Kyrie Irving: Nem vagyunk olyan jók, mint gondoljuk

Brad Stevens magára vállalja a felelősséget, de a legnagyobb gondjuk az üres dobások értékesítésével van eddig.

Eddig mindenképpen csalódást keltő szezont produkál a Boston Celtics, hiszen a tavaly Kyrie Irving és Gordon Hayward nélkül is messzire jutó fiatal csapat visszakapta két szupersztárját, a liga egyik legjobb edzője irányítja a gárdát, ligaelit védekezéssel bír és rengeteg tehetséggel rendelkezik. Ehhez képest ugyan a védekezése rendben van, de támadásban egészen pocsék, amit eddig mutat, Hayward alig tud hozzátenni, Irving magához képest gyengén játszik és ami a legnagyobb gond, hogy rendkívül ingadozó játékot mutatnak: vannak jó negyedeik, futásaik, de borzalmas időszakaik is, amiken elúsznak a meccseik. Most éppen egy 1-4-gyel lehozott idegenbeli túráról értek haza és az utolsó három meccsük mindegyikén voltak legalább 20 pontos hátrányban - ki kell mondani, hogy problémáik vannak.

"Én úgy látom, hogy jól menedzselt csapatok vannak ebben a ligában, mi viszont nem vagyunk ilyenek, ez egyértelmű. Azzal találjuk meg a ritmusunkat, hogy megcsináljuk a következő jó játékot, ennyi. A meccs közben mindenkinek megvan a dolga az adott labdabirtoklásnál, mi nem tartunk itt" - nyilatkozta erről Brad Stevens vezetőedző, magára vállalva a felelősséget a gyenge játékért.

Ez azonban ennyire nem egyszerű, ugyanis a statisztikák szerint a helyzetek megvannak, csak nem tudják őket bedobni: 38,7%-kal értékesítik azokat a dobásaikat, amiket üres helyzetként lehet értékelni, ami a liga harmadik legrosszabb mutatója. "Ez a mi mérlegünkkel valahol jó dolog, mármint hogy ilyen gyengén dobjuk az üres helyzeteket, mert előbb-utóbb ezek jönni fognak. Még mindig a szezon elején járunk, de nem keresek kifogásokat, meg kell ezt oldanunk, hiszen mindenki profi" - beszélt a helyzetről Jayson Tatum.

Ugyan a Bostont sokan Kelet fő esélyesének tartották a szezon előtt, sőt, et a keretet és Stevenst elnézve nekik adták a legnagyobb esélyt arra, hogy megállítsák a Golden State-et, most nagyon nem ez a helyzet.

"Egyértelműen mismatcheink vannak szinte minden egyes poszton, de ehhez fegyelem kell, az, hogy megértsük egymást és az, hogy megtapasztaljuk, milyen egy ilyen csapatban játszani" - mondta Kyrie Irving. "Szükségünk volt erre az idegenbeli túrára, mert nem vagyunk olyan jók, mint ahogy azt gondoljuk magunkról, ezt erre lehet levezetni. Most azzal kell törődni, hogy mi áll előttünk" - tette hozzá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus