Hírmorzsák 2024-02-27 (9:15)

Új logója, meze és pályafestése lesz a Clippersnek. A játékvezetők beismerték, hogy hibáztak a Knicks-Pistons meccs végjátékában, Monty Williams kifakadt. Chris Paul ma este visszatérhet. CJ McCollum teljes edzésmunkát végzett. Dante Exum hamarosan ismét játszhat. Isaiah Livers nem játszik már ebben a szezonban. Várhatóan a Suns rendezi a 2027-es All-Star gálát. LeBron James nagy szerződést akarhat a Lakerstől. Az ESPN már a 2025-ös draftra várja Bronny Jamest. Elhunyt Cedrick Hordges.

A Clippers a következő szezonban új csarnokba, az Intuit Dome-ba költözik, és az elmúlt nap folyamán bejelentették, hogy az új otthonukhoz új arculat is társul majd: megújul a csapat logója, a mezei és a pályafestése is. Zach Lowe (ESPN) cikkéből kiderül, hogy a csapat szurkolóbázisa megduplázódott azóta, hogy Steve Ballmer lett a tulajdonos, és a köztük végzett felmérések alapján a csapatért szorítók ugyanúgy ragaszkodtak hét évvel ezelőtt a Clippers névhez, mint most, noha Ballmer fontolgatta annak a megváltoztatását. Ehelyett viszont az új dizájnelemekkel kihangsúlyozzák a nevük jelentéstartalmát, és a logójuk központi eleme egy klipper hajó lesz. A csapat eredetileg San Diego városában játszotta a hazai meccseit, amely partjainál sok vitorlás- és haditengerészeti hajó járt, és innen ered a nevük.

Színvilágban megőrzik a hagyományos piros, fehér és kék színeket, ugyanakkor utóbbival a tengerészkék felé közelítenek. A logóban használt betűtípust a szürke haditengerészeti hajók törzsén gyakran használt betűtípus ihlette, és az új csarnokuk közepébe úgy lesz felfestve, hogy a Los Angeles szóból az „N” betű pontosan északi irányba fog mutatni, ahogyan az iránytűn is ez a betű jelöli az égtájat röviden. Háromból két mezük elején továbbra is a kézírást imitáló Clippers-felirat lesz látható, míg a harmadik mezükön Los Angeles fog szerepelni, ugyanakkor a korábban megszokotthoz képest kicsit letisztultabb lesz a felirat, mondván eddig túlságosan is rajzfilmes hatást gyakorolt, és ettől komolyabbra akartak váltani.

A Knicks 113-111-re nyert a Pistons ellen, ugyanakkor a mérkőzést egy vitatott játékvezetői döntés is beárnyékolta, 8,5 másodperccel a vége előtt néma maradt a síp, amikor Donte DiVincenzo nekiütközött Ausar Thompsonnak – az esetnél még a Pistons vezetett 111-110-re, a labda viszont a Knickshez került, és Josh Hart dobott egy nehéz kosarat faulttal együtt. A mérkőzés fő játékvezetője, az esethez is a legközelebb tartózkodó James Williams úgy fogalmazott erről, hogy a meccs utáni visszanézés alapján Thompson ért először a labdához, utána viszont megakadályozták abban, hogy az az övé legyen, vagyis faultot kellett volna fújni DiVincenzo ellen.

Monty Williams szerint ez volt a szezon legrosszabb ítélete. Elegük van, és ennek megfelelően jártak el, felhívták a ligát, elküldték a felvételeket, elegük van abból, hogy újra és újra ugyanazt kell hallgatniuk. Esélyük volt megnyerni a meccset, erre valaki rávetette magát Thompson lábára, és ezt nem fújták le. Undorító ez, egy ilyet nem lehet nem észrevenni egy NBA-meccsen. Belefáradt abba, hogy ilyesmiről kell beszélnie, ahogyan abba is, hogy a játékosai azt kérdezgetik tőle, hogy mit tehetnének még. Egész szezonban ezzel a problémával küzdenek, de elegük van ebből. Csak igazságos játékvezetést akarnak, és ez nem volt az.

Chris Paul még január 5-én törte el a bal kezét, ami után meg is kellett műteni, viszont felépült a sérüléséből, és a tervek szerint ma este a Wizards ellen ismét játékra jelentkezik. Steve Kerr úgy fogalmazott, hogy Paul olyankor mindig pályán lesz, amikor Stephen Curry nem, és fognak valamennyit együtt is játszani, mert könnyebb úgy Curry vállairól némi terhet levenni, és néha kivenni a kezéből a labdát, ha Paul is ott van mellette. Klay Thompson annyit mondott erről, hogy senki sem kívánhatna annál jobb hátvédpárost a kispadjáról, mint amilyen az övé lehet Paullal, nagyon izgatott emiatt.

CJ McCollum bokafájdalmak miatt nem játszott legutóbb a Bulls ellen, hétfőn viszont teljes edzésmunkát végzett. A Pelicans egyelőre a kérdéses megjelöléssel tűntette fel őt a Knicks-meccs előtti sérültlistán, és Zion Williamson is ugyanezt a státuszt kapta a lábfejproblémái miatt.

A Mavericksnél Dante Exum január 26-a óta maródi egy térdsérülés miatt, ugyanakkor tegnap már teljes edzésmunkát végzett. Az ausztrál kosaras visszatérése nagyon közel van már, bár a Cavaliers elleni meccsen még kétséges a szereplése.

A Wizards bejelentette, hogy Isaiah Livers már nem lép pályára ebben a szezonban egy csípősérülése miatt. Livers még január közepén került a Pistonstól a Wizardshoz, az új csapatában viszont azóta sem tudott bemutatkozni, így 23 meccsel a háta mögött ér véget számára a szezon – az idény elején bokaficam miatt is kihagyott közel egy hónapot.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Suns adhat majd otthont a 2027-es All-Star hétvégének. Az már korábban eldőlt, hogy 2025-ben a Warriors, 2026-ban a Clippers lesz a házigazda, és ha beigazolódnak a várakozások, akkor a Suns 1975, 1995 és 2009 után negyedszer láthatja el a házigazda szerepét.

Brian Windhorst (ESPN) a First Take egyik adásában spekulált LeBron James következő szerződéséről. A játékost hosszú éveken keresztül közelről követő újságíró szerint nem ez James utolsó szezonja a Lakersnél, ellenkezőleg, egy több évre szóló szerződést akar majd nyáron aláírni, ami összességében 100 milliós nagyságrendű fizetést garantálhat neki. A jelenleginél is nagyobb lehet a fizetése, az viszont már egy másik kérdés, hogy ki tud-e tölteni egy három évre szóló szerződést, ahogyan az is, hogy a Lakers akar-e neki ilyen hosszú megállapodást adni, akarnak-e 60 milliót fizetni majd egy 42 éves Jamesnek.

Az ESPN közzétette a friss mock darftját, és a Lakers sztárja miatt érdekes, hogy a fiát, Bronny Jamest hónapok óta nem rangsorolják a 2024-es draftelőrejelzésnél, viszont feltűnt a neve a 2025-ös rangsorban, ahol a 39. helyre várják őt. LeBron James legidősebb fia 20,2 perc alatt 5,5 pontot, 2,8 lepattanót és 2,5 gólpasszt átlagol a USC színeiben, és korábban arról lehetett hallani, hogy az NBA-ben potenciálisan együtt is játszhat majd az apa-fia páros. Jonathan Givony (ESPN úgy értékelte őt, hogy nem úgy teljesített, mint egy egyszezonos egyetemi játékos, viszont egy teljesen más játékosként térhet majd vissza a következő szezonra, amennyiben úgy dönt.

Sharife Cooper 10 napos szerződést kapott a Cavalierstől. Matthew Hurt az All-Star szünet előtt volt már a Grizzlies játékosa 10 napon át, és most ismét ennyi időre szerződtették.

A végére egy gyászhír maradt, 67 éves korában elhunyt Cedrick Hordges. Az egykori erőcsatár, az 1979-es draft harmadik körében, a 49. helyen kelt el, de csak 1980-ban került be az NBA-be, ahol két szezonon keresztül volt a Nuggets játékosa. Hordges 145 meccsen lépett pályára az NBA-ben, 20,5 perc alatt 7,6 pontot és 5,9 lepattanót átlagolt, majd Európában töltötte a pályafutása további részét.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

James már csak 74 pontra van az álomhatártól, a Nuggets vagy Thunder ellen érheti el – hat sikertelen építkezés és a felelősök – Bol Bol labdakezelése és védekezése is sokat emelhet a Suns-on – Wemby divatban is erős – a Nets belelépett ugyanabba a rebuild-folyóba – elkezd működni a Bucks-Rivers kapcsolat? – A Pelicans triója szenved, ha együtt kell játszaniuk – az 5 legnagyobb alulteljesítő játékos idén – Donovan Mitchell nagyinterjúja – mennyi sapka alatti helyük lesz a csapatoknak nyáron? – a Denver kiismerte a Warriors-t? Anthony Davis Év Védője lehet? – Kifizetődni látszik a Wolves türelme SlowMo iránt.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus