Hírmorzsák 2023-12-27 (9:30)

Joel Embiid és Ja Morant a Hét Játékosa. A Pistons rekordot állított fel, sorozatban 27. alkalommal szenvedtek vereséget. Cade Cunningham beszédet tartott a társainak, Jaden Ivey nehezményezte, hogy a szurkolók megint a Pistons eladását követelték. Jalen Duren, Keyonte George, Victor Wembanyama, Delon Wright és Alex Len is visszatért. Nikola Vucevic ágyéksérüléssel kidőlt, Andre Drummond elsőre remekül helyettesítette. A Lakers érdeklődhet Dejounte Murray iránt. A 76ers inkább csak a nyáron szerezne egy harmadik sztárt.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Az NBA kihirdette, hogy Joel Embiid és Ja Morant nyerték el a Hét Játékosa elismerést kleten, illetve nyugaton. A 76ers 2-1-es héten van túl, ami alatt a center 40,7 pontot, 12 lepattanót és 6 gólpasszt átlagolt, ugyanakkor a karácsonyi meccset ki kellett hagynia az új hét kezdetén, illetve jelen állás szerint Embiid a Raptors elleni összecsapástól is távol fog maradni bokasérülés miatt. A Grizzlies 3-1-es hetet futott, de az egyetlen vereségüket is még azelőtt gyűjtötték be, hogy visszatért volna az irányító az eltiltásából. Vele a pályán 3-0-t értek el, miközben 28 pontot, 5,7 lepattanót és 9 gólpasszt átlagolt – Morant ma hajnalban egyébként a negyedik idei meccse után is győztesen hagyhatta el a pályát, 31 ponttal és 7 gólpasszal járult hozzá a Pelicans hosszabbításos legyőzéséhez. Keletről Jarrett Allen, Giannis Antetokounmpo, DeMar DeRozan, Tyler Herro, Tyrese Maxey, Derrick White és Trae Young neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról Stephen Curry, Anthony Edwards, Shai Gilgeous-Alexander, LeBron James, Jamal Murray és Domantas Sabonis kapott még jelölést.

A Pistons negatív NBA-rekordot állított fel ma hajnalban, sorozatban a 27. meccsükön szenvedtek vereséget, Cade Cunningham 41 pontja ellenére is 118-112-re felülmúlta őket a Nets. Korábban az egy szezonon belüli negatív rekordot 26 vereséggel megosztva tartotta a 2010/11-es Cavaliers, valamint a 2013/14-es 76ers, míg a szezonokon átívelő rekord továbbra is a 76ershez fűződik, a 2014/15-ös idény végén, illetve a 2015/16-os szezon kezdetén összesen 28 meccset buktak el győzelem nélkül. A Pistons legközelebb a Celtics otthonában próbálhatja meg megszakítani a sorozatát, ami azért is lenne hatalmas bravúr, mert a ligaelső még veretlen hazai pályán.

Monty Williams szerint az ilyen rekordoknál az ember azt nézi, hogy ki edzi azt a csapatot, ugyanakkor abban is biztos, hogy a játékosok sem akarják ezt hozzákötni ahhoz a névhez, ami a mezükön szerepel. Egy ideje nehéz ez már számukra, ilyen a vereségsorozatok természete, de attól nem fog semmi sem megváltozni, hogy ennek a súlyosságát osztályozzák, hanem tenniük kell azért, hogy változtassanak ezen. Az újabb vereség után Cade Cunningham szenvedélyes beszédet tartott arról az öltözőben, hogy nem hagyhatják el a süllyedő hajót, illetve egységesnek kell maradniuk, és ennek kapcsán elmondta az újságíróknak, hogy nem érzi azt, hogy pozitívan nézné a helyzetet, egyszerűen ez a valóság. Semmi pozitív nincs abban a helyzetben, amibe magukat rakták bele, ezért kell mélyre ásniuk és kirángatniuk magukat a gödörből. Nem menekülhetnek ettől, mert minden nap érzik ennek a tehernek a súlyát.

Jaden Ivey arra tért ki, hogy ezen a meccsen ismét felcsendült a szurkolóktól az a rigmus, ami Tom Gores tulajdonost a csapat eladására szólította fel. Amikor ezt hallotta, arra gondolt, hogy mégis miről beszélnek a szurkolók. A szurkolótábor összességében csodálatos volt, de el kellett gondolkodnia azon, hogy kik azok, akik valóban mellettük állnak. Úgy gondolja, hogy ez a skandálás kicsit sok volt, mert még fejlődnek – megérti, hogy sokan arra számítottak, hogy a szezon ezen pontján jobb lesz a mérlegük, de ők mennek tovább, el fogják felejteni, hogy mit mond mindenki más, együtt fognak maradni és egymásért fognak játszani.

Detroitban annak legalább örülhettek, hogy Jalen Duren felépült a bokasérüléséből, és nyolc kihagyott találkozó után ismét játékra jelentkezett. A Jazznél Keyonte George hat, Talen Horton-Tucker két kihagyott meccs után volt ismét elérhető, ugyanakkor csak előbbi lépett pályára a Spurs ellen – a túloldalon Victor Wembanyama is visszatért a bokasérülését követően. A Wizards úgy várta a Magic elleni összecsapást, hogy egyetlen hiányzót sem kellett feltüntetniük a sérültlistájukon, Delon Wright november 10-e óta először léphetett pályára. A Kingsnél győzelemnek nem örülhettek, Alex Len visszatérésének viszont igen, november 13-a óta először öltött mezt a center.

Billy Donovan bejelentette, hogy Nikola Vucevic határozatlan ideig nem áll a Bulls rendelkezésére egy ágyéksérülés miatt. A center szombat este sérült meg, de a Cavaliers elleni összecsapást még be tudta fejezni, azt követően küldték el MRI-re, ami rámutatott a sérülés súlyosságára. Donovan szerint azon múlik a visszatérése ideje, hogy miként reagál a szervezete a rehabilitációs kezelésekre, de komoly fájdalmai voltak az elmúlt napokban. Vucevic helyét Andre Drummond vette át a Bulls kezdőjében, aki a Hawks elleni győzelemben kulcsszerepet játszott, a korábbi önmagát idézve 24 pontig és 25 lepattanóig jutott. A meccs után Drummond elmondta, hogy érzése szerint ő továbbra is kezdő szintű center az NBA-ben, viszont olyan helyzetben van, hogy minden lehetőséget meg kell ragadnia, és abból próbálja meg kihozni a legjobbját.

Az elmúlt napokban többször is szóba került már, hogy Dejounte Murray potenciálisan kikerülhet a piacra, és Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Lakers is érdeklődhet iránta. A Los Angeles-iek jelenleg csak egyetlen első körös draftjogot tudnának érte felajánlani, úgyhogy nem indulnak túl jó helyzetből a megszerzéséért, a nyáron viszont már három első körösük is cserélhető lesz a szabályok értelmében.

Adrian Wojnarowski (ESPN) beszélt arról, hogy James Harden elcserélésekor úgy tűnt, hogy a 76ers egy másik nagy cserét készít elő, amiben szerezhetnek egy sztárt, ugyanakkor egyelőre a jelenlegi csapatukkal is tudják tartani a lépést a Celtics-Bucks kettőssel. Most már az tűnik valószínűbbnek, hogy csak kisebb üzleteket köthetnek legfeljebb a szezon közben, szeretnék megtartani a pénzügyi rugalmasságukat Philadelphiában, amit felhasználva a nyáron szerezhetnek meg egy harmadik sztárt csere vagy igazolás útján.

Karácsonyi hírlevelünk tartalma korlátozás nélkül elérhető ide kattinva, a tartalomból:

Karácsony, karácsony, karácsony – és az Orlando titkos mikkentyűje: az összes eddigi karácsonyi meccs - a legemlékezetesebb ünnepi pillanatok - karácsonyi rekordok - az idei felhozatal - Ötszereplős az idei MVP-verseny? - Jaquez már a 3. legjobb újonc - SGA van a legnagyobb hatással csapata játékára, de Jokics és Leonard is elit - komoly mozgások indultak be a csapatok erősorrendjében, érdemes figyelni - milyen ajándékot látnának a csapatok a fa alatt? - Lillard magánéletének nagy gondja - a 30 csapat cserelehetőségei - megéri elcserélni Siakamot? - A LAC megtalálta a bajnoki formulát? - Jalen Suggs, Disneyland csapatának titkos mikkentyűje - képeken az elmúlt hét legjobb cipői.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus