Isaiah Thomas rögtön sérüléssel és műtéttel indított Washingtonban

Még az edzőtábor sem kezdődött el, de a Wizards (idei) kezdőirányítójának szánt IT máris legalább másfél hónapra kidőlt. 

Az irányító az előző két évadban összesen 44 meccset tudott lejátszani súlyos csípősérülése miatt, de az idei nyarat különösebb probléma nélkül edzhette végig, és a nagy visszatérésre készült, hiszen Tomas Satoransky távozása és John Wall Achilles-szakadása miatt Bradley Beal mellett a másik kezdőhátvéd szerepét szánták neki Washingtonban. 

A visszatérés még összejöhet, de nem a szezon elején, ugyanis a Wizards közleményben jelentette be, hogy 30 éves, 2016-ban és 2017-ben All-Star hátvéd bal hüvelykujjában úgy megsérült a szalag, hogy műteni kellett - a beavatkozást végre is hajtották, a felépülési idő pedig 6-8 hét. Ez azt jelenti, hogy Thomas várhatóan november elején-közepén mutatkozhat be új csapatában - addig várhatóan Ish Smith lesz a csapat kezdőirányítója, illetve Isaac Bonga és Justin Robinson is kaphat perceket, hacsak nem igazolnak le valakit addig. 

Thomas fő gondja az, hogy az edzőtáborban csak szemlélőként vehet részt, ami egy irányítónál nem szerencsés, hiszen nem tud összeszokni a társakkal. A gárda GM-je, Tommy Shephard mindenesetre azt nyilatkozta a közleményben, hogy Thomas továbbra is nagyon komoly mentor-szerepet tölt be náluk, ezen a sérülése sem változtat, és bízik a csapat orvosi stábjában, hogy hozzásegítik Thomast a teljes felépüléshez. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus