Kilencvenvalahány százalék, hogy Vince Carter utolsó szezonja következik

Vince Carter 21. szezonjára készül Atlantában, ami elmondása szerint valószínűleg az utolsó lesz - de azért résnyire nyitva hagyta az ajtót.

Vinsanity a liga egyik utolsó nagy mohikánja a 2000-es évek elejéről Dirk Nowitzki mellett, és a német klasszishoz hasonlóan 21. szezonjának fut majd neki októberben. A jelenleg zajló Jr. NBA világbajnokságon egy sajtótájékoztatón kapott kérdést a visszavonulásával kapcsolatban, amire azt felelte, hogy "kilencvenvalahány százalék", hogy ez lesz az utolsó évada. Carter elmondta, hogy nem igazán motiválja az aranygyűrű, ezért is választotta a Hawksot egy contender csapat helyett, hiszen itt játékpercekhez juthat ahelyett, hogy a padon üldögélne: "még mindig játszani szeretem ezt a játékot. Akármennyi perc is juthat nekem, én mindet akarom."

Carter azért nem teljesen zárta ki a lehetőségét annak, hogy a következő nyáron leigazoljon mentornak egy bajnokesélyes csapathoz, ha már úgy érzi, hogy a pályán nem tud sokat hozzátenni. Ugyanakkor erre a forgatókönyvre lát kisebb esélyt, ahogyan fogalmazott: "mire ezt a döntést meghozhatnám, már jó eséllyel visszavonultam". 

Azt már az ESPN-es Ian Begley tette hozzá, hogy azért is eshetett Carter választása az Atlantára, mert bevallottan televíziós kommentátori, szakértői munkát akar végezni visszavonulása után, és az NBA on TNT stúdiói Atlantában találhatóak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus