Joel Embiid a duplázásokra készül

Sok duplázásra számít a Philly centere. 

Joel Embiid, a Philadelphia 76ers centere elmondta, hogy a mostani felkészülési időszakban arra igyekszik ráhangolódni, hogy sokkal jobban oldja meg a duplázásokat - főleg a mérkőzések hajrájában számíthat folyamatos kettőzésekre, az ezekből való játékkreálás rendkívül fontos feladata lesz majd.

Brett Brown vezetőedző is azt mondta, hogy a centert valószínűleg többször fogják duplázni, mint ahányszor nem - úgy fogalmazott, hogy ahogy Embiid lepördül az alapvonal felé, már jön is nagyjából az összes védő, ezeket kell jól olvasni és időben reagálni. Hozzátette, hogy mióta Orlandóban vannak, folyamatosan duplázzák edzésen is, azt akarják elérni, hogy minél gyorsabban és jobban döntsön ilyen helyzetekben - Brown szerint Embiid jól passzol ki ezekből a szituációkból, úgyhogy az lesz a feladat, hogy ő legyen az "irányító", amikor post-upol. Azt is elmondta, hogy Embiidtől minimum tíz büntetőt vár meccsenként, ez legyen a kiindulópont.

Mindezzel csak az lehet a gond, hogy a Philly spacingje abszolút nem ideális, gyengén triplázó csapatról van szó, úgyhogy az ellenfelek minden bizonnyal továbbra is bőven be fognak segíteni Embiidre - a kérdés az lesz inkább, hogy a jó kiosztásokat ki fogja bedobálni és milyen hatékonysággal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus