Kirúgta Adrian Griffint a Bucks, Doc Rivers válthatja

Elvesztette az öltözőt a Milwaukee nyáron kinevezett trénere, így a 30 győzelem ellenére megköszönték a munkáját. 

Alig 44 mérkőzés jutott Adrian Griffinnek a Milwaukee Bucks élén, ez alatt 30-14-es mérleget hozott össze, a csapat mégis elküldte a keddi nap folyamán: az előző szezon végén Mike Budenholzer helyére kinevezett szakember már nem a csapat vezetőedzője.

Griffin diplomatikusan reagált, megköszönte a lehetőséget és hogy ilyen játékosokat edzhetett az utóbbi hónapok során, míg Jon Horst GM elmondta, hogy nagyon nehéz döntést kellett meghozniuk.

Több megbízható újságíró jelentése szerint is Doc Rivers a kiszemelt, az információkból az áll össze, hogy csak idő kérdése, hogy hivatalosan is bejelentsék a Sixerstől tavaly elküldött vezetőedző érkezését. Addig is a veterán segédedző, Joe Prunty irányít.

Griffin helyzete nagyon érdekesen alakult, ugyanis sajtóértesülések szerint elsősorban Giannis Antetokounmpo kérésének megfelelően nevezték ki őt, pedig a végül Philadelphiában landoló Nick Nurse volt a fő opció. Azonban a görög más irányt szeretett volna, az ő megnyugtatása miatt nevezték ki Griffint, majd egy agresszív húzással megszerezték Damian Lillardöt szintén azzal az üzenettel, hogy nyerni akarnak, nyerni kell. 

Griffin azonban nagyon hamar bajba került, Már a szezon kezdete előtt lemondott a segédedzői posztról Lillard korábbi edzője, Terry Stotts, aki a sémákon és filozófiákon folyamatosan összeveszett Griffinnel, és néhányan azok közül, akik jól ismerték a helyzetet, utalást tettek arra, hogy Griffin kicsit féltékeny volt Stottsra, és mindenképpen el akarta kerülni azt, hogy a rutinos ex-vezetőedző túlragyogja vagy háttérbe szorítsa.

Ezt követően azonban Griffinnek igazából nem lett igaza, a csapat védekezése az eddigi top ötös szintről a középmezőny aljára esett vissza, támadásban sem sikerült igazán összecsiszolni a Giannis-Lillard páros, sok olyan dolgot csinált a gárda elöl, ami érthetetlennek tűnt kívülről.

A nagyobb baj az, hogy a játékosok is így érezték, állítólag a Szezonközi Tornán, a Pacers ellen elszenvedett vereség után Griffin találkozott Antetkounmpóval, Lillarddel, Khris Middletonnal és Brook Lopezzel, hogy átbeszéljék a problémákat, de az öltöző már egyáltalán nem hitt benne, és a nagy beszélgetés után sem változott a helyzet.

A mérleg jó, hiszen másodikak Keleten és David Blatt 2015-ös clevelandi menesztése óta senkit nem rúgtak ki ilyen jó eredményekkel, de a játék nem javul, az öltözőt pedig elvesztette a tréner, és a Bucks vezetősége úgy gondolta, hogy egyszerűbb edzőt cserélni a helyzet megoldására, mint valami nagy cserét összehozni játékosfronton, hogy az fordítson a helyzeten.

Ami a folytatást illeti: a CNN már jelentette, hogy Rivers el is fogadta a megbízást, de ezt más még nem erősítette meg eddig a percig, pedig már órák teltek el azóta. Állítólag ha mégsem tudnak megegyezni, akkor Jeff Van Gundy és Nate McMillan neve van még ott a kalapban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus