Kemba Walker: Ez a mi nagy esélyünk

Gregg Popovich szerint nagyszerű volt az első edzés, nehéz lesz összeraknia a tizenkettes utazó keretet.

Rentegeten visszamondták a szereplést a Team USA-nél és nem túlzás azt állítani, hogy olyan játékosok vannak már bent a keretben, akik közül sokan alapesetben álmodni sem mernének ilyenről. Kemba Walker azért nem ez a kategória, hiszen a liga egyik szupersztárjáról beszélünk, mégis abszolút átérzi azt a hangulatot, ami a mostani válogatottat jellemzi - illetve kell, hogy jellemezze.

"Ez sokunk számára egy olyan lehetőség, ami egy életben egyszer adódik. Szerintem sokan közülünk örülnek annak, hogy a többiek lemondták a szereplést, mert így itt van a lehetőség: a mi lehetőségünk arra, hogy megmutassuk magunkat a legnagyobb színpadon. Esélyünk van arra, hogy valami újat csináljunk, hiszen ez egy teljesen új csapat. Mindenkinek kétségei vannak velünk kapcsolatban, de éhesek vagyunk a sikerre" - idézi Walker szavait az ESPN.

Donovan Mitchell úgy látja, hogy ellenük mindenki a legjobb formáját fogja majd hozni és a rivális csapatok úgy érzik, hogy most el lehet kapni a Team USA-t, de ők azért dolgoznak, hogy megmutassák: így is ők a legjobbak.

"Mindenki, aki itt van, azért van itt, mert itt akar lenni, ez nem kérdés" - fűzte tovább Gregg Popovich. "Ez pedig már önmagában része a csatának. Ha megnézzük a lelkesedést, a fiatalságot, az atletikusságot, a sokoldalúságot, akkor ezek jól néznek ki nálunk, a mélységünk faktor lesz majd. Ezek nem C kategóriás játékosok és továbbra is azt mondom, hogy nem az számít, aki nincs itt, hanem az, aki itt van. Komoly tehetség van ebben a csapatban és nehéz lesz összerakni a tizenkét fős keretet. Minden nap fontos a játékosok számára és elmondhatom, hogy az első nap iszonyatosan jó volt: nagyszerű első edzést tartottunk, többen is kiemelkedő munkát végeztek."

A világbajnokság augusztus 31-én kezdődik Kínában, a Team USA szeptember 1-jén játssza majd az első mérkőzését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus