Hírmorzsák 2023-11-25 (10:30)

Dru Smith szezonja befejeződött. Kristaps Porzingis MRI-re megy. Eltört Rui Hachimura orra. Kevin Durant először hagyott ki meccset a szezonban. Josh Giddey egy 15 éves lánnyal létesíthetett szexuális kapcsolatot, az NBA vizsgálatot indított. Gregg Popovich nem bánja, hogy Kawhi Leonard védelmére kelt. Filip Petrusev szabadlistára került. A Heat nem érdeklődik Zach LaVine iránt. DeMar DeRozan kiakadt azon, hogy a Raptors az utolsó másodpercekben is támadott.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Megvolt Dru Smith MRI-vizsgálata, és rossz hírt kapott a Heat, hármas fokozatú ACL-ficamot mutattak ki a tesztek, ami miatt befejeződött a játékos szezonja. Smith szerdán este a Cavaliers ellen szenvedett sérülést, amikor egy pályán kívüli leérkezés közben kicsúszott alóla a lába.

Kristaps Porzingis vádlisérülést szenvedett, ami miatt a mai nap folyamán MRI-re megy, ugyanakkor a magasember elmondása alapján nem tart attól, hogy komolyabb lenne a gond.

A Lakers bejelentette, hogy megműtötték Rui Hachimura törött orrát, emiatt legalább egy hétig nem számíthatnak rá, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. Hachimura szerda este a Mavericks elleni összecsapáson szenvedett sérülést, ami miatt kénytelen lesz kihagyni a Lakers négymeccses idegenbeli túráját, nem is tartott a társaival, a Cavaliers, a 76ers, a Pistons és a Thunder ellen sem lesz bevethető. A Lakers ma esti meccse előtt Cam Reddish (ágyéksérülés) és LeBron James (vádli) is a kérdéses megjelölést kapta a csapat sérültlistáján, míg Anthony Davis pályára lépése a „valószínű” kategória alá esik.

Kevin Durant a szezon során először mulasztott meccset a fájós jobb lábfeje miatt, a Suns ugyanakkor nélküle is könnyedén nyert a Grizzlies ellen, köszönhetően Devin Booker 40 pontjának is.

Az elmúlt napokban kapott szárnyra az a pletyka, hogy Josh Giddey egy 15 éves lánnyal létesíthetett szexuális kapcsolatot, amivel kapcsolatban Mike Bass, az NBA szóvivője elmondta, hogy a liga vizsgálja az esetet. A Thunder tegnapi edzése után megkérdezték erről a hátvédet, amire csak annyit felelt, hogy érti a kérdést, de nem kívánja azt kommentálni. Mark Daigneault is annyit mondott csak, hogy ez személyes ügy, amit nem kíván kommentálni, és minden ezt firtató kérdésre ugyanez lesz a válasza.

Arról már a minap már írtunk, a Spurs-Clippers összecsapás közben Gregg Popovich odament a zsűriasztalhoz, hogy mikrofont ragadjon és felszólítsa a csapat szurkolóit arra, hogy ne fütyüljék ki Kawhi Leonard-öt. A Spurs ma hajnali meccse előtt megkérdezték az edzőt, hogy megbánta-e ezt, ugyanakkor egyértelmű nemmel felelt. Szerinte könnyű megérteni, hogy miért tett így: egy ideig csak hallgatta ezt, de egyre hangosabb és hangosabb lett, emellett egyre csúnyább és csúnyább is, és megsajnálta Leonard-öt. Emellett szégyellte a városukat, a franchise-t, mert ők nem ilyenek, nem így viselkedtek az elmúlt 25 évben, hanem ennek teljesen ellentétesen. Ez is megmutatja, hogy milyen gyűlölködő világban élünk, nagyon tiszteletlen és rosszindulatú volt ez a gesztus. A Spurs egy olyan csapat, amelyik videóval köszönti a korábbi játékosait, és jól emlékszik még arra, hogy amikor Leonard és Danny Green először tért vissza San Antonioba a Raptors játékosaként, egyáltalán nem voltak ilyen reakciók a lelátón. Ez rámutat mindennek a lényegére, eltelt öt-hat év, és ilyenek történnek most.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Filip Petrusev szabadlistára került a Kingstől. A szerb kosaras a James Harden-csere résztvevőjeként került a 76erstől a Clippershez, majd onnan a Kingshez, ugyanakkor Sacramentóban is csak kétszer jutott szóhoz. A Kings várhatóan nem tölti fel a helyét a közeljövőben, Petrusev pedig várhatóan Európában folytatja, a hírek szerint az Olympiakosz indul a legjobb eséllyel a megszerzéséért.

Barry Jackson (The Miami Herald) értesülései szerint a Heat nem gondolkodik Zach LaVine megszerzésében. Miamiban úgy látják a helyzetet, hogy LaVine ugyanazokkal a készségekkel rendelkezik, mint Tyler Herro, csak többet keres nála, míg a hátvéd bevonása nélkül csak úgy lenne esélyük a megszerzésére, ha azzal komoly bérköltségeket vállalnának be.

Érdekes jelenet zajlott le a Raptors-Bulls meccs utolsó másodperceiben, DeMar DeRozan felháborodott azon, hogy Pascal Siakam 3 másodperccel a vége előtt még beleállt egy dobásba, majd össze is szedte a második technikaiját. Darko Rajakovic a meccs után megmondta Billy Donovannek, hogy amiatt támadtak még, mert a Szezonközi Torna meccseinél a pontkülönbségnek is lehet jelentősége, azt viszont csak mi tesszük hozzá, hogy a Magic ezt megelőzően nyert a Celtics ellen, amivel eldőlt, hogy a Raptors sem juthat már tovább. DeRozan a meccs után úgy fogalmazott, hogy őt nem érdekli, hogy a Szezonközi Torna miatt mentek rá a további pontokra, ehelyett megtisztelhették volna a játékot. Fordított helyzetben ő lepörgette volna az órát, ráadásul azt is tudta, hogy már a Raptors is kiesett. Mindenki csak azt kiabálta Siakamnak, hogy dobjon rá, ahelyett, hogy csak fogták volna a győzelmüket és mentek volna a dolgukra. Fordított helyzetben akkor is megtartotta volna csak a labdát, ha szükségük lett volna további pontokra, mert ezzel tisztelte volna meg az ellenfelet, főleg úgy, hogy már nem pörgött külön a támadóidő.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Kijött a friss újoncrangsor, egy eddig ismeretlen névvel – a keleti rangadó tapasztalatait több szakíró is összegyűjtötte – péntek este szezonközi torna, lassan kialakul a Top8 mezőnye – 10+1 szabadügynök, aki még hasznos lehetne – miért lehetnek hálásak a csapatok? – Payton Pritchard meglepően jó védőszámai – kátyúba került a detroiti újjáépítés? – a legjobb apja-fia párosok a liga történetében – a Lakers kabinetje a Dallas ellen – a Wagner-fivérek emelik fel az Orlandót – a Knicks borzalmas büntetőzése – Nic Batum volt a hiányzó láncszem Philly-ben?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus