Hírmorzsák 2024-04-05 (9:30)

Julius Randle vállát meg kell műteni, vége a szezonjának. OG Anunoby már öt az öt ellen edz. Tyler Herro akár már ma este visszatérhet. Zion Williamson ujjsérülése nem súlyos. Jaylen Brown kézsérüléssel együtt játszik. Négy segédedzővel is leülhet interjúzni a Hornets. A Warriorsnál nem díjazták Tari Eason popkulturális utalását. Javonte Green a szezon végéig a Bullsnál. A Timberwolves Luka Garza, a 76ers Jeff Dowtin szerződését alakította át. Shaquille Harrison az Év Védője a G Ligában. Rudy Fernandez a szezon végén visszavonul.

A Knicks bejelentette, hogy hiába próbálkoztak bő két hónapon keresztül konzervatív rehabilitációval, Julius Randle vállsérülése nem gyógyult megfelelően, emiatt a műtét mellett döntöttek. Az erőcsatár mindenképpen vissza akart térni ebben a szezonban, ugyanakkor az orvosok arra figyelmeztették, hogy a válla továbbra is instabil, így önveszélyes lenne játszania – két specialista is azon az állásponton volt, hogy olyan sérüléseket is összeszedhetne így játszva, amik maradandó károkat okoznának a vállában. Randle a műtét után várhatóan teljesen fel fog épülni, és azzal, hogy most döntöttek a beavatkozás mellett, jó esélye van arra, hogy a következő szezon elejére felépüljön, legközelebb szeptemberben vizsgálják majd felül az állapotát.

Chris Haynes (B/R) a ma hajnali Knicks-Kings meccs előtt arról számolt be, hogy Randle azt mondta neki, hogy 5 héttel ezelőtt elkezdett kontakttal járó edzésmunkát végezni, viszont ekkor ismét rásérült a vállára, és az azóta sem jött rendbe. A Knicks ezt nem kívánta kommentálni, míg korábban arról lehetett hallani, hogy a január végén elszenvedett sérülése óta egyáltalán nem tudott kontakttal járó edzésmunkát végezni.

Tom Thibodeau egy kérdésfelvetésre elmondta, hogy a könyöksérüléssel küzdő OG Anunoby egyre közelebb van a visszatéréshez, már kontakttal járó edzésmunkát végez, öt az öt ellen is játszik, úgyhogy óvatosan optimisták vele kapcsolatban.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Tyler Herro akár már ma este visszatérhet. A hátvéd február 23-a óta maródi egy lábfejsérülés miatt, ugyanakkor elutazott a Heat hárommeccses idegenbeli túrájára, és a csapat abban reménykedik, hogy a Rockets ellen bevethető lesz.

Zion Williamson tegnap hajnalban szenvedett ujjsérülést, ami miatt nem tudta a pályán befejezni a Magic elleni összecsapást, ugyanakkor jó hír, hogy a röntgen negatív lett. Willie Green elmondta, hogy szerkezetileg minden rendben van az erőcsatár ujjával, de azért fáj neki. A Pelicans ma este a Spurs ellen lép pályára, és egyelőre kérdéses, hogy Williamson vállalja-e a játékot, az viszont biztosnak tűnik, hogy ezt a találkozót is Brandon Ingram és José Alvarado nélkül kell megvívniuk.

Jared Weiss (The Athletic) számolt be arról, hogy Jaylen Brown kézsérüléssel küzd, a bal kezében sérültek a szalagok, és ez kellemetlenséget okoz neki, de a játékos nem gondolja, hogy emiatt meccset kellene majd kihagynia. Mivel a Celtics bebiztosította már, hogy az övék lesz a legjobb mérleg az alapszakaszban, elképzelhető, hogy pihentetni fogják a kulcsjátékosaikat, így Brownt is.

Arról tegnap már írtunk, hogy Steve Clifford a szezon végén feláll a Hornets kispadjáról, és a jövőben a vezetőségében vállal munkát, a csapat pedig nem is tétlenkedik az utódkeresésnél. Úgy tűnik, hogy beigazolódnak azok a várakozások, hogy a ligában dolgozó segédedzők közül szemezgetnek majd, a Hornets engedélyt kapott a rivális csapatoktól arra, hogy David Adelman (Nuggets), Jordi Fernandez (Kings), Charles Lee (Celtics) és Kevin Young (Suns) is interjúra menjen hozzájuk. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a következő napokban további jelöltek kapcsán kaphat arra engedélyt a Hornets, hogy elbeszélgetésre invitálják őket.

A Rockets az elmúlt hetekben nagy hajrát indított a nyugati 10. helyért, 11 meccsből álló győzelmi sorozatukkal egész közel zárkóztak a Warriorshoz, ugyanakkor az elmúlt napokban elkezdett ismét szétnyílni az olló, ma hajnalban pedig Houstonban nyert 133-110-re a Warriors, ezzel ismét 4 meccs a különbség a két csapat között. A mérkőzés egyik érdekessége volt, hogy Tari Eason a meccs előtt az 1979-es A harcosok (The Warriors) című filmből David Patrick Kelly ikonikus mondatát posztolta a közösségi oldalára, majd a meccsen is „Warriors, come out to play!” felirat díszelgett a pólóján.

Már a meccs végén Stephen Curry is megidézte azt a jelenetet a filmből, amiben a mondat elhangzott, majd Klay Thompson külön is kitért erre a találkozó után, aki szerint elég szánalmas volt ez Eason részéről, főleg azért, mert ő nem is játszott. Szerinte az teljesen más, ha úgy szólogat be valaki, hogy pályára is lép, és tud tenni azért, amit mond, de így, hogy csak az oldalvonal mellől trollkodik, nincs is miről beszélni. Általában úgy szokott ez működni, hogy a pályán egymás ellen harcolva szólogatnak be egymásnak. Draymond Green azt hangsúlyozta, hogy önmagában neki ez tetszett is volna, viszont ha ezt mondja Eason, akkor muszáj játszania is. Tudja ugyanakkor, hogy Eason milyenfajta játékos, amikor pályán van, áll elébe a harcnak és a kihívásoknak – remélhetőleg jövőre is ugyanezt mondja majd, és akkor nem a playinért fognak harcolni, hanem a jobb kiemelésért a rájátszásban.

Kitelt Javonte Green 10 napos szerződése a Bullsnál, a csapat viszont úgy döntött, hogy a szezon végéig megtartják őt, és ennek érdekében szabadlistára került tőlük Terry Taylor, az ő helyét veszi át a keretben. A Timberwolvesnál is kiosztottak egy szerződést, Luka Garza eddigi two-way megállapodását alakították át hagyományos szerződéssé, így ő is bevethető lesz a rájátszásban. A 76ers Jeff Dowtin esetében járt el hasonlóan, az eddigi two-way megállapodása helyett kapott egy másik szerződést a szezon végéig.

A G Liga kihirdette, hogy Shaquille Harrison nyerte el az Év Védője díjat a fejlesztőligában, miután 15,1 pontja és 6,5 gólpassza mellett 2,9 labdaszerzést is átlagolt, amivel vezette a ligát. Az NBA-ben 183 alkalommal pályára lépő Harrison 2022 után másodszor nyerte el az elismerést.

Rudy Fernandez bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul. A veterán spanyol klasszis 2008 és 2012 között négy szezont játszott az NBA-ben, hármat a Trail Blazersben, majd egyet a Nuggetsben, 249 meccsen 9,1 pontot, 2,4 lepattanót, 2,2 gólpasszt és 1 labdaszerzést átlagolt a ligában. Fernandez ezt követően a Real Madridhoz igazolt, legnagyobb sikereit velük, illetve a spanyol válogatottal érte el, és az utolsó meccseit az utóbbi színeiben játszhatja majd, júliusban olimpiai pótselejtezőn vesz részt Spanyolország, és Fernandez is kerettag lehet.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A Memphis és Detroit szezonja nem volt fáklyásmenet, de egy NBA-rekordot összehoztak – Doncic a játéka minden probémás elemében javult – a modern támadójáték a régi taktika és az új egyéni képességek mixe? – 10 történetszál, amit érdemes követni az alapszakasz végéig – ilyen volt SGA alapszakasza – mit jelent a Rockets erősödése a Nyugatnak? – kik kerülhetnek be az All-NBA ötösökbe? – Ismerkedjünk meg Alex Sarr játékával, aki a következő francia 1/1-es lehet – az NBA-s támadójáték elérte volna a maximumot? – Hogyan és miért sikerült kiválóan Holiday bostoni beilleszkedése? – Trayce Jackson-Davis támasztja fel a Splash Brothers-t? – Malachi Flynn 50 pontos elődei – a Jazznek „nevére kellene vennie” ABA-s elődjét?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus