Hírmorzsák 2024-02-21 (10:45)

Sean Marks szerint a Nets játékosaiból néha hiányzott a kellő erőfeszítés, ez vezetett Jacque Vaughn leváltásához. Hivatalos Kevin Ollie kinevezése. Stephen Curry hisz abban, hogy Klay Thompsonnal és Draymond Greennel együtt fejezi be a pályafutását a Warriorsban. Lester Quinones új szerződést kap a Warriorstól. Thaddeus Young aláírt a Sunsnál. Torrey Craig hetekre kidőlt. Decemberben tárgyalják Donnie Nelson és a Mavericks ügyét. Javult az All-Star meccs nézettsége. Will Barton máris távozott a CSZKA Moszkvától. Elhunyt Robert Reid.

Sean Marks a sajtó rendelkezésére állt, és elmondta, hogy nem egy konkrét eset vezetett el Jacque Vaughn menesztéséhez, hanem sok tényező járult ehhez hozá, például a játékosokból néha hiányzott a kellő erőfeszítés. Nem hülye, tudja azt, hogy nem az övék a legtehetségesebb keret a ligában, ezt átlátja, ugyanakkor tehetséges fiatalemberekből áll a keretük. Azt elvárja, és szerinte a játékosoknak is el kellene várni azt, hogy egymás felé elszámoltathatóak legyenek abban, hogy megcsinálják az apró dolgokat: tegyenek nagyobb erőfeszítéseket, menjenek a szabad labdákért, vetődjenek értük, és védekezzenek az ellenfelek dobásaival szemben. Az ilyesmi lenne az elvárt olyan helyzetben, ahol jelenleg vannak, vagyis ahol próbálnak minden győzelembe belekapaszkodni. Ezt szeretné látni a következő 28 meccsen, és ha őszinte akar lenni, akkor néhány olyan dolgot, amit eddig egyáltalán nem látott, mert nem mindig játszottak kellő energiával, nem mindig küzdöttek megfelelően.

A Nets hivatalosan is megerősítette azt, hogy Vaugh helyét megbízott vezetőedzőként Kevin Ollie veszi át. A szakember azt idézte fel a csapat tegnapi edzése után, hogy játékosként 15 éven át profiskodott, ebből 13 évet az NBA-ben töltött, és soha nem volt olyan edzője, aki rá hívott volna egy játékot. Ki kellett azt magának kaparnia, szüksége volt az elszántságára, illetve arra a mentalitásra, hogy minden egyes nappal jobbak lesznek. Ebben a szellemiségben dolgozik edzőként is, és azt akarja, hogy a játékosai is így álljanak hozzá. A Nets 25. helyen áll a szabad labdák megszerzésében, továbbá mindössze 6 belemenést harcoltak ki 54 meccsen, és ez megengedhetetlen Ollie szerint, mert ez vesztes kosárlabda. Vadászokat akar látni a pályán, és aki ezzel a mentalitással játszik, az megkapja a lehetőséget, aki viszont nem, az nem fog játszani.

Stephen Curry Malika Andrewsnak (ESPN) adott interjút, amiben elmondta, hogy 100 százalékig hisz abban, hogy ő, Klay Thompson és Draymond Green együtt fogják befejezni a pályafutásukat a Warriorsnál. Ez mindig is motiválta őket, és mindig úgy beszéltek erről, hogy nem csupán együtt akarják befejezni, hanem úgy, hogy a végén is felveszik a versenyt a legmagasabb szinten. Ebben a szezonban sok dolgon ment keresztül a triójuk, Green egy ideig nem volt velük, Thompson új szerepbe került, de az út során olyan karakterek kerültek melléjük, akikkel együtt elérhetik a céljaikat. Amennyire csak lehetséges, meg kell védeniük az identitásukat, és úgy gondolja, hogy a megfelelő irányba mennek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Warriors átalakítja Lester Quinones two-way megállapodását, hagyományos szerződést írhat alá a hátvéd. Hivatalosan csütörtökön szignózhat majd, és a várakozások szerint a szezon végéig fog szólni a szerződés, ami lehetőséget kínál arra a feleknek, hogy a nyáron egy új megállapodásban egyezzenek meg. Quinones a szezon során 19 meccsen kapott lehetőséget, és főleg az elmúlt hetekben jutott nagyobb szerephez, az elmúlt 10 meccsen kivétel nélkül mindig pályára került, ebben az időszakban 18,8 percet átlagolt, és volt 10, 13 és 17 pontos meccse is februárban.

Már egy hete eldőlt ez, de az elmúlt nap folyamán Thaddeus Young hivatalosan is aláírt a Sunsnál. Jaylen Martin two-way szerződést írt alá a Netsnél, miután szezon eddigi részében a Knicks G Ligás együttesét segítette 15 pontos és 4,5 lepattanós átlagaival. Justin Champagnie a Wizardstól kap bizonyítási lehetőséget, 10 napra ír alá Washingtonban a G Ligában 22,3 pontot és 8,9 lepattanót átlagoló kosaras. Marques Bolden a Hornetsnél mutathatja meg magát a következő 10 napban, ő a Bucks G Ligás csapatától érkezik, ahol 13,3 pontot, 7,7 lepattanót és 1,6 blokkolt dobást átlagolt. A Knicksnél Taj Gibson, a Raptorsnál Justise Winslow és Mouhamadou Gueye 10 napos szerződése járt le, és mindkét csapatnak azon kell dolgoznia a következő napokban, hogy a keretükben legyen ismét a minimálisan előírt 14 játékos.

A Bulls bejelentette, hogy Torrey Craig térdficam miatt több hetet kihagy, valamikor 2-4 hét múlva fogják felülvizsgálni az állapotát. Craig a közelmúltban tért vissza azt követően, hogy 22 meccset kihagyott egy másik sérüléssel, azóta mindössze 6 meccsen lépett pályára, és edzés közben szenvedte el az újabb sérülést.

Donnie Nelson még 2022 márciusában perelte be a Mavericks csapatát amiatt, hogy jogtalanul mondtak fel neki, és most kiderült, hogy december 10-én fogják tárgyalni az ügyet. Mint ismert, Nelson az állítása szerint azért vesztette el a csapatnál az állását, mert jelentette, hogy Mark Cuban egyik alkalmazottja, aki a tulajdonos jobb kezének tekinthető, szexuálisan zaklatta az unokaöccsét, amikor 2020-ban az All-Star hétévégén állásinterjún vett részt a csapatnál. Nelson erről csak hónapokkal később szerzett tudomást, és a csapat akkor is igyekezett az egészet szőnyeg alá söpörni, ráadásul akkoriban épp tárgyalt a Mavericksszel a szerződése meghosszabbításáról, de az egyeztetések hirtelen befejeződtek, és 2021 júniusában távozott is a csapattól.

Kijöttek az All-Star gála főmérkőzéséről a nézettségi adatok. Az Egyesült Államokban átlagosan 5,5 millió néző követte az eseményt, ami 14 százalékos javulás az előző gálához képest, a meccsbe pedig 11,6 millióan kapcsolódtak be legalább egyszer, ami 20 százalékos emelkedés tavalyhoz viszonyítva.

Will Barton január végén írt alá a CSZKA Moszkvához, miután nem talált magának csapatot az NBA-ben, viszont az orosz együttes bejelentette, hogy a veterán wing szerződését felbontották, így visszatér az Egyesült Államokba. Barton egyszer sem lépett pályára a CSZKA színeiben, és a Sportnado értesülései szerint ebben szerepet játszott az is, hogy megbukott egy orvosi vizsgálaton – amennyiben ez valós információ, az NBA-ben sem biztos, hogy csapatot talál magának a közeljövőben.

A végére egy szomorú hír maradt, a Rockets bejelentette, hogy 68 éves korában elhunyt Robert Reid. A Houston Chronicle beszámolója alapján Reid rákos megbetegedés miatt kapott kezeléseket, és a houstoni otthonában érte a halál. Az NBA-ben 13 szezont játszó hátvéd-kiscsatár az 1977-es draft 40. helyén kelt el, mégis a Rockets meghatározó játékosává tudott válni, 10 szezon alatt 762 meccsen lépett pályára a csapat színeiben, mielőtt a pályafutása végén megfordult volna a Hornetsnél, a Trail Blazersnél és a 76ersnél is. Összesen 919 meccsig jutott az NBA-ben, ezeken 11,4 pontot, 4,5 lepattanót és 2,7 gólpasszt átlagolt, a legjobb szezonja pedig az 1980/81-es volt, amikor 15,9 pontot, 7,1 lepattanót, 4,2 gólpasszt és 2 labdaszerzést jegyzett meccsenként, fontos tagja volt a nagydöntőig menetelő Rocketsnek – az 1985/86-os szezon végén ismét döntőben játszhatott, de mindkétszer 4-2-re kaptak ki a Celtics ellen.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Az All-Star utózöngéi: a Stephen vs. Sabrina nagyon megdobta a nézettséget, a főmeccsen mutatott játék és a zsákolóbajnokság pontozása elrontotta az élvezetet – az AS-hétvége győztesei és vesztesei – női legenda fia nyerte a G-Ligás zsákolót – ismertté váltak az idei HoF-jelöltek, nem ez lesz a legerősebb évfolyam – Adam Silver bőbeszédű volt – veszélyben a G-Ligás Ignite? – mennyire jó ötlet Ben Simmons és Nic Claxton együtt játszatása? – az SGA-titok egy megfejtése – ismerkedjünk meg a „points created” statisztikával, ami a támadásbeli hatékonyság mérésének új sztenderdje lehet – a Jazz tökéletesen halad az új Larry Bird 2025-ös ledraftolása felé.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus