Kanter aláírt a Blazershez, a Thundernél a döntés

A török magasember, Enes Kanter aláírt a Blazershez - 3 napja van az Oklahoma City Thundernek eldönteni, megtartja-e.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder korlátozott szabadügynök magasembere, Enes Kanter aláírt a Portland TrailBlazershez - 4 évre a maximumot kapja, nagyjából 70 millió dollárt, a negyedik év játékosopciós.

Mivel Kanter RFA, ezért a Thundernek 3 napja van meccselni az ajánlatot - minden részletében ugyanazt a szerződést kell adniuk a töröknek, ha meg akarják tartani, ha pedig ezekkel a kondíciókkal nem jó nekik a dolog, akkor el kell engedniük a Blazershez. Royce Young (ESPN) úgy tudja, hogy a Thunder mindenféleképpen tartani fogja Kantert, nem azért szerezték meg, hogy most elengedjék. Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint Perry Jones és Steve Novak elcserélését is elkezdi egyre jobban szorgalmazni az Oklahoma City, hogy csökkentsék a luxusadójuk mértékét - ez jelenleg 22 millió dollár lenne, mert 97 millió dolláron állnának a fizetésekkel.

Érdekes lépés ez az oregoniaktól azok után, hogy teljesen újjápült a Portland. A csapat jelenlegi magasember állományát a két maradó, Meyers Leonard és Chris Kaman mellett a Brooklynból csere útján szerzett Mason Plumlee, a szintén cserében, de a Charlotte Hornetstől érkező Noah Vonleh és a szabadügynökök közül igazolt Ed Davis alkotják - ez már így 6 ember lenne a legújabb érkezővel. Kanter mellett jelen pillanatban csak Davis elképzelhető opció, mivel a török védekezése finoman szólva is pocsék - valószínűleg Davis sem a legideálisabb mellé, de a felmerülő opciók közül a legjobb.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus