Jön a trade deadline 2020 - Folyamatos eseménykövetés

Cserélt a Knicks, a Wizards és a Clippers, Marcus Morris és Isaiah Thomas Doc Riverséknél folytatja. Andrew Wiggins Warrior lett, D'Angelo Russell Minnesotába költözött. Andre Drummondot a Cavshez passzolta a Detroit. A Timberwolves is beszállt a Heat-Grizzlies cserébe, összesen 7 játékos érintett. Az összes kisebb és nagyobb tranzakció egy helyen. Darren Collison a Lakers felé húz.

Frissítve (21:17): A Sixers kiteszi keretéből Trey Burke-öt.


Frissítve (21:03): Marcus Morris mellett Isaiah Thomas is a Clippersnél kötött ki - részletek ezen a linken. Ehhez kapcsolódik, hogy a hírek szerint Darren Collison inkább a Lakershez szerződne, ez most Thomas Clippersbe kerülésével egyre biztosabbnak tűnik.

------------------------Itt a vége a trade deadline-nak----------------------------------

Frissítve (20:54): A Philadelphia Sixers az Orlando Magichez cserélte James Ennist egy második körös pickért. A Phillynek kellett a hely, hogy meg tudja húzni a Robinson-Burks-féle tranzakciót.
 

Frissítve (20:35): A Denver Nuggets a Washington Wizardshoz cserélte Shabazz Napiert Jordan McRae-ért cserébe.
 

Frissítve (20:32): Zajlanak az események. Mint arról beszámoltunk külön is, Andre Drummond a Cleveland Cavaliershez került - részletek ezen a linken.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint megegyezett egymással a Clippers és a Knicks Marcus Morrisról, de az ellenértéket még nem tudni, még ha valószínűleg az eddig fejtegetett csomagról van is szó.

A Heat-Memphis cserébe közbe beszállt a Minnesota Timberwolves is: Gorgui Dieng a Grizzlieshez költözik James Johnsonért cserébe.


Frissítve (20:00): Kevin O'Connor (The Ringer) szerint a Clippers által Marcus Morrisért ajánlott pick egy első körös, a saját idei első körösük.


Frissítve (19:55): A Los Angeles Lakers kiszállt a Marcus Morrisért vívott harcból, miután megmondta a New York Knicksnek, hogy Kyle Kuzma nem eladó.


Frissítve (19:45): Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy Skal Labissiere és készpénz megy az Atlanta Hawkshoz - az ellenérték még nem ismert.

Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy Mfioundu Kabengele és Terance Mann az a két fiatal, akik a Knickshez kerülnek Moe Harkless mellett Marcus Morrisért, legalábbis jelen állás szerint.

Közben a Washington Wizards valószínűleg megtartja Davis Bertanst, miután két első körös picket kért eddig minden érdeklődőtől.


Frissítve (19:30): Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a Los Angeles Clippers továbbra is mindent megtesz Marcus Morris megszerzése érdekében. Az újságíró úgy tudja, hogy Moe Harklesst, két fiatalt és egy picket ajánlanak Jerry Westék a New York Knicksnek, de Landry Shamet nincs a fiatalok között.


Frissítve (19:23): Mint arról írtunk külön is, cserélt a Minnesota Timberwolves és a Golden State Warriors - D'Angelo Russell és Andrew Wiggins csapatot cseréltek. Részletek ezen a linken.

Volt még egy tranzakció idő közben: a Houston Rockets a Memphis Grizzlieshez postázta Jordan Bellt Bruno Caboclóért, a texasiak ezáltal további fizetéscsökkentést hajtottak végre. A Memphisnek joga lesz kicserélni a 2023-as Dallas vagy Miami második köröse közül a gyengébben a Houston 2023-as második körösével mindaddig, amíg a Rockets draftjoga nem 31. vagy 32.

Chris Haynes (Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy a Rockets érdeklődött Tristan Thompson iránt, de egyelőre pénzügyileg nem sikerül összehozni a cserét.


Frissítve (18:48): A Los Angeles Clippers az Atlanta Hawkshoz cserélte Derrick Walton Jr.-t - az ellenérték készpénz, úgyhogy a Clippers szempontjából leginkább a felszabaduló rosterhely az érdekes.
 

Frissítve (18:23): Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint kész a Miami Heat és a Memphis Grizzlies cseréje: Andre Iguodala, Jae Crowder és Solomon Hill mentek a floridaiakhoz, cserébe Justise Winslow, James Johnson és Dion Waiters érkeztek Memphisbe.
 

Frissítve (17:50): Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy Jae Crowder és Solomon Hill is a Miami Heathez kerül az Iguodala-féle cserében.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Andre Drummond, Vincent Goodwill (Yahoo Sports) pedig Derrick Rose is marad a Detroit Pistonsnál.


Frissítve (15:18): Az Atlanta Hawks kitette keretéből Nenét - a brazil a Capela-féle cserében került Atlantába.
 

Frissítve (14:50): James Ham (NBC Sports) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings hátvédje, Bogdan Bogdanovics már nincs eladósorban, kikerült az elérhető játékosok listájáról. A dolog nem meglepő - reggel is írtuk, hogy Dewayne Dedmon megspórolt pénze jó eséllyel Bogdanovics hosszabbítására kell.


Frissítve (14:10): Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Miami Heat vezetői és Danilo Gallinari képviselői most a szerződéshosszabbításon egyezkednek, hogy össze tudják hozni a háromcsapatos cserét - a reggel írt Iguodala-féle tranzakcióba kerülne bele az Oklahoma City Thunder olasz játékosa. Wojnarowski is kiemelte, hogy a Heat meg akarja tartani a flexibilitását a 2021-es nyárra, így Gallinari valószínűleg Iguodalához hasonlóan 1+1 éves kontraktust kaphat a floridaiaktól, amennyiben egyezségre jutnak a felek.


Frissítve (09:45): Mint arról ma reggel beszámoltunk már, cserélt egymással a Miami Heat és a Memphis Grizzlies, Andre Iguodala csapatot váltott és rögtön hosszabbított is, de lehet, hogy az Oklahoma City Thunder is beszáll Danilo Gallinarival - részletek ezen a linken. Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint egyébként a Grizzlies próbálta megadni az alaphangot a jövőre nézve azzal, ahogy az Iguodala-esetet kezelte - a klub végig állította, hogy nem vásárolja ki AI2-t, most már nem is kell. A hírek szerint Iggynek sem volt semmi baja a csapattal vagy azzal, ahogy ezt a dolgot rendezte.

A Memphisnél más is történt az éjszaka során: Dillon Brooks 3 évre 35 millió dollárért hosszabbított az együttessel. A dobóhátvéd korlátozott szabadügynök lett volna a nyár során - így természetesen nem lesz az. 

Még két kisebb tranzakció volt. Egyrészt az Atlanta Hawks visszavette tavalyi centerét, Dewayne Dedmont a Houston Rockets 2020-as és a Miami Heat 2021-es második körösével együtt, cserébe Jabari Parkert és Alex Lent adta a Sacramento Kingsnek. Dedmonnak lejárt az ideje a kaliforniai együttesnél (összeveszett Luke Walton vezetőedzővel), a Hawks pedig megszerezte Clint Capela cseréjét, akit ráadásul jól ismer a klub. A Sacramento spórolt: ha Parker le is hívja 6.5 milliós játékosopcióját, úgy is nagyjából 7 milliót nyer az üzleten a Kings a következő szezonra nézve, ami még nagyon fontos lehet Bogdan Bogdanovics hosszabbítása miatt. Sam Amick (The Athletic) és Marc Stein (New York Times) is úgy tudják, hogy Vlade Divacék úgy érzik, jó esélyeik vannak a szabadügynökké váló szerb megtartására - most javítottak is ezeken az esélyeken, igaz, két második körösükbe került.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette a másik lépést: a Philadelphia Sixers megszerezte Alec Burksöt és Glenn Robinson III-öt a Golden State Warriorstól. A San Francisco-i együttes a Dallas Mavericks 2020-as, a Denver Nuggets 2021-es, illetve a Toronto Raptors 2022-es második köröseivel lett gazdagabb. A Warriors három picket zsebelt be két olyan játékosért, akiket a nyár során igazolt le, míg a Sixers kapott két jól triplázó winget, akik a spacingben és a keret mélységében is tudnak segíteni Brett Brown csapatának. Mivel a Phillynek nincs ennyi rosterhelye, ezért további cserékre lesz szüksége ahhoz, hogy Burks és Robinson beférjenek majd, jelenleg ezen dolgozik a gárda.

A Sixersnél egyébként van probléma, Joel Embiid például egy újságírói kérdésre elmondta, hogy nincs a csapatnak identitása támadásban. A spacinggel is vannak gondok, meg azzal is, hogy néha gyorsabban, néha lassabban kosaraznak. Embiid szerint az a baj, hogy a PO-ban belassul a játék, sokkal nagyobb a hangsúly a felállt védelem elleni játékon, és itt vannak az igazán komoly problémáik. Tavaly gyorsabban kosaraztak, gyorsabban is járt a labda - idén sok az új emberük, fel kellett áldozni dolgokat (többek között neki is), hogy ők be tudjanak illeszkedni. Embiid szerint nincs is ezzel baj, de látniuk kell, mi történik körülöttük, és tudniuk kell, hogyan segítsék egymást a minél jobb teljesítmény elérése érdekében.

Jöjjenek a további pletykák. Kezdjünk a New York Knicksszel, amely Marc Berman (New York Post) információi szerint érdeklődik Landry Shamet iránt, és szeretné megszerezni egy Marcus Morris-féle cserében - mint ismert, Morrist vinné a Clippers. A gond ott kezdődik, hogy Shametet nem akarják adni Jerry Westék - Moe Harkless alap, hogy menne Morrisért a fizetések miatt, de a Clippers oldaláról nem Shametben gondolkodnak, mint további ellenérték. Morrist egyébként mindkét Los Angeles-i gárda vinné - kérdés, ki mennyit hajlandó érte adni, mert a Lakerstől Kyle Kuzma kell a Knicksnek. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy a Knicks Shamet mellett D'Angelo Russell-lel is szemez, de rá egyelőre még ajánlatot sem tettek a Golden State felé.

A New York elnöki posztjával kapcsolatban két teljesen ellentmondó hír jött ki. Stein értesülései szerint Masai Ujiri egyre inkább úgy manőverezik, hogy a Knickshez kerülhessen - az újságíró egyik forrásától úgy tudja, hogy a Raptorst birtokló MLSE el is fogja engedni a bajnok vezetőjét. Wojnarowski azonban azt a hírt hozta, hogy a tulajdonos, James Dolan lehet, hogy már le is mondott Ujiriről, és inkább más irányba kacsintgat - mint arról volt szó, volt játékosügynök kinevezésén gondolkodik Dolan a Lakers és a Warriors mintájára.

Ha már a Los Angeles Lakers, akkor folytassuk velük. Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy az aranysárga-lilákat több klub is megkereste Alex Caruso miatt. Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy Rob Pelinkáék Dennis Schrödert nézték ki maguknak, Zach Lowe (ESPN) pedig hozzátette, hogy Schröder mellett Spencer Dinwiddie is ott van a Lakers kívánságlistáján. Broderick Turner (Los Angeles Times) újra lehozta, hogy Darren Collison edz, a visszatérésre készül, és leginkább két LA-i gárdát, a Lakerst és a Clipperst tudja elképzelni magának. A két említett együttes mellett pedig a Sixers, a Milwaukee Bucks, a Houston Rockets és a Boston Celtics is vinné Markieff Morrist, legalábbis Kevin O'Connor (The Ringer) információi szerint.

Kelly Iko (The Athletic) úgy tudja, hogy a Rockets közel van ahhoz, hogy szerezzen egy centert - két keleti csapattal áll tárgyalásban Daryl Morey.

Wojnarowski hozta a hírt, hogy a tegnap már meglebegtetett Phoenix Suns - Detroit Pistons tárgyalások állnak - mint ismert, Luke Kennardot vinné az arizonai klub. Stein jelentette, hogy Kelly Oubre Jr. iránt komoly érdeklődés mutatkozik.

Wojnarowski értesülései szerint a San Antonio Spurs körbekérdezte a ligát, hogy ki mit adna LaMarcus Aldridge-ért és DeMar DeRozanért, de egyelőre rengeteget kérnek a két említettért - valószínűleg változatlan rosterrel mennek tovább a deadline után.

John Hollinger (The Athletic) egy kisebb hírrel szállt be: az Indiana Pacers elpasszolná TJ Leafet.

Más téma: Shams Charania forrásai szerint Derrick Rose nem indul az All-Star gála Skills Challenge versenyén, okot egyelőre nme tudni.

A Clippersnél Patrick Beverley ágyéka újra meghúzódott ma hajnalban, a Heat ellen - ma lesz diagnózis, hogy mekkora a probléma.

A végére pedig egy szolgálati közlemény: magyar idő szerint ma este 21:00 a deadline!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus