Kawhi Leonard haza akart menni

Kawhi Leonard számára az volt a legfontosabb, hogy hazatérjen - megtette, amiért a Raptors megszerezte őt, ezért úgy érezte, azt teheti, amit szeretne.

A 2014-es és az idei döntő MVP-je, Kawhi Leonard Chris Haynesszel (Yahoo! Sports) beszélgetett arról a döntésről, hogy a bajnok Toronto Raptorstól a Los Angeles Clippershez szerződött.

Leonard azt mondta, hogy amikor összeült a kis csapatával, hogy összeszedjék az egyes csapatok mellett és ellen szóló pontokat, akkor soha nem az volt a lényeg, hogy hol nyerhet nagyobb eséllyel bajnoki címet - az volt a legfontosabb, hogy mit tartogat számára a jövő. Családja és a saját szempontjából nézve ez volt a fő szempont, és otthon akart játszani.

Már mielőtt elcserélték, akkor is ez volt a célja. Amikor Torontóba került, úgy érezte, az a feladata, hogy történelmet írjon, bajnoki címet szerezzen a csapatnak. Úgy gondolja, ezt a munkát el is végezte, és mivel megadta a klubnak, amit akart, joga volt úgy dönteni, ahogy ő szeretne. Otthon akart kosarazni, mert ahogy Paul George is elmondta már, a családjaik így mindig ott lehetnek a meccseiken és körülöttük.

Arról is beszélt Leonard, hogy nem azért nem ment a Lakershez, mert Magic Johnson megszellőztetett pár infót a találkozójukról - voltak olyan hírek, hogy ez is szerepet játszott abban, hogy Kawhi nem az aranysárga-lilákat választotta, de saját elmondása szerint ez nem igaz.

Sokan beszéltek arról, hogy nehéz helyzetbe hozta a Lakerst és a Raptorst azzal, hogy eddig várt. Erre meg annyit mondott, hogy idő kellett számára, hogy döntésre jusson, hogy a lehető legjobb lehetőséget válassza. Szerinte a médiának nagy szerepe volt abban, hogy sokan biztosra mondták, hogy a Lakersbe megy, vagy azt, hogy marad Torontóban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus