 31,3 ponttal, 6,3 lepattanóval és 6,8 gólpasszal járult hozzá. Keletről Bam Adebayo, Giannis Antetokounmpo, Tyrese Haliburton, Myles Turner, Caris LeVert, Tyrese Maxey és Mark Williams neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról Anthony Davis, Cam Reddish, Luka Doncic, Shai Gilgeous-Alexander, Jerami Grant, Nikola Jokics és Alperen Sengün kapott még jelölést.

Ahogyan arról az összefoglalónkban is írtunk, a Raptors hatalmas fordítást bemutatva tudott nyerni a Wizards ellen, 23 pontos hátrányt ledolgozva húzták be a találkozót 111-107-re – érdekesség, hogy néhány nappal ezelőtt a Spurs ellen is meg tudtak fordítani egy meccset -22-ről. A meccs után Chris Boucher a 39 pontot szóró Pascal Siakamot méltatta, szerinte ő vitte be a csapatot a célba, és ismét megmutatkozott, hogy mekkora benne a versenyszellem és mennyire fontos számára ez a csapat. Mindig csodás érzés 20 pont fölötti hátrányból nyerni, és örülnek most is a győzelemnek, de nem akarnak ilyen meccseket játszani. Utóbbi gondolatot Darko Rajakovic is elismételte: megnyerték ugyan a meccset, de inkább azt preferálná, ha nem kerülnének 19 pontos hátrányba a nagyszünetig.

De’Aaron Fox 5 kihagyott meccs után lépett ismét pályára, és rögtön 28 ponttal és 6 gólpasszal járult hozzá a Kings sikeréhez a Cavaliers ellen. Damian Lillard is győztes meccsen tért vissza, a Bucks a Bulls ellen tudott nyerni, bár neki nem sikerült olyan jól ez a meccs, mint Foxnak, mindössze 3/17 dobását süllyesztette el, illetve az 5 gólpasszára jutott 5 eladott labda is.

Rossz hírt kapott a Bucks, a Magic ellen sérülést szenvedő Jae Crowdert meg kell műteni. A veterán wing hozzávetőlegesen 2 hónapot lesz kénytelen kihagyni, miután az orvosi vizsgálatok bal oldali szakadást mutattak ki a közelítő izmánál és a hasizmánál is. Adrian Griffin úgy vélekedett erről, hogy a sport néha brutális tud lenni, Crowder ugyanis fantasztikus mentális, fizikai és szellemi formában érkezett meg az edzőtáborra, és nagyon nagy szerepe van abban, amit megpróbálnak csinálni. Vissza fog térni, és még a rájátszás kezdete előtt lesz bőven ideje visszaszerezni a ritmusát. Griffin azt is elmondta, hogy Crowder kidőlésével MarJon Beauchamp és az újonc Andre Jackson Jr. szerepe is megnőhet – előbbi 20, utóbbi 13 percet játszott ma hajnalban a Bulls ellen.

A Lakers Jarred Vanderbilt kapcsán adott ki közleményt, jó ütemben halad az erőcsatár felépülése, és megkezdheti a pályán is a munkát. A játékos saroksérülés miatt még nem lépett pályára ebben a szezonban, további információt pedig később oszt majd meg róla a Lakers.

A Pelicans bejelentette, hogy eltört Larry Nance Jr. egyik bordája, legközelebb 10-14 nap múlva vizsgálják felül az állapotát.

A Pelicanst sérülések sújtják idén is, sorozatban 5 vereségnél járnak, ugyanakkor Zion Williamson egyelőre egészséges. A csapat tegnap hajnali, Mavericks elleni veresége után mondta el, hogy tavaly összehívtak egy csapatmegbeszélést, ahol sok olyan dolog is előkerült, amit ő jobban csinálhatna, különösen az, hogy higgyen a csapat játékában. Jelen pillanatban nehéz ezt, hátrébb kellett lépnie, de bízik a fejlődési folyamatban, és jelenleg a tőle telhető legtöbbet megteszi azért, hogy higgyen ebben a támadórendszerben.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Papírforma MVP-rangsor - már ismerjük Wemby olvasási szokásait is - 8 aktuális téma boncolgatása az egyik legismertebb NBA-szakértőtől - itt tart most az In-Season Tournament - 7 játékos, aki több percet érdemelne - az elmúlt 10 év nyolc legrosszabb büntetőzője - a 10 legígéretesebb G-Ligás játékos - Nick Nurse NFL-es edzői munkamegosztása - Ben Simmons régi önmagát idézi, pozitív és negatív értelemben is - Családi kapcsolatok: Shaq lánya úton a WNBA felé, Steve Kerr fia debütált a Santa Cruz Warriors kispadján - Derrick Jones Jr. lehet az MIP? - Lonnie Walker és Austin Reaves ellentétes útja - képeken az elmúlt héten viselt legjobb cipői - a Hawks korhatáros paródiával promózta egyik meccsét.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus