Hírmorzsák 2023-12-01 (10:30)

Eladtak 15 százalékot a Pacersből. Újratárgyalták Davis Bertans szerződését. Nyeretlen hónapot futott a Pistons. DeMar DeRozan és Zach LaVine nélkül nyert a Bulls. Furcsa sérülést szedett össze Andrew Wiggins. Különleges nap volt a tegnapi a Warriors sztárjai számára. Bojan Bogdanovic és Trey Murphy III is megkezdheti a szezont, Kelly Oubre Jr. a jövő héten térhet vissza. Larry Nance Jr. 4-6 hetet kihagy. LaMelo Ball állapotát egy hét múlva vizsgálják felül. Kyle Kuzma szerint egy stoptáblát sem tud levédeni a Wizards. Maverick Carter sportfogadási ügybe keveredett. Bronny James közelebb került a visszatéréshez, LeBron James a helyszínen fogja nézni a bemutatkozását. Isaiah Collier vezeti az ESPN 2024-es mockját.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Steven Rales az eddigi 5 százalékos részesedése mellé további 15 százalékot vásárolt a Pacersből. A csapat értékét 3,47 milliárd dollárra tették az adásvétel előtt, ennek megfelelően fizetett részarányosan Rales a Simon-családnak, akik 1983-ban 11 millió dollárért vásárolták meg a csapatot.

Michael Scotto (HoopsHype) számolt be róla, hogy újratárgyalták Davis Bertans szerződését. A Thunder játékosának a következő évi megállapodása 16 millió dollárról szól, ami abban az esetben teljesen garantálttá válna, ha ebben az idényben a találkozók 75 százalékán pályára lépne. A két fél abban egyezett meg, hogy nem az idei meccsszáma alapján fog teljesen garantálttá válni a játékos szerződése, hanem a csapat dönthet arról, cserébe Bertans szerződésének a garantált része 5 millióról 5,25 millióra emelkedik. Bertans a Thunder 18 meccséből csak ötször lépett pályára, egyébként is valószínűtlen volt, hogy teljesen garantálttá váljon a szerződése.

Ahogyan arról összefoglalónkban is írtunk, a Pistons nagyot küzdött a Knicks ellen, de begyűjtötték sorozatban a 16. vereségüket, novemberben mind a 15 találkozójukat elbukták, ezzel a 2015-ös 76ers óta ők lettek az első csapat, amelyik nyeretlenül zárt le egy hónapot. Monty Williams a meccs után mégis inkább pozitívan értékelt, ezúttal látta a csapatában a küzdeni akarást és az ellenállóképességet, amire képesek lehetnek építeni a továbbiakban. Nem hisz a morális győzelmekben, de ezen a meccsen végre mutattak valamit, és ezzel a kompetitív hozzáállással kell játszaniuk minden este. Williams egyébként komolyan belenyúlt a kezdőjébe, Jaden Ivey és Ausar Thompson helyét Killian Hayes és Isaiah Livers vette át a Knicks ellen, és mindkét kezdőből kikerülő játékos csak 13 percet tölthetett a pályán.

A Bulls hatalmas bravúrt mutatott be, két sztárja nélkül is nyerni tudott a Bucks ellen. Zach LaVine a fájós jobb lábfeje miatt nem tudta vállalni a játékot, DeMar DeRozan pedig a kificamodott bal bokája miatt hagyta ki a meccset. A Warriors is nyerni tudott hajnalban, méghozzá úgy győzték le a Clipperst, hogy Chris Paul és Gary Payton II mellett Andrew Wiggins sem játszhatott. A wing nem egy szokványos sérülés miatt hagyta ki a találkozót, egy kocsiajtó rácsapódott a jobb mutatóujjára, de várhatóan nem kell majd hosszabb időt kihagynia emiatt.

A Warriors-Clippers találkozó sajátossága volt, hogy helyi idő szerint 2023. 11. 30-án játszották, vagyis a dátum a dinasztiájuk három meghatározó játékosuk, Draymond Green (23), Klay Thompson (11) és Stephen Curry (30) mezszámából állt össze. Steve Kerr elmondta, hogy örökké tartozni fog ennek a triónak, mert az a szerencse érte őt, hogy az első vezetőedzői megbízatásakor megkapta arra a lehetőséget, hogy egy évtizeden keresztül őket eddze. Az ilyesmi nem valami gyakori, és nem csupán az elért eredmények miatt érzi magát nagyon szerencsésnek, hanem azért is, hogy milyen kapcsolatot épített ki mindhármukkal. Mindannyiukat szereti, fantasztikus évtizeden vannak túl, és még mindig együtt vannak, ami figyelemre méltó.

Adrian Wojnarowski (ESPN) két játékosról is jó híreket osztott meg. Bojan Bogdanovic esetében már az is benne volt a pakliban, hogy ma hajnalban megkezdi a szezont, erre viszont minden bizonnyal ténylegesen is sor fog kerülni szombat este a Cavaliers ellen – a Pistons veterán pontfelelőse vádliproblémák miatt hagyta ki a szezon eddigi részét. Ha minden jól megy, akkor Trey Murphy III ma este a Spurs ellen megkezdheti a szezont, felépült a Pelicans fialat játékosa a meniszkusz-sérüléséből. Kapott egy rossz hírt is a Pelicans, Larry Nance Jr. rásérült a korábbi bordatörésére, emiatt hozzávetőlegesen 4-6 hetet kell majd kihagynia. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Kelly Oubre Jr. valamikor a jövőhéten térhet vissza – leghamarabb szerda este a Wizards ellen mutatkozik esély a játékára. A Hornets bejelentette, hogy a bokaficamjából lábadozó LaMelo Ball állapotát egy hét múlva vizsgálják felül.

Kyle Kuzma még a Wizards tegnap hajnali, Magic elleni összecsapása után fogalmazott kritikusan csapata teljesítményéről, szerinte jelenleg egy stoptáblát sem tudnak levédeni. Jelenleg mindenki azt csinál ellenük, amit akar, és amíg ezen nem változtatnak, addig valószínűleg ilyen eredményeket fognak elérni.

A Washington Post cikke hívta fel arra a figyelmet, hogy LeBron James menedzsere és üzlettársa, Maverick Carter sportfogadási ügybe keveredett. Carter szövetségi ügynököknek beszélt arról még 2021-ben, hogy egy illegálisan üzemelő bukmékernél fogadott NBA-meccsekre, arra viszont nem emlékezett, hogy fogadott-e Lakers-meccsekre, azt pedig tagadta, hogy mások nevében megtett volna fogadásokat. Carter sosem volt a vizsgálat célpontja, végig együttműködött a hatóságokkal, és soha nem is vádolták meg. A beszámoló alapján Carter egy év leforgása alatt hozzávetőlegesen 20 sporteseményre fogadott, általában 5,000 és 10,000 dollár közötti összegben. Az NBA tiltja, hogy játékosok, csapatvezetők vagy a liga vezetői sportfogadásban vegyenek részt, ahogyan a játékosügynökökre is kiterjed ez a tiltás, ugyanakkor üzleti menedzserekre nem vonatkozik ez a szabályozás.

Jó hírt kapott a James-család, Bronny James engedélyt kapott arra, hogy teljes értékű munkát végezzen a pályán, és hamarosan be is mutatkozhat a USC színeiben. LeBron James ezzel kapcsolatban elmondta, hogy már közölte a csapattársaival, hogy ha a fia bemutatkozása olyan napra esik, amikor a Lakers is játszik, akkor azt a meccset ki fogja hagyni. Számára a család mindennél fontosabb, és mindenképpen látni akarja Bronny első meccsét, bármikor is lesz az. Az elkövetkező két hónapban hat olyan nap lesz, amikor pályára lép a USC és a Lakers is.

Maradjunk még egy kicsit a USC háza tájánál, az ESPN ugyanis kiadta a legfrissebb mockját a 2024-es draftról, aminek az élén a csapat játékosa, Isaiah Collier áll. A hátvéd az első 7 meccsén 17,7 pontot és 4,3 gólpasszt átlagolt, miközben 53,9 százalékkal dobott mezőnyből, illetve 42,1 százalékkal a triplavonalon túlról. Collier után Alex Sarr, Zaccharie Risacher, Ja'Kobe Walter és Ron Holland az első öt sorrendje az ESPN rangsorban.

Friss hírlevelünk tartalmából: Több játékos dobásai hatalmasat javultak tavalyhoz képest – kiket célozhatnak meg az egyes csapatok a hamarosan induló cserepiacon? – A Suns gameplanjének köszönhetően egyre több büntetőt harcol ki – kialakultak az IST negyeddöntői, mi várható a jövő heti helyosztókon? – kijöttek az aktuális erősorrendek – miért perelte be a Knicks a Raptorst? – a meglepetéscsapatok eredménye mennyire függ a védekezésüktől? – Harold Miner lányából röplabda-sztár válhat – a liga legjobb irányítója lehet Devin Booker? – A Warriors ebben a formában nem bajnokesélyes? – Elérte-e már a platót a Kings, vagy van még feljebb? – a Dallas eladásának lehetséges hatásai – a Pistonsnál a fejétől bűzlik a hal? – Payton Pritchard passzaiból értéket teremthet a Boston.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus