Jön a szabadügynökpiac - élő eseménykövetés (23:58)

Az összes első napi szerződés és pletyka egy helyen. OJ Mayót két évre kizárták az NBA-ből, mert megint megsértette a drogellenes szabályokat. Dellavedovának 4 évre 38.5 milliót ajánlott a Bucks - a Cavs meccselhet. Teletovic a Milwaukee-nál (3 év, 30 millió), Parsons Memphisben (4 év, 94 millió), Evan Turner Portlandben (4 év, 70 millió), Fournier maradt a Magicnél (5 év, 85 millió). Drummond a Pistonstól (5 év, 130 millió), Beal a Wizardstól (5 év, 128 millió) kapta meg a maximumot. Lin Brooklynban (3 év, 36 millió), Al Jefferson Indianában folytatja (3 év, 30 millió). Whiteside marad a Heatnél (4 év, 96 millió). Batum hosszabbított a Hornets-cel (5 év, 120 millió), Clarkson a Lakersszel (4 év, 50 millió), DeRozan pedig a Torontóval (5 év, 139 millió). Mozgov a Lakerst választotta (4 év, 64 millió). Augustin a Magicnél (4 év, 29 millió), Ish Smith Deroitban (3 év, 18 millió) folytatja pályafutását. 

Frissítés (23:58): Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Memphis Grizzlies 5 éves maximum szerződést ajánl Mike Conley-nak, Marc Stein (ESPN) pedig két forrástól is úgy tudja, hogy amerikai idő szerint ma éjfélig, tehát valamikor a hajnal folyamán egyezségre is jut a két fél.


Frissítés (22:27): A New Orleans Pelicans megegyezett Solomon Hill-lel, az Indianától érkező kiscsatár lesz a Pelicans új kezdő hármasa 4 évre 52 millió dollárért.


Frissítés (22:10): Négy megegyezés is történt az elmúlt egy órában. A Milwaukee Bucks 4 évre 38 millió dollárért állapodott meg Matthew Dellavedovával - nála várni kell majd, mivel korlátozott szabadügynök, így a Cleveland Cavaliers meccselheti az ajánlatot, július 7-től lesz rá három napjuk. Mirza Teletovicot 3 évre 30 millióért már lekötötte a Bucks - részletek itt.

A Memphis Grizzlies 4 évre 94 millió dollárért megszerezte Chandler Parsonst - részletek itt. A Portland TrailBlazers is ment Parsonsra, így mikor lecsúsztak róla, 4 évre 70 millió dollárért szerződtették Evan Turnert - részletek itt. A hírek szerint Pau Gasolt is kinézte magának a Blazers, ő a következő célpontjuk, és állítólag már ajánlatot is tettek a spanyolnak. Az Orlando Magic pedig 5 évre 85 millió dollárért hosszabbított Evan Fournier-val - részletek itt.


Frissítés (20:55): Sam Amick (USA Today) jelentette, amit saját bevallása szerint is minden FA-találkozó után szoktak az újságírók: Kevin Durant és a Golden State Warriors beszélgetése jól sikerült, jelen volt a vezetőségen és Steve Kerrön kívül Steph Curry, Klay Thompson, Andre Iguodala és Draymond Green is.

Közben Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) nagyjából ugyanezt leírta Dwight Howard és az Atlanta Hawks kapcsolatában - állítólag elég szoros kapcsolatot épített ki a csapat és Howard, de a center természetesen meghallgatja a többi iránta érdeklődő együttest is.


Frissítés (20:10): Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint Jerryd Bayless 3 évre 27 millió dollárért a Philadelphia Sixershez szerződött.


Frissítés (19:12): Robbant egy nem szabadügynök-bomba is: OJ Mayót az NBA kizárta a ligából a drogszabályok megsértése miatt. A Milwaukee Bucksnál a szerződését épp kitöltő játékos két év múlva kérheti "visszavételét", addig nem biztosan nem játszhat a ligában.

Közben Marc Stein (ESPN) hozta a hírt, hogy Andre Drummond megegyezett a Detroit Pistonsszal az 5 éves maximumban - részleteket ezen a linken olvashattok.

 

Frissítés (18:44): Marc Stein (ESPN) megerősítette, hogy Al Jefferson a Pacershez igazolt, 3 évre 30 millió dollárért - részleteket ezen a linken olvashattok. David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy az Indiana ettől függetlenül meg akarja tartani Ian Mahinmit is, de valószínűleg le kell mondani a jogairól, hogy beférjen Jefferson.

Közben Ethan J. Skolnick (Miami Herald) információi szerint Hassan Whiteside nem feltétlenül a 4 éves, 98 millió dolláros maximumban egyezett meg a Miami Heattel - amennyiben Kevin Durant érkezik, úgy lemond némi pénzről.

Közben többen is írták, hogy vége van Durant és a Golden State Warriors találkozójának, még ma este beszélni fog a kiscsatár a Los Angeles Clippersszel is.


Frissítés (18:28): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint az Indiana Pacers közel áll ahhoz, hogy megegyezzenek Al Jeffersonnal.
 

Frissítés (18:17): Jason Quick (The Oregonian) értesülései szerint a Portland TrailBlazers nagyot álmodik - ők Chandler Parsonst és Dwight Howardot is akarják egyszerre. A két játékos jó barátságban van, és mindkettejüket tudná használni a Blazers, sapka alatti helyük is van a leigazolásukra.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Golden State Warriors még mindig tárgyal Kevin Duranttel - több mint két órája tart már a meeting.

Szintén Aldridge hozta a hírt, hogy Solomon Hillért sorban állnak a csapatok: a Chicago Bulls, a Utah Jazz, a Memphis Grizzlies és a Dallas Mavericks is szeretné leigazolni.


Frissítés (17:32): Chris Broussard (ESPN) információi szerint DJ Augustin 4 évre 29 millió dollárért írt alá az Orlando Magichez.
 

Frissítés (17:05): Jeff Goodman (ESPN) forrásai szerint a Washington Wizards megegyezett Bradley Beallel az ötéves maximum szerződésben - részleteket ezen a linken olvashattok.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint DeMar DeRozan inkább 145 millió dollárért ír majd alá, nem 139-ért - a pontos összeget még nem tudni.

Szintén Spears hozta a hírt, hogy a Dallas Mavericks, a Los Angeles Lakers, a Detroit Pistons, a Washington Wizards és a Utah Jazz is érdeklődik Mo Harkless iránt - ő a Portland korlátozott szabadügynöke, tehát minden ajánlatot tarthat rá a Blazers.

Chris Broussard (ESPN) információi szerint a Dallas és az Orlando Magic mellett a Miami Heat, a Golden State Warriors, a Brooklyn Nets és a Philadelphia Sixers is megkereste az éjszaka folyamán Jamal Crawfordot.

David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy a Brooklyn Nets Jeremy Lin után Kent Bazemore-t is nagyon szeretné, ő dolgozott együtt az Atlanta Hawksnál Kenny Atkinsonnal, a Nets új vezetőedzőjével. Aldridge értesülései szerint azonban a Houston Rockets meetingje jól sikerült Bazemore-ral - ott volt, Les Alexander tulajdonos mellett Hakeem Olajuwon és Clyde Drexler, valamint James Harden is a beszélgetésnél.


Frissítés (16:33): Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint Chandler Parsons és Mike Conley több beszélgetést is folytattak már arról, hogy mennyire jó lenne együtt játszani a Memphis Grizzliesnél, de arról egy szót sem váltottak, hogy ezt megtegyék a Dallas Mavericksnél is.


Frissítés (16:25): Jeremy Lin aláírt a Brooklyn Netshez - ezen a linken olvashattok további részleteket!

Közben Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy DJ Augustin 4 éves szerződést kötött az Orlando Magickel - a pontos összeget még mindig nem tudni.

Azt a hírt is Wojnarowski hozta, hogy egyre inkább kezdik komolyan venni a csapatok azt a lehetőséget, hogy Dwyane Wade elhagyhatja a Miami Heatet. Több klub is többéves ajánlatot tett neki, beszéltek az ügynökével, Bill Simmons (HBO) pedig úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks az érdeklődők között van.


Frissítés (14:46): Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelentette, hogy Ish Smith 3 évre 18 millió dollárért szerződött a Detroit Pistonshoz.


Frissítés (14:42): Tim Reynolds (Associated Press) információi szerint Hassan Whiteside a 4 éves maximumot kapta, tehát 96 millió dollárt összesen.


Frissítés (14:35): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Golden State Warriors minden ajánlatot tartani fog korlátozott szabadügynökére, Harrison Barnesra, amennyiben nem tudják leigazolni Kevin Durantet. Úgy gondolkodik a 2015-ös bajnok, hogy cserélhető lesz még a kiscsatár akkor is, ha később meg akarnak válni tőle. Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint Pau Gasol lehet a B-tervük Durant után - anno Gasol lemondott pénzről, hogy Chicagóba igazolhasson, amit most annyira nem szeretne, de bajnokesélyes együtteshez akar menni, ez számára a legfontosabb.


Frissítés (14:20): Hassan Whiteside bejelentette, hogy marad a Miami Heatnél - részleteket ezen a linken olvashattok, de egyelőre az nincs meg, pontosan milyen kontraktust írt alá.
 

Frissítés (10:20): Több megegyezés is történt az elmúlt fél órában - Nicolas Batum 5 évre 120 millióért hosszabbított a Charlotte Hornets-cel, ezen a linken olvashattok róla bővebben, Jordan Clarksont pedig 4 évre 50 millióért tartja meg a Los Angeles Lakers, erről pedig itt számoltunk be külön is.

Volt még egy szerződtetés, DJ Augustin ugyanis az Orlando Magickel állapodott meg - egyelőre erről részleteket nem tudni.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Detroit Pistons közel áll a megegyezéshez Andre Drummonddal egy 5 éves, 130 millió dolláros szerződésről.


Frissítés (09:40): David Mayo (MLive) forrásai szerint a Detroit Pistons 3 éves szerződést kötött Ish Smith-szel - a kontraktus anyagi részletei egyelőre nem ismertek.


Frissítés (09:27): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Hassan Whiteside-nál újfent a Miami Heat az esélyesebb - jobban sikerült a meetingjük a centerrel, mint a Dallas Mavericksnek.


Frissítés (08:55): Dave McMenamin (ESPN) információi szerint Dion Waiters iránt a Chicago Bulls, a Brooklyn Nets, a Sacramento Kings, a Philadelphia Sixers, a Miami Heat és az Oklahoma City Thunder érdeklődik.

Közben Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy Doc Riversék már felhívták Jamal Crawfordot, és még a személy találkozó előtt megesküdtek neki, hogy marad az együttesnél - ezek az eskük a Los Angeles Clippers esetében azért nem mindig szoktak beválni...


Frissítve (08:40): Mint arról külön is beszámoltunk, DeMar DeRozan megegyezett a Toronto Raptorsszal - ellentmondó hírek láttak napvilágot a pontos összegről, de nagyjából 139 millió dollár környékén kap a dobóhátvéd 5 évre.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a New York Knicksnél Eric Gordon az első számú célpont dobóhátvéd posztra - a két fél most tárgyal a szerződés részleteiről.


Frissítve (07:50): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Portland TrailBlazers beajánlotta a 4 éves maximumot, 96 millió dollárt Chandler Parsonsnak. A kiscsatár még találkozni fog a Memphis Grizzlies-zel is, azelőtt nem dönt majd.


Frissítve (07:40): Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Hassan Whiteside és a Miami Heat meetingjének vége van, nem jutottak dűlőre a felek. A center most találkozik majd a Dallas Mavericksszel New Yorkban.


Frissítve (07:25): Gyorsan megvan az első megegyezés, Timofey Mozgov ugyanis 4 évre 64 millió dollárért "szignózott" a Los Angeles Lakershez - egyelőre szóbeli megállapodásról van szó, hiszen aláírni július 7-től lehet majd. Részleteket ezen a linken olvashattok.

David Aldridge (nba.com) információi szerint az aranysárga-lilák rámennek Evan Turnerre is.
 

07:00: Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) élő műsora viszi most is a prímet, de egyelőre egyetlen szerződés sem köttetett meg - tavaly az első 10 percben hárman is aláírtak.

Bradley Beal és a Washington Wizards közel állnak az 5 éves maximum megkötéséhez, ami 128 millió dollárt biztosítana Bealnek - azt lehetett tudni, hogy az átlagfizetésben nem ússza meg a fővárosi csapat a dolgot, az volt a kérdés, hogy megegyeznek-e a dobóhátvéddel, vagy ráhagyják másra a dolgot és meccselnek.

A Los Angeles Lakers kisebb halra ment rá először, Wojnarowski ugyanis úgy tudja, hogy egy 4 éves, 65 millió dolláros szerződésről beszélgetnek Timofey Mozgovval - próbálnak nagyon gyorsan megegyezni, hogy még véletlenül se beszéljen más csapatokkal az orosz.

Austin Rivers már tegnap találkozott a Los Angeles Clippersszel, de le fog ülni beszélgetni a New York Knicksszel és valószínűleg a Portland TrailBlazersszel is.

Kevin Durant tegnap találkozott az Oklahoma City Thunderrel, és Wojnarowski értesülései szerint megerősítette az OKC vezető pozícióját Durantnél - mint ismert, találkoznak majd még egyszer New Yorkban, ha letudott minden meetinget a kiscsatár. A többi csapat közül továbbra is a Golden State Warriors a legesélyesebb. Közben nyílt rá esély, hogy a New York Knicks legalább informális találkozót lebeszélhet Duranttel.

Luol Denget már megkereste a Minnesota Timberwolves, a Utah Jazz és a Los Angeles Clippers is.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a New York Knicks egy 4 éves, 70 millió dolláros szerződésen dolgozik Joakim Noah-val, az ESPN több forrásból úgy tudja, hogy 72 milliót fog keresni - egyelőre nincs megegyezés, ma Orlandóba utazik a francia, ahol tovább folynak a tárgyalások közte és a Knicks között.

Azt a hírt is Charania hozta, hogy bár úgy volt, hogy július 5-e előtt nem találkozik senkivel Kent Bazemore, elvileg most a Houston Rockets-cel beszélget - anno Mike D'Antoni adta neki az első lehetőséget a Lakersnél. Zach Lowe (ESPN) információi szerint Bazemore 19-20 millió dolláros kezdőfizetésre számíthat.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder próbálja felmérni a terepet Enes Kanter esetében, el akarják cserélni a tavaly 4 éves, 70 millió dolláros szerződést kapó törököt. Kanternek július 12-ig vétójoga van, illetve 15%-os trade-kicker is van a megállapodásában, tehát ha cserélik, annyival több pénzbe kerül majd új csapatának.

Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint Brandon Jennings ma a UCLA campusán fog privát edzésen részt venni a Brooklyn Netsnek - a Brooklyn irányítót keres, Jenningsnek pedig bizonyítania kell, hogy milyen formában van Achilles-szakadása után, mert a szezonban nem sok mindenkit győzött meg.

Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy teljesen esélytelen, hogy Chandler Parsons visszatérjen a Dallas Maverickshez, mert maximum szerződést akar, a texasiak pedig kizárták annak a lehetőségét, hogy ennyi pénzt adjanak a kiscsatárnak. Marc Stein (ESPN) információi szerint a Memphis Grizzliesnél JB Bickerstaff és Mike Conley is nagyon szeretné Parsonst - már ha utóbbi marad az együttesnél.

A 23 millió dolláros szerződéséből kilépő Dwight Howard Calvin Watkins (ESPN) forrásai szerint 24 milliós kezdőfizetést akar - mint ismert, négy csapattal is tárgyalni fog.

A Boston Celticsnek sikerült július 7-re tolni Jonas Jerebko és Amir Johnson szerződésének esetében a garantáló határidőt - így a Celtics megnézheti, hogy kiket sikerül leigazolnia, és ahhoz ki kell-e tennie a keretből a két említett úriembert a nem garantált szerződéseikkel vagy sem.

Greg Smith-t még tegnap este kirakta keretéből a Minnesota Timberwolves.

Az pedig kevésbé perdöntő, de legyen itt ez is: a Milwaukee Bucks 2017/18-ig hosszabbított John Hammond GM-mel, akit Justin Zanik vált majd ezt követően, Hammond pedig 2018 után speciális segítőként marad a vezetőségben

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus