Hírmorzsák 2024-02-16 (9:15)

Danilo Gallinari a Buckshoz ír alá. Klay Thompson kikerült a Warriors kezdőjéből, Manu Ginóbili példája lebegett a szeme előtt. Thompson átlépte a 15,000 pontos határt, Steve Kerr 500 győzelemnél jár edzőként. Stephen Curry szerint eddig nagyon átlagos volt a Warriors. PJ Tucker pénzbüntetést kapott, amiért nyilvánosan beszélt a cserekérelméről. Egyelőre jól halad Julius Randle rehabilitációja. Dyson Daniels sikeres műtéten esett át. Tyrese Haliburton szerint legalább a keleti döntőig eljuthat a Pacers. Scoot Henderson innentől kezdő lehet a Trail Blazersnél. Reggie Miller hosszabbított a TNT-vel.

Elkelt Danilo Gallinari, a Buckshoz ír alá a szezon végéig. A veterán olasz kiscsatár a szezon korábbi részében 32 alkalommal lépett pályára a Wizards és a Pistons színeiben, és az ügynöke elmondása alapján több olyan csapat közül válogathatott, amelyik esélyes lehet a bajnoki címre, de Gallinari úgy érezte, hogy Milwaukee-ban lesz a leginkább esélye arra, hogy a rotációba kerülve hatással legyen a csapat játékára. Sajtóhírek szerint fontolóra vette a Clippers, a Cavaliers és a Bulls ajánlatát is, ugyanakkor a döntésében szerepet játszott az is, hogy korábban már dolgozott együtt Doc Riversszel.

Klay Thompson a ma hajnali, Jazz elleni meccs előtt sorozatban 727 alkalommal lépett pályára kezdőként, ezzel az övé volt a negyedik leghosszabb vonatkozó sorozat DeMar DeRozan, Damian Lillard és Stephen Curry után, viszont a sorozata megszakadt, Steve Kerr kivette őt a Warriors első ötöséből. A döntés elsőre működött, Thompson szezoncsúcsot jelentő 35 ponttal állt csapata élére a 140-137-re megnyert meccsen, miközben a helyére kezdőbe kerülő Brandin Podziemski (13 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) játékára sem lehetett panasz. Egy nagy mérföldkövet is elért ezen a meccsen, még az első félidőben megszerezte pályafutása 15,000. pontját az alapszakaszban.

Thompson a padra rakását úgy értékelte, hogy ebben a helyzetben két dolgot lehet csinálni: duzzogni vagy kimenni a pályára és reagálni a döntésre – úgy gondolja, hogy nagyon jól csinálta az utóbbit ezen az estén. Manu Ginóbilire is gondolt ebben a helyzetben, aki négy bajnoki címet és olimpiát is nyert, miközben az egész pályafutása során a padról jött (az alapszakaszban 1057 meccséből 349 alkalommal, a rájátszásban 218 meccséből 53 alkalommal kezdő volt valójában – a szerk.), és mégsem nézi le senki emiatt a Hírességek Csarnokába való pályafutását, ő az egyik legnagyobb játékos.

Steve Kerr elmondta, hogy Thompson nem volt boldog a döntés miatt, de nem is számított másra tőle, mert ő versenyző típus. Látta őt bajnoki címeket nyerni, milliónyi nagy dobást elsüllyeszteni, az ellenfelek legjobbjai ellen védekezni, Thompson egy bajnok, egy fantasztikus játékos, és egy nagyszerű ember. Számára és a csapat számára is trükkös ez a szezon, és már nem olyan könnyű számára azt csinálni, amit öt-hat évvel ezelőtt tett. Úgy gondolja, hogy az ő kispadra tétele hozhatja meg a szükséges egyensúlyt aközött, hogy mi a jó Thompsonnak, illetve a csapatnak.

Kerr számára amiatt is különleges lehet ez a győzelem, mert ez volt az 500 megnyert meccse vezetőedzőként, ezzel az NBA történetében ő érte el az ötödik leggyorsabban ezt a mérföldkövet, mindössze 764 meccsre volt ehhez szüksége. Az edzőt többek között Gregg Popovich is köszöntötte, aki 1377 győzelmével az NBA csúcstartója, de a Warriors házi rekordere, Al Attles is gratulált neki, bár azt is megjegyezte, hogy kell még pár győzelmet gyűjtenie ahhoz, hogy utolérje őt – Attles 557 győzelemre vezette a Warriorst az 1969/70-es és az 1982/83-as idény között.

Stephen Curry még a Warriors ma hajnali győzelme előtt beszélt arról, hogy a szezon eddigi részében nagyon átlagosak voltak, és ebben a ligában ennyivel nem lehet eredményeket elérni. Össze kell hozniuk egy futást, és remélhetőleg az All-Star szünet után minden hazai meccsüket behúzzák, illetve elcsennek néhány győzelmet idegenben is.

Az NBA bejelentette, hogy 75,000 dolláros pénzbüntetést szabtak ki PJ Tuckerre, amiért nyilvánosan beszélt arról, hogy szeretné az elcserélését a Clipperstől. A játékos többször is hangot adott az elégedettlenségének. Február elején úgy nyilatkozott, hogy aktívan próbálja elcseréltetni magát, majd kicsit később arról beszélt, hogy olyan helyen akar lenni, ahol akarják őt, és ugyan nem tudja, hogy mi fog történni, de nagyon reménykedik abban, hogy valamilyen formában máshová kerülhet, ahol játszana is. Mint ismert, a Clippers nem mozdította őt, majd a cserepiac bezárulta után több dolgot is átbeszélt a csapat és a játékos, és az a döntés született, hogy Tucker átmenetileg a csapattól távol lesz, de valamikor az All-Star szünet után ismét csatlakozik a társaihoz.

Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint egyelőre jól halad Julius Randle rehabilitációja, és a Knicks egyre optimistább azzal kapcsolatban, hogy még ebben a szezonban vissza fog térni a vállsérüléséből. Jelenleg az a terv, hogy még 2-3 héten keresztül folytatja a rehabilitációját, és akkor dönthetnek arról, hogy az erőcsatár visszatér vagy megműtik – amennyiben az utóbbi döntés születik, akkor már nem fog játszani ebben a szezonban.

A Pelicans bejelentette, hogy Dyson Daniels sikeres térdműtéten esett át, eltávolították a szakadt meniszkuszát a bal térdéből. Daniels a szezon során 52 meccsen lépett pályára, ezeken 5,5 pontot, 3,7 lepattanót, 2,6 gólpasszt és 1,4 labdaszerzést átlagolt, legközelebb 4 hét múlva vizsgálják felül az állapotát.

Tyrese Haliburton egy interjú során mondta el, hogy szemernyi kétség sincs benne azzal kapcsolatban, hogy képesek lehetnek-e eljutni a keleti döntőig, viszont ezt sem igazán akarja ebben a formában kimondani, nem akarja limitálni, hogy meddig mehetnek. Szerinte a többi csapat már tudja, hogy amikor velük játszanak, az nem lesz sétagalopp. Ennek az alapjait már az előző szezonban letették, azóta igazoltak egy olyan játékost, mint Pascal Siakam, és ehhez jön hozzá, hogy neki milyen sikeres szezonja van, illetve mindenki másnak milyen sikeres a szezonja, úgyhogy senkinek sem sétagalopp a Pacers ellen játszani.

Scoot Henderson az első 42 meccséből csak 15 alkalommal volt kezdő a Trail Blazersnél, utoljára a január 14-én volt az első ötös tagja, ugyanakkor ma hajnalban a Timberwolves ellen bekerült a meccset nyitó ötösbe. Chauncey Billups elmondta, hogy a terveik szerint innentől ott is fog maradni, és az a legfontosabb, hogy ezt meg is érdemli, mert nagyon jól játszott mostanában. Azt akarta, hogy Henderson érdemeljen ki mindent, amit kap, és pontosan ezt is tette. Az újonc hátvéd 15 ponttal és 4 gólpasszal jelentkezett a Timberwolves elleni vesztes összecsapás során, míg az azt megelőző 5 meccsén 19 pontot és 5,6 gólpasszt átlagolt a kispadról.

A TNT Sports bejelentette, hogy Reggie Miller több évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá velük. Miller 19 éve áll a TNT alkalmazásában, és ha minden jól megy, akkor az új szerződése idején megünnepelheti a 25. évfordulóját is a csatornánál.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

3-3 idei tény a főmeccsre meghívott 26 játékosról – Indiana a múltban és a jelenben is kiérdemelte a kosárlabda állama becenevet – Haliburton-interjú a gálával kapcsolatban – 35 éve mutatkozott be a Jordan „Bred” – hogyan épült le a főmeccs minősége 2012 után? – újítások, amik nem jöttek be az AS-hétvégén – szezonközi MVP-szavazást tartott 100 szakíró – Wemby első félszezonja – 5 csapat, amely eléggé forró mostanában – Chet Holmgren interjú a 2022-es sérüléséről és a rehabról – az elmúlt 34 év összes AS-meze – a Doncic-faktor azonnal jelentkezett a Mavs új játékosainál - hogyan telik egy beatwriter napja manapság és 30 éve?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus