Kawhi Leonard az év védője

A tavalyi döntő MVP-je, Kawhi Leonard lett az év védője - alig, mindössze 16 ponttal előzte meg a több első helyet kapó Draymond Greent.

A tavalyi döntő legértékesebb játékosának választott, a San Antonio Spurs következő franchise-playerének tartott Kawhi Leonard úgy előzte meg a legnagyobb esélyesként számon tartott Draymond Greent, hogy utóbbi több első helyes szavaztot kapott. A harmadik a Los Angeles Clippers légelhárítója, DeAndre Jordan lett.

Leonard 333 ponttal végzett az élen, 37 első hellyel, míg Green 317 ponttal lett mögötte a második, alig 16 pont választotta el tehát a két játékost, pedig Greent 45-en tették első helyre. A harmadik helyezett Jordan sem volt sokkal lemaradva, 261 pontját 32 első hellyel érte el.

A Spurs kiscsatára mindössze 64-szer léphetett pályára, de ő lett az első labdaszerzésekben (2.3 meccsenként), volt 5.9 védőpattanója és 0.8 blokkja is találkozónként, Defensive Win Sharesben pedig úgy lett hatodik (4.4), hogy sokkal kevesebb meccset játszott az előtte lévőknél. Vele a Spurs 46-18-as mutatót hozott össze, óriási hatása volt csapata védekezésére (nemcsak a labdás emberen, de besegítésnél is), így nem érdemtelenül nyerte a trófeát.

Anthony Davis jutott még 100 pont fölé (107), mögötte Rudy Gobert (Utah Jazz), Andrew Bogut (Golden State Warriors), Tony Allen (Memphis Grizzlies), Tim Duncan (San Antonio Spurs), Michael Kidd-Gilchrist (Charlotte Hornets) és Jimmy Butler (Chicago Bulls) végeztek az első 10-ben, de mindannyian 33 ponttal vagy ez alatt zártak.

A teljes listát ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus