Hírmorzsák 2024-02-25 (10:30)

Al Horford szerint még magasabb szintre léphet a Celtics. Paolo Banchero dobásával nyert a Magic. Rudy Gobert bokasérüléssel küzd. Onyeka Okongwu legalább 2 hetet kihagy. Több játékost is eltiltás fenyegethet a Pelicans-Heat balhéja után. Onuralp Bitim új szerződést kapott a Bullstól, változás történt a Grizzlies keretében is.

A Celtics szezonbeli leghosszabb győzelmi szériáját futja, ma hajnalban a Knicks legyőzésével elkönyvelhették sorozatban a nyolcadik sikerüket, ezzel már nyolc meccs az előnyük a keleti második Cavaliershez képest, miközben nyugaton az első Timberwolves és a nyolcadik Suns között is csak hét meccs a különbség. Al Horford szerint ebben több tényező is szerepet játszik: át tudták vészelni a nehezebb periódusokat, mindig jól tartották magukat, miközben a 76erst sérülések hátráltatják, illetve más csapatoknál is szerepet játszottak különböző tényezők. Azt is elmondhatja viszont, hogy jó kosárlabdát játszanak, igazán próbálnak a megfelelő módon játszani, miközben Joe Mazzulla folyamatosan kihívások elé állítja őket, hogy legyenek még jobbak. A szezonnak azon szakaszában járnak, ahol még magasabb szintre emelkedhetnek, és pontosan ezt próbálják kivitelezni. Hogy pontosan miként néz ki ez a másik szint, az egy jó kérdés, de úgy érzi, hogy még nem tartanak ott, ahol lenniük kellene, és ez egy jó dolog.

Kiélezett végjátékot hozott a Pistons-Magic összecsapás, a meccset végül Paolo Banchero döntötte el 0,8 másodperccel a vége előtt egy 2+1-es játékkal – Cade Cunningham még megpróbálkozott az egyenlítéssel egy saját térfeléről eleresztett dobással, de az lejött a gyűrűről. Banchero a meccs után elmondta, hogy azt akarták, hogy az övék legyen az utolsó dobás, és amikor megkapta a labdát, figyelte az órát, hogy az utolsó lehetséges másodpercben dobjon csak rá. Jalen Suggs szerint ezt csinálják a nagyszerű játékosok, és Banchero okkal All-Star. Jamahl Mosley azt emelte ki, hogy az ilyen végjátékokat meg kell nyerniük, de kitért arra is, hogy a Pistons mérlege nem tükrözi azt, hogy milyen a csapatuk, kemény kosárlabdát játszanak, és a legtöbb meccsükön pariban voltak ellenfelükkel.

A Timberwolves úgy nyert a Nets ellen, hogy back-to-back kellett pályára lépniük a Bucks elleni vereség után, ráadásul azon a meccsen Rudy Gobert bal bokája is kificamodott, így a szezon során másodszor mulasztott meccset a francia center. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos a sérülése, azt viszont érdemes megjegyezni, hogy a Bucks ellen ezzel együtt is folytatta a játékot. A Timberwolves a hajnali győzelmével visszavette a vezetést nyugaton, ugyanakkor most nehéz időszak vár rájuk, a következő kilenc meccsükbe négy pár back-to-back is lesz.

Quin Snyder a minap úgy fogalmazott Onyeka Okongwu státuszáról, hogy az előrelátható jövőben nem játszhat a sérült nagylábujja miatt, viszont azóta valamivel kézzelfoghatóbb információ is érkezett róla a csapatától, legalább 2 hetet lesz még kénytelen kihagyni a Hawks játékosa, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát.

Még az előző játéknaphoz kapcsolódik, hogy komolyabb tömegjelenet alakult ki a Pelicans-Heat meccs negyedik negyedében, ami után Jimmy Butler, Thomas Bryant, Jose Alvarado és Naji Marshall is mehetett zuhanyozni, arra pedig Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) hívta fel a figyelmet, hogy több játékosra is eltiltás várhat, amiért elhagyták a kispadot a balhé idején. Winderman csak a Heatre tért ki, és meglátása szerint Thomas Bryant, Bam Adebayo, Nikola Jovic, Tyler Herro és potenciálisan Caleb Martin is veszélyeztetett lehet. A Heat legközelebb magyar idő szerint kedden hajnalban lép pályára a Kings otthonában, addig van ideje döntenie a ligának az esetleges eltiltásokról. Ugyanezen a meccsen Herro bal térde is megsérült, ugyanakkor a találkozó után úgy fogalmazott, hogy érzése szerint nincsen komolyabb gond.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Bulls átalakítja Onuralp Bitim two-way szerződését hagyományos szerződéssé. A hátvéd mindössze kétszer jutott eddig szóhoz az NBA-ben, kevesebb mint 6 perce van a ligában, ugyanakkor a G Ligában 14,2 pontot átlagolt idáig.

A Grizzlies keretében is változás történt, szabadlistára került a two-way szerződésű Jacob Gilyard, mivel közelített az 50 meccses határhoz, amennyi alkalommal be lehet nevezni valakit egy ilyen megállapodással. Gilyard felszabaduló helyét Jordan Goodwin kapta meg, aki a közelmúltban már kitöltött egy 10 napos szerződést Memphisben, őt még 15 meccsen lehet benevezni a szezon során ilyen megállapodással. Goodwin a Sunsnál töltötte a szezon jelentős részét, 40 meccsen jutott szóhoz Phoenixben, a cserehatáridő lejárta előtt viszont a Netshez került, ahonnan szabadlistára tették.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A 10-15 legfontosabb kérdés, amire mindenki szeretne választ kapni a szezon második felében - a Lakers vagy a Warriors maradhat le inkább a playoffról? - több rekord és örökranglistás előzés történhet április közepéig - keresztútnál a GSW dinasztiája - a LAC-OKC csere mindkét oldalnak hatalmas pluszt jelentett, de még nincs igazi győztese - a meccskezdő feldobás rejtelmei - 30 éve volt az utolsó quadruple-dupla, mikor jöhet a következő? - Jaime Jaquez Jr., a Heat új arca? - Bradley Beal-nagyinterjú - a sztárok tranzíciós játéka emelheti feljebb a Dallast - Isaac Okoro tulajdonrészt szerzett a saját cipőgyártójában - összeállt az idei Fashion All-Stars - az AS-hétvége legjobb cipői. 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus