Kiosztották az alapszakasz díjait - Giannis az MVP

Rudy Gobert megvédte címét az Év Védője díjnál, elismerésben részesült Derrick Rose is, a Luka Doncic-Trae Young csata pedig nem lett szoros - íme az összes díjazott és az eredmények.

Ma hajnalban megtartották az NBA alapszakasz díjkiosztóját.

A mindenkit leginkább érdeklő MVP trófeát a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo nyert Houston Rockets kiválósága, James Harden és az Oklahoma City Thunder egyik vezére, Paul George előtt. A görög 78 első helyes szavazatot kapott, míg Harden 23-at, nem volt kérdés a győztes kiléte.

Az Év Újonca díjnál a Dallas Mavericks szlovén üdvöskéje, Luka Doncic nyert az Atlanta Hawks jövőjének alapja, Trae Young, illetve a Phoenix Suns centere, Deandre Ayton előtt. A nagy csata itt is elmaradt, 100-ból 98-an Doncicot rakták az első helyre, 97-en pedig Youngot a másodikra, egyértelmű volt a szlovén győzelme.

Az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjat a Toronto Raptorsszal bajnoki címet nyerő Pascal Siakam zsebelte be, aki 86 első helyes szavazatot kapott, és a Brooklyn Netses D'Angelo Russellt (12 első hely), illetve a Sacramento Kings másodéves irányítóját, De'Aaron Foxot  (1 első hely) előzte meg - Buddy Hield és Nikola Vucevic fértek még be a Top5-be.

Az Év Védője díjnál címvédés történt, miután a Utah Jazz centere, Rudy Gobert a tavalyi év után idén is győzni tudott 65 első helyes szavazattal - 26-an rakták be az MVP Giannis Antetokounmpót az első helyre, Paul George pedig itt is harmadik lett.

Az Év Edzője a Milwaukee-val alapszakaszt nyerő Mike Budenholzer lett a Denver Nuggets-cel nyugati második Michael Malone-t és Los Angeles Clippersszel PO-ba jutó Doc Riverst megelőzve.

Az Év Hatodik Embere elismerést Lou Williams kapta, méghozzá egyértelműen, a 100 első helyből 96-ot bezsebelve. Az Indiana Pacerstől Domantas Sabonis 52 második helyet kapott, míg Williams csapattársa, Montrezl Harrell 30 második helyes vokssal térhetett haza.

Az Év Vezetője pedig a Bucksot összerakó Jon Horst lett, aki 72 ponttal (10 első hely, 5 második hely, 7 harmadik hely) alig verte meg a Denvert "elkészítő" Tim Connelly-t, aki 69 ponttal végzett (9, 8, 0), a harmadik pedig a Clippersnél dolgozó Lawrence Frank lett.


További trófeák:

Kiosztottak egy Év Momentuma díjat - ezt a Minnesota Timberwolvesnál "visszatérő" Derrick Rose kapta.

A Sager Strong díj idén Robin Robertshez került.

A Community Assist Award a közösség megsegítése miatt a Washington Wizards dobóhátvédjéé, Bradley Bealé lett.

Míg az életműdíjat Larry Bird és Magic Johnson kapták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus