Jól tért vissza a tévébe az NBA, de akadnak még gyenge nézettségek

Kijöttek az első televíziós nézettségi adatok, eddig biztató számokat hozott az NBA visszatérése.

Napvilágot látott a Nielsen hivatalos mérése azt NBA újraindulásának első néhány napjáról, ebből szemezgetett a Sportsmediawatch portál. 

A csütörtök estétől hétfő estéig tartó időszakban összességében 14%-kal magasabb nézettség jött össze, mint a szezon eddigi átlaga, átlagosan 1.86 millió amerikai néző követte a meccseket. Az erős nyitónap után viszont a hétvégén átlagos, vagy átlag alatti számokat hoztak a közvetítések. Az ABC-n az átlag 3.20 millió néző, ennek alatta maradt az országos csatornán közvetített Bucks-Rockets (2.44 millió) és a Blazers-Celtics (1.66 millió) mérkőzés nézettsége, de ezek összességében mégis jónak számítanak, mivel az átlagot alaposan megnyomják a karácsonyi közvetítések - a Bucks-Rockets például a nyolcadik legnézettebb meccs volt idén a csatorna kínálatában, a január 22-ei Zion Williamson-debütálást is kicsit túllépte, és náluk a leállás előtti utolsó meccs (egy Sixers-Warriors) mindössze 1.93 milliós nézettséget produkált. 

Az ESPN sportcsatornán a Lakers-Raptors 1.80 millió nézőt vonzott, a Rockets-Mavericks 1.72 milliót, a hétfő esti Lakers-Jazz 1.6 milliót, ezek a márciusi leállás előtti szezonátlagot (1.5 millió) bőven meghaladják. A Lakers-Raptors a szezon harmadik legnézettebb meccse volt az ESPN-en, csak két másik márciusi Lakers-meccs előzte meg. 

A többi meccs viszont az átlag alá esett: a Pelicans-Clippers mindössze 1.37 millió nézőt vonzott, a Jazz-Thunder és a Celtics-Bucks 1.3 milliót, a Heat-Nuggets 1.14 milliót, a Grizzlies-Pelicans pedig alig érte el az 1 milliót (1.02 millió). 

Hozzá kell viszont tenni, hogy a televíziót használó háztartások száma március-április óta igen drasztikusan, hét százalékkal csökkent, illetve hogy a kereskedelmileg fontos 18-49 év közötti korosztály nagyon nagy számban képviselteti magát az NBA-nézők között, ami biztató a jövőre nézve. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus