Kawhi Leonard ihlette az új, szigorúbb tampering-szabályokat?

Kiszivárgott, hogy milyen új intézkedéseket fog megszavazni az NBA klubtulajdonosainak tanácsa szeptember 20-án.

Szombaton már napvilágot látott, hogy a liga megduplázza a tamperingért kiszabható bírságot (10 millió dollárra), illetve a kollektív szerződés által nem engedélyezett megállapodások után a klubok 6 millió, a játékosok 250 ezer dolláros büntetésre számíthatnak. 

A liga azonban nem áll meg itt, Zach Lowe (ESPN) ugyanis közzétett egy négypontos rendelkezés-tervezetet, amelyből kettő egy általános előírásnak tűnik, kettő viszont Kawhi Leonard (és tanácsadói csapata) nyári tevékenysége miatt kerülhetett bele, mivel többször is felmerült, hogy Leonard emberei szokatlan kérésekkel álltak elő a Torontóval folytatott tárgyalások során, illetve Paul George cserekérelméhez is köze lehetett a nagydöntős MVP-nek:

1. A kluboknak 24 órán belül jelenteniük kell a liga felé, ha bármely játékos vagy a képvselője nem engedélyezett juttatásokat kérne (olyan juttatásokat, amelyek nincsenek szabályozva a CBA-ben). 

2. Bármely játékosnak tilos megpróbálnia rábírni más, szerződésben álló játékost, hogy kérjen cserét. 

A másik két szabály:

3. A csapatoknak kötelező egy évig megőrízniük, hogy a játékosokkal és ügynökökkel mit kommunikáltak.

4. Minden csapatnál új információs csatornát kell bevezetni az alkalmazottak számára, hogy névtelenül jelezhessék, ha tamperinget vagy más szabálysértést tapasztalnak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus