Holnaptól újra lehet cserélni az NBA-ben

Dennis Schröder lehet az első, akit rögtön cserélhetnek, méghozzá a Lakershez. A tervezett szezonmenetrend pontos dátumai is körvonalazódnak.

Nemrég jelentette Adrian Wojnarowski (ESPN) több tweetben, hogy keleti parti idő szerint november 16-án hétfő déltől (magyar idő szerint koraeste 6 órától) feloldják a csere-moratóriumot, vagyis ismét lehet cserélni az NBA-ben - erről nemrég kaptak tájékoztatást a klubok. 

A menetrend minden bizonnyal így néz majd ki:

December 22.: az alapszakasz kezdete
Március 5-10.: All-Star szünet (valószínűleg a gála megrendezése nélkül, de ez még bizonytalan)
Május 16.: az alapszakasz vége
Május 17-21.: play-in meccsek a 7-10. helyezettek között
Május 22.: a playoff első körének kezdete
Június 7.: a playoff második körének kezdete
Június 22.: a konferenciadöntők kezdete
Július 8-22.: a nagydöntő mérkőzései

Az NBA és a játékos-szakszervezet is felmondhatja a CBA-t a 2020-21-es és a 2021-22-es szezont követően is, míg a 2022-23-as felmondáshoz közös beleegyezés szükséges. 

Az idő előtti szerződés-hosszabbításokat december 21-éig van lehetősége megkötni az erre jogosult játékosoknak, például Giannis Antetokounmpónak. 

Wojnarowski szerint a 7-10. helyezettek play-in meccseit még jóvá kell hagynia a tulajdonosok tanácsának, de ez csak formaság. A 2020-as play-inhez hasonlóan a 7. és 8. helyezetteknek elég egy meccset nyerni, hogy bejussanak a playoffba, míg a 9. és 10. helyezetteknek mindkét play-in meccset hozniuk kell a bejutáshoz. 

A szakíró pár perccel ezelőtt azt is jelentette, hogy a Lakers és a Thunder előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy Dennis Schrödert LA-be küldje cserébe Danny Green jövőre lejáró szerződéséért és az idei 28. draftjogért. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus