Leonarddal is ugyanabba a folyóba lép a Lakers, mint George-dzsal?

DeMarcus Cousins még 5.3 millió dollárért sem kellett Magic Johnsonéknak - a center egy 2 éves, 40 milliós ajánlatot dobott vissza Achilles-szakadása után.

A Los Angeles Lakersszel kapcsolatban sok hír lát napvilágot nap, mint nap, ezért külön tárgyaljuk őket.

Egyrészt érdekességként meg lehet említeni, hogy Marc Stein (New York Times) értesülései szerint DeMarcus Cousins megkereste a csapatot, mielőtt aláírt volna a Golden State Warriorshoz, hogy hasonló fizetésért (1 év, 5.3 millió dollár) szívesen igazolna az aranysárga-lilákhoz, de így sem kellett Rob Pelinkáéknak, akik más irányba indultak el. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) írta meg, hogy a Lakers megkereste Cousinst a szabadügynökpiac kezdetén, de ez még az előtt volt, hogy LeBron James elkötelezte volna magát hozzájuk.

Cousinsszal kapcsolatban azt is érdemes kiemelni, hogy a hírek szerint a New Orleans Pelicans 2 évre 40 millió dollárt ajánlott a centernek, miután megsérült az Achillese. Ez ellentmondana annak a kijelentésnek, amit Cousins Spearsnek tett azt követően, hogy aláírt a kétszeres címvédőhőz: azt mondta a center, hogy semmilyen ajánlata nem volt más együttestől. Azt is hozzá kell azonban tenni, hogy amikor Cousins nem fogadta el a 40 milliós ajánlatot, a Pelicans azonnal visszavonta azt, az tehát akkor egyszer volt lehetőség a center számára, azóta már hiába gondolta (volna) meg magát.

A Lakershez visszatérve azonban van más hír is. Paul George a mini dokumentumfilm-sorozatának harmadik részében elmondta, hogy nagyon nagy volt rajta a nyomás, egyáltalán nem volt könnyű döntést hoznia - mint ismert, egy éve úgy kért cserét az Indiana Pacerstől, hogy megmondta, a Lakershez akar kerülni, mert hosszútávon Magic Johnsonéknál akar játszani. George elmondása szerint nagyra tartja a csapat szurkolóit, mert tudja, hogy nagyon szerették volna, ha hazatér, és ott játszik a Staples Centerben. Egy éve, mielőtt az OKC-hez került, a Lakersbe akart menni, de sajnos a klub nem cserélt érte, így került a Thunderhez, ami egy csodálatos élmény volt számára. Új csapata őszinte, mindenre odafigyel, így jó kapcsolatot épített ki a franchise-zal, Sam Presti GM-mel és Russell Westbrookkal - úgy érzi magát, mint egy családban, egy testvériségben.

Az eset nagyon hasonlít Kawhi Leonardéra, aki most ugyanúgy a Lakersbe akar kerülni, de ugyanúgy elcserélhetik máshova, és ugyanúgy nem biztos, hogy jövő nyáron az aranysárga-liláknál fog kikötni - ezt Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) el is mondta a The Herd podcastban. Az újságíró szerint több opció is van Leonard előtt, például a Clippers, ami szintén Los Angelesben van, és nyitott is arra Kawhi, hogy odakerüljön. Charania forrásai szerint ligaszerte úgy tudják, hogy ha a Philadelphia Sixers letesz érte egy komoly csomagot, akkor jó esély van arra, hogy hosszútávon ott maradjon, a Boston Celtics vonalon viszont nem sok mozgolódás van. Charania szerint az egyértelmű, hogy Leonard nem akar egy szupercsapatban játszani, és semmivel nincs több kedve a Lakersnél kosarazni azzal, hogy LeBron James is ott van, mint eddig. Volt már döntő MVP James ellen, úgyhogy most nem fog hanyatt-homlok rohanni, hogy a csapattársa lehessen, ez is növeli a Clippers esélyeit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus