Kobe Bryant, Tim Duncan és Kevin Garnett is bekerül a Hall of Fame-be

A három klasszis játékos mellett a ligatörténet egyik legtöbbször idézett houstoni legendája is a Hírességek Csarnokának tagja lesz 2020-ban.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Bryant, Duncan és Garnett (ABC-sorrendben) is a 2020-as osztály tagja lesz, ők hármójukat biztosan be fogják jelenteni a szombati hivatalos eseményen, amit hagyományosan az NCAA Final Four idején szoktak megrendezni. 

A januárban tragikus körülmények között életét vesztő Kobe Bryant többek között 18-szoros All-Starként (négyszer az MVP-címet is elnyerve), ötszörös bajnokként, egyszeres MVP-ként, kétszeres döntő MVP-ként és kétszeres gólkirályként, a liga történetének negyedik legponterősebb játékosaként biztosította helyét a legendák között. Tim Duncan 15-ször szerepelt az All-Staron (egyszeres MVP), ötször nyert bajnokságot, kétszer alapszakasz-MVP, háromszoros döntő MVP, a liga történetében a hatodik legtöbb lepattanót és az ötödik legtöbb blokkot jegyzi. Kevin Garnett szintén 15-szörös All-Star (egyszeres MVP), egyszeres bajnok, egyszer volt az alapszakasz MVP-je, egyszer pedig az Év Védője, négyszer a liga lepattanókirálya, Top20-ban van az örökranglistákon pontban, lepattanóban, blokkban és labdaszerzésben is. 

Marc Berman (Fox 26 Houston) úgy értesült, hogy Rudy Tomjanovich is elfoglalhatja helyét a legendák között. Játékosként csak a Rocketsban szerepelt 1970 és 1981 között, ötszörös All-Starként segítette csapatát, vissza is vonultatták 45-ös mezét, majd azonnal játékosmegfigyelőként, 1983-tól pedig segédedzőként alkalmazta csapata. 1992-ben nevezték ki vezetőedzőnek, ezt a posztot egészen 2003-ig töltötte be, megszakítás nélkül 33 évig tartozott a Rockets kötelékébe. Vezetőedzőként 1994-ben és 1995-ben is bajnoki címet szerzett, 2000-ben pedig a Sydney-ben olimpiai bajnoki címet nyerő Team USA szövetségi kapitánya volt - a kosárlabda történetében a három olyan vezetőedző egyike, aki mindkét címet begyűjtötte. A 71 éves Rudy T-től származik a sporttörténelem egyik legtöbbször idézett mondata, amelyet az 1995-ös bajnoki duplázás után mondott: "Soha ne becsüld alá egy bajnok szívét."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus