Jayson Tatum minimum a következő két meccset kihagyja a vb-n

A Team USA játékosának bokasérülése annyira azért nem semmiség.

A vártnál sokkal jobban megszenvedett második csoportmeccsén a kínai világbajnokságon a Team USA, hiszen Törökország ellen nagy mázlival menekült meg és végül hosszabbításban izzadta ki a győzelmet. Ennél azonban nagyobb probléma számukra, hogy Jayson Tatum bokasérülést szenvedett a ráadásban és úgy fest, hogy nem is úszta meg teljesen az esetet.

Bár elsőre azt kommunikálták, hogy nincs különösebb gond, azóta hivatalos lett, hogy minimum öt napot pihennie kell, vagyis a Japán elleni harmadik csoportmeccset és a második kör első találkozóját kénytelen kihagyni. Hétfőn vizsgálják újra, az amerikaiak akkor már a második kör második meccsét játsszák - nem lenne hátrány nekik, ha ott már számíthatnának Tatumra.

A japánok elleni meccs egyébként tét nélküli lesz, a Team USA már továbbjutott, a japánok pedig már kiestek, illetve a második kör első meccsén sem eshetnek még ki semmiképp - elvileg ez az a két találkozó, amit Tatum kihagy.

A Boston fiatalja eddig a két meccsen 24 perc alatt 10,5 pontot, valamint 7,5 lepattanót átlagolt, de csak 31,8%-kal dobott mezőnyből, neki is lenne tehát hova javulnia.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus